De fleste kvinner med epilepsi lever friske babyer. Imidlertid bør man være ekstra forsiktig i en slik situasjon og bli informert om å håndtere enhver uheldig hendelse. Så hvis du har epilepsi og planlegger en baby, her er alt du trenger å vite.

Epilepsi under graviditet - alt du trenger å vite!

Epilepsi og graviditet:

Noen legemidler som brukes til å behandle anfall kan forårsake infertilitet. Noen av medisinene mot anfall kan imidlertid også redusere effekten av hormonelle prevensjonsmetoder.

Beslag under graviditet kan forårsake:

  • Reduksjon i hjertefrekvensen til fosteret
  • Skade på fosteret, for tidlig separasjon av morkaken fra livmoren eller til og med abort
  • Tidlig arbeidskraft
  • For tidlig fødsel

Hver kvinne har en annen reaksjon på graviditet. For de fleste gravide som har epilepsi, er anfallene de samme. For noen få blir anfallene sjeldnere. For andre, spesielt de som er søvnfattige eller har uregelmessige medisiner, øker graviditeten antallet anfall. Dessuten har babyer født av mødre som lider av epilepsi en litt større sjanse for å få anfall når de vokser opp.

Skal medisin tas?

Medisin du tar kan påvirke babyen din. Legemidler mot anfall kan utvikle fødselsskader som ganespalte, hjerte- og urinveisplager, skjelett- og nevrale defekter- et alvorlig problem. Risikoen øker ytterligere når mer enn ett legemiddel mot beslag tas.

Hva skal jeg gjøre for å forberede meg på graviditet?

For å forberede graviditeten din, er det første du bør gjøre å snakke om tilstanden din til legen som skal håndtere graviditeten din, og sørge for om medisinen skal fortsette eller ikke. Hvis du bruker legemidler mot anfall, kan legen anbefale vitamin K-tilskudd i den siste måneden av svangerskapet for å unngå blødningsproblemer hos babyen etter fødselen. Ta medisinen mot anfall i henhold til resept; fordi anfall kan være farligere for babyen din enn noen medisiner.

Prøv å forbedre livsstilen din ved å gjøre smarte valg som-

  • Prøv å spise et sunt og balansert kosthold
  • Prenatale vitaminer bør tas
  • Tilstrekkelig søvn er et must
  • Avstå fra å røyke, drikke alkohol og gjøre ulovlige rusmidler

Folsyre er ekstremt viktig ettersom de forhindrer nevralrørsdefekter og alvorlige problemer i hjernen og ryggmargen. Beslagsmedisinene påvirker effektiviteten av folsyre i kroppen; Derfor kan legen anbefale høye doser folsyre under graviditet.

Hva om jeg får et anfall når jeg er gravid?

Beslag kan være farlige, men de fleste gangene babyen leverte er normal. Ultralyd og andre prenatale tester må gjøres for å teste babyens vekst.

De fleste gravide som lider av epilepsi, leverer babyene sine uten komplikasjoner. Kvinner med tilstanden kan bruke de samme smertekontrollmetodene som andre kvinner under arbeid.

Beslag er sjeldne under fødsel. Intravenøse legemidler brukes til å stoppe anfallet i tilfelle en oppstår under fødselen. Hvis anfallene er vedvarende, kan legen gå med en C-seksjon for å føde barnet. Hvis doseringen av legemidlet mot anfall ble endret på grunn av graviditet, bør du snakke med legen om å få det tilbake til normale nivåer etter fødsel for å holde anfallene under kontroll.

Amming oppmuntres for de fleste kvinner som lider av epilepsi, selv de som er på medisiner. Eventuelle problemer bør konsulteres med legen uten fare.

Epilepsi og graviditet kan være et veldig sensitivt tilfelle, og det bør håndteres med største forsiktighet. Det beste du kan gjøre i et slikt scenario er å følge legens instruksjoner og holde ham informert.