Du skal snart bli en mor! Det er veldig naturlig at du vil riste av deg den hensynsløse ignoransen for hva du bør spise og være veldig bekymret for hver bit som kommer til magen din fordi du har en baby som vokser inni deg, og du vil ikke spise ting som vil skade ham … Med somre rundt hjørnet lurer mange gravide på om de kan gå og nyte grillmatene og de gode gamle pølsene. Du har hørt mange advarsler mot inntak av pølser under graviditet, og du er litt skeptisk til det, ikke sant? Så la meg oppklare ting er lite.

Kan gravide spise pølser

Hvorfor blir pølser ansett som skadelige for babyens utvikling?

Pølser, også kjent som frankfurters eller wieners, er et spekemat av svinekjøtt eller fjærfe, og hver gravid kvinne har på et tidspunkt blitt advart mot å spise spekemat som pølse, salami og andre ting fordi de har en tendens til å plukke opp mange bakterier i pakningsfasen.

Vanligvis er denne bakterien egentlig ikke skadelig for magen, men under graviditet endrer mange ting seg, inkludert immunsystemet. Immunsystemet i kroppen din blir svakt, og du blir mer utsatt for infeksjoner som mest sannsynlig også vil påvirke barnet ditt. Sykdom forårsaket av mat av noe slag er spesielt veldig skadelig.

Farlige bakterier som E. coli, listeria, toxoplasma og andre finner en måte i maten din. Disse bakteriegruppene er så sterke at de kan bryte immunsystemet og passere gjennom morkaken og påvirke babyen din selv uten at du føler deg syk. Så graviditet vil definitivt få deg til å tenke igjen om å bestille middels sjeldne burgere og keisersalater med rå egg.

Når er pølser trygge å spise under graviditet?

I denne artikkelen vil jeg mest snakke om kvinner som har pølser mens de er gravide. Pølser inneholder mye natrium, nitrater og fett. Natriumnitrater brukes til å kurere kjøttet ettersom de forbedrer smaken, fargen og øker levetiden på hyllen. Selv om det har vært mye kontrovers om effekten av nitrater på menneskekroppen, har det ikke vært noen positiv indikasjon på at nitrater skader babyen som utvikler seg. De virker trygge så lenge de er innenfor standardene nevnt av FDA.

Pølser under graviditet er trygge å spise når de tilberedes på hundre og seksti grader Fahrenheit. Tilberedning av kjøttet ved så høy temperatur dreper bakteriene som er tilstede og gjør det trygt for konsum av den gravide kvinnen. Å spise det varmt fra grillen eller koke det dampende varmt bør ikke utgjøre noe problem. Men hvis kjøttet ikke er tilberedt ordentlig, er det en sjanse for matforgiftning kalt Listeriose. Denne matforgiftningen er forårsaket av en gruppe bakterier kjent som Listeria monocytogenes. Listeriose

forårsaker influensalignende symptomer og fortsetter deretter med å bli livstruende hjernehinnebetennelse og blodinfeksjon (den livstruende sykdommen hjernehinnebetennelse inkluderer symptomer som hodepine og påvirker hovedsakelig membranen som dekker hjernen) det er også en sjanse for at infeksjonen fanges av moren gitt videre til barnet. Dermed oppvarming av kjøttet til det når høye temperaturer dreper bakteriene som er tilstede.

Bare pass på at saften fra det bearbeidede kjøttet ikke kommer i kontakt med resten av maten, og gravide damer bør vaske hendene grundig etter at de kommer i kontakt med saften. Delikatessekjøtt av forskjellige slag bør også tilberedes til høy temperatur for å gjøre det trygt for konsum for gravide. Varm opp kjøttet til det er rykende varmt før du serverer det til en gravid dame. Hvis du har hatt mange pølser og delikatessekjøtt nylig, er det best å få deg selv undersøkt og dermed eliminere enhver sjanse for at du bærer den fryktede sykdommen.

Likevel, å ha andre tanker?

For kvinner som fortsatt vil være dobbelt så sikre på at du spiser pølser når du er gravid? Ja det kan du. Pølser er trygge når de tilberedes ved høy temperatur fordi varmen dreper bakteriene som er skadelige for deg og barnet ditt, men de er ikke det beste valget med jevne mellomrom.

Å hengi seg til pølser en gang i blant virker bra. Men hvis det blir konsumert daglig, er det slett ikke sunt for deg og babyen din. Det overdrevne natriumnitratet som ville komme inn i kroppen din. Gjennom vanlig forbruk av pølser er det alltid skadelig for barnet ditt. Selv når du noen ganger spiser pølser mens du er gravid. Server den med en god mengde frisk frukt og grønnsaker. Det ville avgifte kroppen din og kvitte blodet fra disse skadelige bakteriene.

Jeg håper denne artikkelen har ryddet oppfatningen din om at gravide kan spise pølser. Jada, de kan. Imidlertid bare av og til. Hvis du vil beskytte babyen din mot enhver mulig trussel. Det er imidlertid tilrådelig at du ikke spiser det i det hele tatt.

Alternativer for pølser under graviditet:

Gravid dame vil unngå risikoen for at farlige bakterier kommer inn i kroppen din. Og vil likevel ha en sydende grillpølse til lunsj. Du kan velge noen av disse alternativene. Velg de kjøttfrie alternativene som er tilgjengelige på markedet. Hvis du lager din egen pølse, kan du erstatte kjøttstykket med soyakjøtt, ferske grønnsaker eller korn. Så bra for deg og babyen din. Vegetariske pølser reduserer faktisk sjansen for å bli smittet. Og har lite natriumnitrater og fett, sammenlignet med tradisjonelle pølser.

Det er viktig at du har en ide om begge sider av mynten. Før du bestemmer deg for hva som er best for babyen din. Fordi graviditet er en tid da selv jern-mage-folk har en tendens til å bli svake. Takket være deres svake immunsystem. Så konsulter legen din og lag et diettdiagram. Og ikke glem å spørre spesifikt om spekemat og pakket kjøtt. Ingenting er viktigere enn barnets helse og velvære.

Nyt sommeren og server pølsen med masse frukt og grønnsaker.