Hver kvinne, når hun er gravid, ønsker bare en ting om at hun skal få en sunn og trygg fødsel. Dette avhenger av kostholdet hun følger under graviditeten. I løpet av denne tiden opplever den gravide damen også forskjellige ønsker, men hun bør være forsiktig med å velge hva hun skal spise og drikke. Bringebærbladste er en slik eliksirdrikk som kan inntas av gravide, noe som kan være gunstig i de senere stadiene av svangerskapet. Ikke bare under graviditet, men det er også gunstig for kvinner å lette menstruasjonssmerter, og derfor blir det sett på som kvinnenes beste venn.

Rød bringebærblad te mens du er gravid

Hva er bringebærbladste?

Bringebærbladste er en av de mest fordelaktige urteteene som trekkes ut av bladene på den røde bringebærplanten. Denne planten finnes ofte i Europa og noen deler av Asia. I århundrer ble disse bladene brukt til å behandle ulike helseplager og også brukt til å fremkalle arbeidskraft hos gravide. Derfor regnes denne teen som en av de beste urtete å drikke.

Er det trygt å drikke bringebærblad under graviditet:

Etter kvalitetsundersøkelser utført av ekspertene sa de at å drikke bringebærblad te under graviditet er helt trygt så lenge du drikker det i begrensede mengder. Noen av dem sier at å drikke denne teen i første trimester kan forårsake tarmproblemer, men denne teen er veldig gunstig i løpet av 2. og 3. trimester. Totalt sett kan det sies at å drikke bringebærbladste er helt trygt.

Når skal du begynne å drikke bringebærblad under graviditeten:

Rød bringebærblad te anbefales å konsumere i løpet av andre og tredje trimester av svangerskapsperioden. Når du begynner å drikke i andre trimester, hjelper denne teen med å styrke livmoren og hjelper til med å stimulere sammentrekningene. Å spise denne te i de siste stadiene av svangerskapsperioden kan føre til arbeidskraft og hjelp til trygg levering. Noen kvinner, som har for vane å drikke denne teen før graviditet, bruker selv i første trimester for å lette kvalme og oppkast. Men det anbefales å unngå i løpet av første trimester.

Helsemessige fordeler med bringebærte under graviditet:

I gamle dager spiste gravide kvinner forskjellige typer urtete for en naturlig og sunn levering. Rød bringebærte er en av de mest konsumerte teene av kvinner under graviditet. Noen av fordelene er:

 • Studier viste at å drikke denne teen kan forkorte arbeidet. Bringebærte inneholder duftforbindelse som hjelper med å tonere og stramme musklene i bekkenområdet, og også veggene i livmoren. Dette hjelper på en jevn levering.
 • Noen studier har vist at å drikke denne teen reduserer behovet for inngrep under fødsel. Komplikasjonene ved fødsel reduseres også.
 • Foruten disse, kan det å drikke te av bringebærblad opprettholde glød i ansiktet ditt under graviditeten. Det sies at å drikke denne teen kan unngå dannelse av strekkmerker på magen under og etter fødselen.
 • Noen studier viste at næringsstoffene som finnes i det røde bringebærbladet, hjelper til med amming og pleie. Moren vil ha en god flyt av melk etter fødselen. Men det er ingen bevis for denne fordelen.

Risiko for bringebærblad under graviditet:

I tillegg til å ha noen gode fordeler, har det å drikke bringebærbladste også sine bivirkninger.

1. vanndrivende effekt:

Kvinner under graviditet står overfor problemet med å løpe på do veldig ofte. Å drikke denne teen kan også øke besøket på toalettet.

2. Påvirker avføring:

Bringebærte har avføringsegenskaper i det som kan føre til at avføring løsnes hos visse kvinner under graviditet.

3. Sjanser for spontanabort i første trimester:

Å drikke bringebærte kan utløse livmor sammentrekninger hvis det inntas i store mengder. Derfor er det en sjanse for spontanabort hvis det inntas i løpet av første trimester.

Bringebærblad te under graviditet 2

Bringebær te DIY oppskrift:

Her er en enkel oppskrift du kan gjenta hjemme hos deg.

Ingredienser:

 • Tørket bringebær teblad
 • Et glass med vann
 • En skje sitronsaft (om nødvendig)
 • En skje sukker (om nødvendig)

Fremgangsmåte:

 1. Saml de nytørkede bringebærbladene fra hagen der du høster eller plukker fra en butikk.
 2. Ta 8 gram vann og kok dem.
 3. Slipp bringebærbladene sakte ved å blande med det kokte.
 4. La blandingen småkoke i 5 minutter til bladene blir absorbert i vannet.
 5. Sil blandingen, og nyt drikken.
 6. I begynnelsen virker ikke denne drikken så velsmakende. Noen mennesker opplever til og med kvalme eller oppkast etter å ha drukket denne drinken.
 7. For å gjøre det bedre, tilsett sitronsaft eller sukker i blandingen. Hvis du ønsker å drikke med sitronsaft, tilsett saften etter at du har silet den. Hvis du vil drikke med sukker, tilsett sukker i selve kokevannet.
 8. Ta denne porsjonen en gang om morgenen og kvelden.

Bringebærbladste bør ikke konsumeres under tidlig graviditet fordi det er stor sjanse for spontanabort i første trimester. Hvis du har en planlagt cesarian, er det bedre å slutte å drikke denne teen. Det anbefales heller ikke å drikke denne teen hvis du skal ha en tvillinglevering.

Poenget med denne eliksirdrikken er at det er helt trygt å drikke bringebærte i andre og tredje trimester av svangerskapet. Så langt som mulig, unngå å drikke denne teen under tidlig graviditet. Bortsett fra dette, øker rød bringebærte immuniteten til både menn og kvinner, og derfor kan dette anses å drikke under graviditet. Men konsumere denne te bare etter å ha konsultert legen din.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Q1. Hvor mye bringebærblad te kan du ta under graviditet?

Svar: Alt som blir tatt for mye, skader kroppen din. Under graviditeten bør du være mye mer forsiktig med mengden mat du spiser. Rød bringebærte bør også konsumeres i begrensede mengder under graviditet. Studien viste at det er ganske trygt å ta 2,4 mg rød bringebær i form av en tablett. Når det gjelder te, bør dette ikke overstige 1-3 kopper per dag. Ideelt sett er en kopp om morgenen og en om kvelden tilrådelig.

Q2. Hjelper bringebærbladste i arbeidskraft?

Svar: Noen studier sier at å drikke bringebærbladste hjelper til med å fremkalle fødsel, men den faktiske forskningen er ikke rett frem. Selv i dag drikker de fleste gravide kvinner denne teen for å fremkalle fødsel.

Ansvarsfraskrivelse: Meningene uttrykt i denne artikkelen er bare forslag, og nettstedet er på ingen måte ansvarlig for bivirkningene det kan forårsake. Det er bedre å konsultere lege før du bruker noe, spesielt når du er gravid.