Spise og drikkevaner er forskjellige for forskjellige mennesker. Noen liker å drikke overdrevne energidrikker, og noen gjelder bare juice, og noen liker å drikke overdreven te eller kaffe. En slik drink hvor noen av dem blir avhengige av er Kombucha. Hvis en gravid dame før graviditeten har for vane å drikke Kombucha daglig, dukker det definitivt opp et spørsmål i tankene om at det er trygt å spise kombucha under graviditeten. Denne tvilen oppstår fordi Kombucha inneholder alkohol og koffein i den, noe som kan utgjøre helserisiko for moren og den lille som vokser inne.

kombucha under graviditet

Hva er kombucha?

Kombucha, også kjent som tesopp eller tesopp, er en gjæret, lett alkoholisert, søtet grønn eller svart te som hovedsakelig konsumeres for helsemessige fordeler. Opprinnelsen til denne te er fremdeles ikke klar. Noen sier at den stammer fra Manchuria China, og noen av dem sier at den kom fra Øst -Russland. Denne teen tilberedes ved å gjære sukkerholdig te ved bruk av en symbiotisk kultur av bakterier og gjær (SCOBY). De levende bakteriene i SCOBY sies å være probiotiske, en av hovedårsakene til populariteten til denne drikken.

Hvor trygg er Kombucha under graviditet:

Helseeksperter og ernæringsfysiologer kan ikke forsikre deg om sikkerheten til denne drikken under graviditet. De fleste av dem sier at hvis den gravide damen før graviditeten har for vane å drikke Kombucha, så er det trygt for henne bare hvis det blir konsumert i mindre mengder. Hovedårsaken bak dette er at Kombucha inneholder alkohol i den, noe som kan påvirke moren og babyen som er tilstede inne, og derfor anbefaler de fleste leger ikke gravide å drikke denne drinken.

Helsemessige fordeler med Kombucha under graviditet:

Kombucha, en drink som oftest unngås av gravide på grunn av alkohol- og koffeininnholdet i den. Selv om noen studier viste at inntak av kombucha under graviditet i begrensede mengder viste noen positive helsemessige fordeler.

1. Energiforbedring:

Denne drikken er ganske kjent for å øke personens energi, ta den for å være en idrettsutøver eller en gravid dame. Kombucha øker energien ved å levere små doser B -vitaminer og koffein.

2. Forbedrer fordøyelsen:

Forstoppelse og fordøyelsesbesvær er de vanlige klagene fra en gravid dame. Å drikke kombucha i moderate mengder forbedrer fordøyelsen og avføringen. De gode bakteriene i drikken fungerer som et probiotikum som hjelper til med riktig fordøyelse og fri avføring.

3. Stress Buster:

Stress, søvnløshet og søvnproblemer er noen av de vanlige problemene som oppstår under graviditet. Adaptogener er stoffer som hjelper kroppen til å reagere på stress på en bedre måte. Denne drikken anses å være et naturlig adaptogen som hjelper den gravide damens nerver under kontroll og lindrer stresset.

4. Benkramper:

En av de typiske klagene under graviditet handler om kramper i bena. Mangel på kalsium i kroppen forårsaker kramper i bena. Kombucha har ingen tegn på kalsium i den, men inntak av denne drikken sammen med kalsium øker opptaket av kalsium i kroppen.

5. Forebygger nyrestein:

Noen studier viste at inntak av kombucha kan forhindre nyrestein. Likevel er det ingen vitenskapelig bevis på denne fordelen. Noen gravide kvinner kan lide av nyrestein før graviditet, og medisinen som brukes mot nyrestein kan ikke fortsette under graviditet. I disse tider anbefaler leger å konsumere kombucha i mindre mengder.

Risiko for å drikke Kombucha under graviditet:

Leger bruker et stort rødt flagg for kombucha å drikke under graviditet. Det er generelt ikke trygt å konsumere denne drikken under graviditet på grunn av alkohol, koffein og bakteriene i den.

Inneholder alkohol:

Alkohol er et naturlig biprodukt av Kombucha under gjæringsprosessen. Selv om prosentandelen alkohol (0,5%) som er tilstede er veldig mindre og ikke har noen risiko under graviditet, foreslår leger å unngå alkohol helt i løpet av disse ni månedene.

B. Tilstedeværelse av bakterier:

Kombucha er generelt tilgjengelig på markedet som et flaskeprodukt, eller denne drikken kan tilberedes hjemme under et passende miljø. I flaskeproduktene er det en sjanse for bakteriell forurensning som kan påvirke moren og babyen. De skadelige bakteriene i kombucha må reduseres ved bruk av riktige sterile teknikker eller ved å pasteurisere den. De fleste selskaper følger ikke pasteurisering fordi de tror at probiotika i drikken blir ødelagt under denne prosessen. Den upasteuriserte drikken er skadelig for den gravide damen.

C. konserveringsmidler:

Du må inspisere ingrediensene før du kjøper et produkt fra markedet, da det kan inneholde kunstige konserveringsmidler. Noen kvinner har bivirkninger, og noen mennesker kan også være allergiske mot noen ingredienser.

D. Tilstedeværelse av koffein:

Under graviditeten bør mengden koffein ikke overstige 200 mg per dag. En vanlig kopp kombucha inneholder 15-130 mg koffein, avhengig av hvilken type te som brygges.

Slik spiser du Kombucha:

Som nybegynner, fortynn først noen gram Kombucha i et glass vann og nyt drikken. Vent i 1-2 dager og se etter eventuelle bivirkninger. Hvis du ikke opplever noen bivirkninger, er det trygt for deg å konsumere denne drikken. Som gravid, hvis du ikke har for vane å drikke Kombucha før graviditet, er det slett ikke egnet å ha det under graviditet.

Forholdsregler og tips for å drikke Kombucha:

Nå, før du spiser denne vidunderdrikken, må du følge visse forholdsregler og tips for å holde deg og barnet trygt.

  • Unngå drikkevarer på flaske som har mer alkoholinnhold.
  • Se etter utløpsdatoen, og kjøp den bare fra de varslede leverandørene.
  • Ikke spis kombucha, som har blitt bevart i dager eller måneder. Konserveringen hjelper til med å gjære væsken, noe som igjen øker alkoholinnholdet i den.
  • Bruk alltid denne drikken i fortynning. Den rå kombuchaen kan forårsake halsbrann, halsbrann og mageproblemer.
  • Hvis mulig, tilbered denne eliksirdrikken hjemme og konsumér den. De på flaske kan inneholde unødvendige konserveringsmidler som kan skade den gravide damen og babyen.

Hvor trygg er Kombucha under amming:

Helseeksperter og ernæringsfysiologer kan ikke forsikre deg om sikkerheten til denne drikken under amming og amming. Dette er på grunn av eksistensen av koffein, alkohol og mangel på pasteurisering. Hvis moren bruker kombucha under sykepleien, havner en liten mengde alkohol i morsmelken, som overføres til babyen, og lignende vil være tilfellet med koffein. Derfor anbefaler leger ammende mødre å ikke spise kombucha.

Til slutt kan det konkluderes med at selv om den gravide damen har for vane å spise kombucha før graviditet, er det bedre å slutte å drikke det under graviditet og amming. Vi forstår at gravide kvinner vil ha rare lyster, men kombucha under graviditet er ikke trygt. Prøv å finne en alternativ drink eller mat som kan tilfredsstille ditt ønske.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Q1. Hvor mye Kombucha trenger du å drikke under graviditet?

Svar: Det er generelt usikkert å drikke Kombucha under graviditet. Men hvis du fortsatt vil konsumere det, drikk ikke mer enn et glass, dvs. en eller to gram kombucha i et glass vann.

Q2. Hvor mye alkohol er tilstede i Kombucha?

Svar: Kombucha inneholder 0,5% av alkoholinnholdet i den. Det varierer på grunn av gjæringsprosessen som blir vedtatt. Kombucha på flaske inneholder opptil 3% alkohol i den.

Q3. Hva er de alternative drikkene for Kombucha under graviditet??

Svar: Hjemmelagde juicer er de beste alternativene til å drikke under graviditet.

Ansvarsfraskrivelse: Meningene uttrykt i denne artikkelen er bare råd, og nettstedet er ikke ansvarlig for bivirkningene det kan forårsake. Det er bedre å spørre en lege før du bruker noe, spesielt når du er gravid.