Det sier seg selv at når du har en bolle i ovnen, er du mer sårbar for alle sykdommene du normalt kunne ignorere uten å tenke. Å ta vare på livet i deg er en kjedelig oppgave i seg selv, og gir deg derfor ingen tanker om hvilke helsetrusler dine daglige måltider kan utgjøre. Tannhelsen din kan åpenbart være i fare hvis du fortsetter med din vanlige rutine med tyggegummi. Men å utøve minimale forholdsregler kan være en måte å spare deg for bryet med en tannklinikktur.

Er tyggegummi trygt under graviditet?

Er tyggegummi trygt under graviditet

Helsen din kan påvirke babyen din direkte. Derfor kan det være en dårlig idé å gå på kjøkkenet, åpne kjøleskapet og spise alt du finner i det. Spesielt når det gjelder babyen din og tannhelsen hans. Nyere studier har funnet forskere som konkluderer med at kvinner som tygger tyggegummi gjennom hele svangerskapet kan ha større risiko for å komme ned med tannkjøttsykdom og svangerskapsdiabetes. Det er sjanser for at fostervannet kan flokkes av bakterier fra tannkjøttsykdommer som går ned for hvert tannkjøtt du svelger ved en feiltakelse, noe som kan føre til for tidlig fødsel.

Grunner til å tygge tyggegummi:

Det er ingen regelbok som sier at tyggegummi under graviditet er feil, men måtehold er absolutt tilrådelig. Søtningsmidler brukes ofte som sukkererstatninger. Unngå søtet tannkjøtt, men ha en god del tannkjøtt (innenfor en grense på 3 tannkjøtt om dagen). Hvorfor?

  • Tannkjøttet er en god erstatning for å holde unna graviditetsmatbehov, og dermed hjelpe deg med å holde vekten under kontroll.
  • Tannkjøttet inneholder Stevia, som effektivt vil fungere mot kvalmen din. I sin tur vil du ikke bare føle deg bedre, men også være mer aktiv. Ingenting er tross alt verre enn en dyster graviditet.

Grunner til ikke å tygge tyggegummi:

Som nevnt før, vil foretrukket usøtet tannkjøtt åpenbart bidra til å holde tannproblemene i sjakk. Du kan av og til kjøpe smakfull tannkjøtt- hovedsakelig yoghurt, banan og jordbær.

Husk at ikke alle søte smaker er godkjent for bruk når du er gravid. Selv om de anses som trygge, har disse åpenbart bivirkninger.

  • Når du tar inn Sorbitol, får du oppblåsthet siden den absorberes av tarmen. Hele mottoet er å føde en sunn baby, og du vil gi nok plass til babyen din til å vokse og pleie, i stedet for å la deg selv bli oppblåst.
  • En annen ekstra smak sukralose er kjent for sine diabetiske bivirkninger.

Forholdsregler:

  • Ikke bli uvitende et sekund, siden det å svelge tannkjøttet du tygger kan være en større katastrofe i magen.
  • De fleste tyggegummier har xylitol som ikke bør tas under graviditet. Når du kjøper en tyggegummi, må du lese etiketten og få ingrediensene riktige.
  • Slutt å tygge helt en måned før forfallsdatoen. Dette vil bidra til å holde babyen din risikofri.
  • Bruk tanntråd regelmessig etter tyggegummi.

For å konkludere med det, er det helt greit at du går og binger på det usøte tannkjøttet du kan finne i tannbutikker. Sørg imidlertid for at konserveringsmidler og smaker som er tilsatt er kompatible med tilstanden din. Det er også riktig å konsultere en lege. Du vil ikke gjøre ting verre ved å tygge tyggegummi selvfølgelig. Så når kvalme plager deg, gå ut, kjøp en tyggegummi og tygge på.