Wellbutrin er markedsnavnet til Bupropion, et legemiddel som brukes i behandlingen av depresjon og sesongens affektive lidelser. Det selges også som Zyban, et legemiddel som hjelper røykfritt. Bupropion tilhører klassen noradrenalin-dopamin gjenopptakshemmere (NDRI), som er antidepressiva som regulerer noradrenalin og dopaminnivåer i hjernen.

Feilspørsmålet er imidlertid at Wellbutrin er trygt under graviditet?

Hvis du allerede har tatt denne medisinen en stund, kan plutselig seponering under graviditet forårsake varierte fysiske og psykologiske symptomer, som svimmelhet, nervøsitet eller angst og mageproblemer. Dermed bør den stoppes gradvis over en periode. Det er bedre å konsultere legen din, veie fordeler og ulemper, og deretter avgjøre om du vil fortsette med medisinen eller slutte med det.

Wellbutrin under graviditet

Problemer relatert til Wellbutrin:-

  • Bruk av Wellbutrin før graviditet kan være et problem, da det kan forsinke befruktningen på grunn av uregelmessige menstruasjonssykluser.
  • Wellbutrin under graviditet kan også øke sjansen for spontanabort som det er observert. Selv om det er mye lavere enn bakgrunnsfrekvensen for spontanabort, er det fortsatt ikke verdt risikoen.
  • Bruk av denne medisinen øker ikke sjansen for fødselsskader, selv om det sjelden er observert hjertefeil hos det nyfødte barnet.

    Se mer: Citalopram under graviditet

Wellbutrin- Å fortsette eller ikke å fortsette?

Hos gravide kvinner med ubehandlet depresjon har det ofte blitt observert abort og for tidlig fødsel, samt babyer født med komplikasjoner eller lav fødselsvekt. Ubehandlet depresjon under graviditet kan fortsatt fortsette etter fødsel som fødselsdepresjon, en alvorlig tilstand som krever umiddelbar oppmerksomhet og bør behandles tidligst.

Hvis medisinen kan stoppes etter grundig konsultasjon med legen, bør den gjøres av en erfaren lege. Legemidlet bør stoppes gradvis over et tidsrom for å redusere risikosymptomer som kvalme og oppkast.

Hvis du bestemmer deg for å ta Wellbutrin mens du er gravid, må du vite noen viktige ting. Babyene kan utvikle abstinenssymptomer som irritabilitet, rysninger, søvnproblemer eller vansker med å spise. Denne risikoen er ikke verdt å ta, og du bør konsultere legen din angående dette. be om alternativ medisin uten noen bivirkninger hvis det er mulig, bare for å holde barnet trygt.

Effekter av Wellbutrin på utviklingen av babyen-

Kan du ta Wellbutrin mens du er gravid?

Ikke mye er kjent om de dårlige effektene av Wellbutrin under graviditet. Det kan være en sammenheng mellom prenatal eksponering for bupropion og oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD), men dette er ennå ikke undersøkt helt.

Amming mens du bruker medisiner, overfører også en liten mengde Wellbutrin til babyen. Det er ikke skadelig for de fleste babyene. Imidlertid kan det føre til anfall for mennesker som er utsatt for dem.

Mengden som overføres, selv om den er liten, kan ha negative effekter på barnets vekst. Symptomene på moren kan overføres til barnet, med at barnet blir født for tidlig eller med mange andre komplikasjoner.

Wellbutrin etter fødsel kan også redusere mengden melk som produseres av moren, og dermed frata barnet det. Derfor er det best å konsultere legen og deretter avgjøre om amming skal utføres eller ikke.

Med alle bivirkningene forårsaket av Wellbutrin, bør man unngå bruk av dette legemidlet til og med mindre det er absolutt nødvendig. En mor vil rett og slett ikke at barnet hennes skal bli født for tidlig eller med defekter, og siden Wellbutrin har potensial til å gjøre det, er det sterkt motløs. Om mulig bør noen alternative medisiner tas for å behandle depresjon.