Under graviditeten er den gravide damen nødt til å oppleve forskjellige endringer i kroppen. Noen av endringene, som dannelse av munnsår, er utholdelige mens noen er uutholdelige. De fysiske endringene, vektøkning i kroppen kan resultere i smerter i ledd og muskler. De hormonelle endringene som skjer i kroppen resulterer også i leddsmerter; overdreven væske i kroppen noen ganger kan føre til ubehag i hendene, som kalles karpaltunnelsyndrom. På grunn av den store støten som er tilstede, kan den gravide damen sitte eller sove i feil holdning, noe som også kan forårsake leddsmerter. Her i denne artikkelen vil vi diskutere årsaker og behandling av leddsmerter i detalj.

leddsmerter under graviditet

Hva er leddsmerter, og er det vanlig under graviditet:

Ledd er en del av kroppen der to bein møtes. Disse leddene er ansvarlige for bevegelsen av beinene i kroppen. Skulder, hofter, knær og albuer er en del av leddene i kroppen. Smerten på grunn av ømhet eller stivhet eller smerter i leddene kan betegnes som leddsmerter. De ømme leddene er ganske vanlige under graviditet på grunn av vektøkning og hormonelle endringer som skjer i kroppen. Vektøkningen under graviditet vil utøve press på kneledd og ankel som kan resultere i milde til alvorlige leddsmerter.

Årsaker til leddsmerter under graviditet:

Ledsmerter har blitt et vanlig problem ikke bare hos gravide, men også hos ikke-gravide. Men disse smertene er relativt mer erfarne av kvinner under graviditet. Årsakene eller årsakene til disse leddsmerter er listet opp.

  1. Overvektsøkning: Under graviditeten øker kroppsvekten til den gravide damen enn vanlig. Viktigst av alt, begynner denne vektøkningen på slutten av andre trimester. På grunn av dette øker trykket på knær og ankler, noe som resulterer i leddsmerter.
  2. Hypotyreose (underaktiv skjoldbrusk): Dette er en tilstand der skjoldbruskkjertlene ikke produserer nok skjoldbruskkjertelhormon som resulterer i overdreven vektøkning. Og på grunn av overdreven vektøkning begynner leddsmerter å oppstå.
  3. Karpaltunellsyndrom: Under graviditeten øker væskekroppen, noe som utøver press på håndleddet som fører til smerter i både hender og håndledd.
  4. Feil holdning: Leger foreslår at gravide sover på venstre side av kroppen for å gi babyen en skikkelig pute. Å sove lenger på samme side gjør kroppen stiv og forårsaker leddsmerter, spesielt i hoftene.
  5. Under graviditeten frigjør eggstokkene et hormon som kalles relaxin som forbereder bekkenmusklene ved å strekke og slappe av senene. Den andre siden av dette hormonet er at relaxin løsner leddbåndene rundt leddene og gir ekstra belastning på leddene, noe som kan føre til leddsmerter.
  6. Sacroiliac leddsmerter er en type smerte som er forårsaket på grunn av livmoren og babyens vekt, noe som resulterer i smerter i korsryggen.

Typer leddsmerter under graviditet:

La oss den forskjellige typen leddsmerter ha ansiktskvinner mens de er gravide.

1. Finger leddsmerter under graviditet:

Vannøkning, i tillegg til vektøkningen, øker stivheten i føtter, hofter, knær og ankler. Det fører til økt trykk på håndleddet, og hender og fingre utløser enorm smerte, noe som fører til fingerledsmerter under graviditet. Du kan til og med oppleve kribling i fingrene eller nummenhet i hender og føtter forårsaket av væskestigning. Kvinner som opplever fingerledsmerter under graviditet, må konsultere legen din for å identifisere og kurere eventuelle underliggende problemer; også gjør du det et poeng å varsle dem om plutselig hevelse eller vannvektøkning i hendene eller ansiktet eller spesielt i beina.

2. Sacroiliac leddsmerter under graviditet:

Sacroiliac -leddsmerter er også forårsaket under graviditet, sacroiliacaledd er leddene som ligger i nedre del av ryggen ved de 2 gropene.

Sacroiliac -smerten under graviditet kan forekomme på en eller begge sider av ryggen og er ofte en dyp smerte. Få gravide opplever enorme smerter som stråler ned til hoften som strekker seg nedover baksiden av låret. Sacroiliac -smerte kan starte i løpet av en hvilken som helst trimester, men den begynner vanligvis i løpet av andre trimester, og den øker blir mer intens ved slutten av tredje trimester.

Sacroiliac-smerter forsvinner vanligvis innen 3 måneder etter fødsel, bortsett fra i noen få tilfeller hvor den kan bli kronisk og invalidiserende. De fleste kvinner opplever også graviditet i hofteledd i andre eller tredje trimester. Det er vanligvis forårsaket på grunn av løsningen av leddbåndene som holder sammen sakroiliacale leddene, som forbinder ryggraden med bekkenet.

3. Bekkenpine under graviditet:

Ubehag eller smerter i bekkenområdet er også ganske vanlig under graviditet. Det er et vanlig fenomen ettersom leddbåndene i bekkenområdet strekker seg mens hormonnivåene endrer seg og organene rundt skifter for å skape plass til livmoren din som vokser.

4. Hofteleddsmerter under graviditet:

Hofteleddsmerter graviditet oppleves også fordi; vanligvis ved slutten av tredje trimester får hormonet relaxin bekkenet til å løsne, spesielt ved kjønnsbenet. Dette skjer fordi kroppen forbereder seg på babyens fødsel. I sjeldne tilfeller blir imidlertid denne prosessen overdrevet og kvinner opplever ekstreme smerter ved slutten av svangerskapet eller i den tidlige postpartumperioden.

Hjemmemedisiner for leddsmerter under graviditet:

Vanligvis reduserer leddsmerter seg selv ved å gjøre noen enkle øvelser, men under graviditet kan det hende at disse øvelsene ikke fungerer. Derfor er det noen hjemmemedisiner for å behandle ømme skader og leddsmerter.

1. Massasje:

Massering av det problematiske området er en av de beste måtene å lindre leddsmerter. Massasje hjelper til med å redusere stivheten, letter bevegelsen og øker også blodstrømmen gjennom leddene.

2. Varm og kald terapi:

Ta en varm dusj eller masser det problematiske området med varme pakker. Alternativt kan du også bruke ispakker på stedet der du opplever leddsmerter.

3. Spis mat rik på omega-3 fettsyrer:

Å spise mat som er rik på omega-3 fettsyrer kan forhindre leddsmerter under graviditet. Noen av matvarene er fisk, egg, valnøtter, yoghurt, etc..

4. Urttilskudd:

Noen urte kosttilskudd som ingefær ekstrakter kan brukes som kan lindre leddsmerter. Det er ingen vitenskapelig bekreftelse på dette, men de fleste av kvinnene under graviditeten følger dette middelet.

5. Fottøy:

Bruk av skikkelig fottøy kan også lette leddsmerter. Unngå å bruke hæler under graviditet. Noen utsalgssteder tilbyr spesielt fottøy for gravide for leddsmerter.

6. Trening:

Trening i noen form under graviditet er veldig gunstig for den gravide damen og den ufødte babyen. Lette øvelser kan forbedre muskelbevegelser og fleksibilitet i leddene. Svømming regnes som en av de beste øvelsene å utføre for leddsmerter under graviditet.

7. Løft føttene når du sover:

En god natts søvn er viktig for en gravid dame. En godt uthvilt kropp kan lindre alle kroppssmerter i løpet av natten. I tillegg, hvis du har alvorlige leddsmerter, løfter du bena og legger puter under føttene for riktig blodgjennomstrømning. Du kan også bruke graviditetsputer som “U” -formede eller “C” -formede puter mens du sover.

åtte. Bruk noen skinner på hender og knær for å lindre leddsmerter. Du kan også prøve knestøtter hvis du opplever alvorlige leddsmerter.

Slik unngår du leddsmerter under graviditet:

Det er flere multivitaminer og helseprodukter som er tilgjengelige både online og offline som hjelper til med å gi kroppen passende næringsstoffer, samt hjelper deg med å håndtere leddsmerter. Disse produktene hjelper deg å unngå og til og med redusere leddsmerter i stor grad, men det er alltid bedre å konsultere en profesjonell og gjøre litt undersøkelser om saken, slik at du kan fastslå selskapets velvilje i markedet før du bruker produktene.

Den beste måten å håndtere leddsmerter er ved å begynne å spise sunnere mat i løpet av første trimester. Ved å begynne å spise sunt fra første trimester, lar du kroppen din få den nødvendige næringen den trenger for å bevege seg og holde seg sterk i hele andre trimester så vel som i tredje trimesterperioden. Selv om det krever mye mer tid og oppmerksomhet å gjøre ting på denne måten, er det mye tryggere og mer givende og bidrar til å holde helsen i sjakk..

Det er en rekke måter som hjelper deg med å takle leddsmerter vellykket hjemme. Noen av disse måtene er listet opp nedenfor.

Melk:

Unngå leddsmerter mens du er gravid - melk

Å drikke rikelig med melk i løpet av graviditeten gir kroppen din det kalsiumet det trenger for å holde beinene sterke. Du kan også spise gulrøtter og epler som hjelper til med å gjøre det samme med kalsiumnivået. Drikke melk hjelper til med å stabilisere kalsiumnivået i kroppen din, slik at du kan holde beinene sterke og sunne og igjen redusere sjansene for leddsmerter. Innlem denne vanen tidlig under graviditeten for å få de beste resultatene, noe som gjør det til et enkelt middel for leddsmerter mens du er gravid.

Greens:

Å spise mye grønt er ikke bare en sunnere måte å gjøre ting på, men det hjelper deg også med å få i deg næringen du trenger for å holde alle kroppsfunksjonene dine sterkere enn noen gang. Prøv å ta en stor salat innimellom eller innlem det i ditt daglige kosthold for de beste resultatene som gjør leddsmerter i svangerskapet til en triviell sak.

Yoga:

For å unngå leddsmerter under graviditetsyoga

Yoga er en fin måte å holde ledsmerter i sjakk. Det har blitt sertifisert som graviditet, så det er enkelt å gjøre i luksus i hjemmet ditt. Det anbefales å ta hjelp og mening fra en profesjonell før du starter noen form for fysiske øvelser.

Hvordan behandle leddsmerter under graviditet:

I noen tilfeller vil naturlige hjemmemedisiner ikke lindre leddsmerter. I slike tilfeller kan prøve allopatisk behandling lindre leddsmerter. Acetaminophen er en mulig medisin som kan prøves mot milde leddsmerter. Husk en ting at det er viktig å begrense dosen av stoffet under graviditet, da dette kan påvirke leveren. Også en gravid kvinne under graviditeten tar minst 2-3 piller for vitaminer og immunitet. Forbruk av leddsmertepiller kan reagere med vanlige tabletter som kan føre til komplikasjoner. Rådfør deg derfor med legen din før du tar leddsmerter. Du kan også prøve å bruke smertelindrende salver for leddsmerter.

Når skal du oppsøke lege:

Noen dager kan leddsmerter føles milde, og andre dager kan smerten drastisk øke under graviditet. Når du føler leddsmerter, starter du sakte hjemmemedisiner sakte i 2-3 dager. Felles smerter avtar ikke over natten, og det tar minst tre dager for smertelindring. Prøv hjemmemedisiner som massasje, varm og kald terapi og akupunktur. Selv etter tre dager, hvis du fortsatt opplever smerten umiddelbart, skynd deg til legen din for avansert behandling.

Poenget er at leddsmerter under graviditet er ganske naturlige på grunn av vektøkningen i kroppen. Du trenger ikke å få panikk for milde leddsmerter, prøv heller hjemmemedisinene som nevnt i artikkelen. Ikke stress kroppen din for mye hele dagen. Tren regelmessig og spis et sunt kosthold. Rådfør deg med lege når smertene ikke avtar innen fire dager. Rådfør deg med legen din på forhånd for å få de nødvendige råd før du prøver noen av hjemmemedisinene.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Q1. Hvorfor oppstår leddsmerter under graviditet?

Svar: Ledsmerter er vanlige fenomener som oppstår under graviditet. Dette er på grunn av vektøkningen, hormonelle endringer som skjer i kroppen. Arbeidskvinner som stresser for mye på arbeidsplassen bærer leddsmerter veldig ofte.

Q2. I hvilket trimester får en gravid kvinne ledsmerter?

Svar: Ledsmerter starter vanligvis i slutten av 2. trimester. Dette er tiden babyen begynner å øke, og den gravide damen begynner å legge på seg litt. Bortsett fra dette kan en gravid dame oppleve milde leddsmerter gjennom svangerskapsperioden på grunn av de hormonelle endringene som skjer i kroppen.

Q3. Hvilke øvelser er bra for leddsmerter?

Svar: Svømming regnes som en av de beste øvelsene for lindring i leddsmerter. Men ikke alle gravide foretrekker å svømme. Derfor kan du gå regelmessig, og noen grunnleggende strekkøvelser kan lindre smerter i ledd.

Ansvarsfraskrivelse: Meningene uttrykt i denne artikkelen er bare forslag, og nettstedet er på ingen måte ansvarlig for bivirkningene det kan forårsake. Det er bedre å konsultere lege før du planlegger noe, spesielt når du er gravid.