Det er mange bruksområder og fordeler med å bruke eteriske oljer. Noen kan være fordelaktige selv under graviditet, mens noen kan skade deg eller babyen din. Bruk av essensielle oljer under graviditet bør gjøres med stor forsiktighet, siden enhver negativ reaksjon med kroppen kan påvirke barnet negativt. De fleste venter kvinner har spørsmål om hvilke eteriske oljer som er trygge og hvilke skadelige, om hvordan de skal brukes og hva som er fordelene med dem.

Eteriske oljer har vært i bruk i tusenvis av år i forskjellige kulturer for medisinske og helsemessige formål. Eterisk olje brukes til en rekke formål, alt fra aromaterapi til husholdningsrengjøringsprodukter og personlig skjønnhetspleie til behandlinger av naturlig medisin. Eterisk olje har enorme antioksidanter, antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaper. Disse helbredende oljene vokser i popularitet ettersom de fungerer som naturlige medisiner uten bivirkninger.

Fordeler med essensielle oljer under graviditet

Eteriske oljer som er trygge under graviditet:

Så lenge du ikke har noen komplikasjoner eller abnormiteter i svangerskapet, er det greit å bruke noen av de tilgjengelige oljene. Noen eteriske oljer som er trygge under graviditet er.

Sitrusoljer, som mandarin og neroli

 • Tysk kamille
 • Vanlig lavendel
 • Røkelse
 • Svart pepper
 • Eukalyptus
 • Lavendel
 • Te tre olje
 • Geranium
 • Spearmint

Det var noen av de essensielle oljene som var trygge for graviditet. Disse har generelle så vel som graviditetsrelaterte fordeler når de tas i bruk.

Eteriske oljer som skal unngås under graviditet:

Nedenfor er noen av de essensielle oljene som er best ubrukt under graviditet, sammen med bivirkninger.

 • Muskatnøtt: Disse kan ha hallusinogene effekter hvis de brukes under graviditet. De reagerer også med smertelindrende medisiner under arbeidskraft.
 • Rosmarin: Det antas å øke blodtrykket, og kan forårsake sammentrekninger under graviditetsfasen.
 • Basilikum: Det antas å bidra til unormal celleutvikling.
 • Jasmine og clary salvie: De kan utløse sammentrekninger før arbeidskraft.
 • Salvie og rose: De kan forårsake blødning i livmoren din, noe som kan vise seg ekstremt skadelig for babyen.
 • Enebær: Det kan påvirke nyrene dine hvis det brukes under graviditeten.
 • Laurel, angelica, timian, spidskommen, anis, citronella og kanelblad bør også unngås da de kan stimulere sammentrekninger.

Hvis du tidligere har hatt spontanabort, har hatt blødning fra skjeden i løpet av svangerskapet, epilepsi, hjerteproblemer, diabetes, blodproppsproblemer og problemer med skjoldbruskkjertel, lever eller nyre, bør du unngå å bruke de fleste essensielle oljer under graviditet.

Fordeler med essensielle oljer under graviditet:

1. Som rengjøringsmiddel:

Som rensemiddel

Tre dråper hver sitronolje og tea tree olje må tilsettes i litt varmt vann for å bruke det som et naturlig desinfeksjonsmiddel. Du kan også prøve å diffundere eterisk olje fra kanel i luften for å rense luften og nyte dens antimikrobielle egenskaper.

2. Som solkrem:

Som en solkrem

Graviditet kan føre til en høyere tendens til å bli solbrun. Men litt soling er også viktig for å holde deg aktiv gjennom dagen. Prøv å blande kokosnøttolje, sinkoksid, sheasmør, helichrysumolje og lavendelolje sammen for å lage hjemmelaget giftfri solkrem. Oppbevares i en klemflaske og brukes for å beskytte deg mot sterkt sollys.

3. Eliminer stress:

Eliminer stress

Graviditet kan gjøre vordende kvinner veldig engstelige og stressede, noe som får dem til å føle seg svake og svimmel hele dagen. Du bør prøve å diffundere lavendel som en essensiell olje for graviditet i hjemmet ditt for å redusere følelser av stress og spenning. Pust inn den vakre lukten og la nervene roe seg. Du kan også prøve å lindre angst ved å bruke en enkelt dråpe lavendelolje på hendene, gni sammen og kutte hendene til nesen og la lukten oversvømme sansene dine.

4. Å kurere munn og kroppslukt:

Å kurere munn og kroppslukt

Du kan bruke en dråpe peppermynteolje for en naturlig måte å friske pusten på. Du kan også prøve å kombinere kokosnøttolje, bivoks og dine essensielle eteriske oljer for å lage naturlige deodoranter for kroppslukt. Sedertre og fedd olje kan brukes til menn mens lavendel og tea tree olje kan brukes for kvinner.

5. Bli kvitt hodepine:

Bli kvitt hodepine

Graviditet er ledsaget av ulike ubehag, inkludert alvorlig hodepine. Du kan prøve å kombinere noen få dråper lavendelolje og peppermynteolje og påføre templer for å lindre hodepine og migrene..

6. Forbedre fordøyelsen:

Forbedring av fordøyelsen

Å ha feil fordøyelse og urolig mage er vanlig under graviditet. Som et middel for dette, ta ingefærolje, peppermynteolje og fennikel eterisk olje og bland dem sammen. Bruk blandingen for å kurere fordøyelsesproblemer og helbredelsesproblemer som diaré osv.

7. Redusere og behandle feber:

Redusere og behandle feber

Du kan lide av hyppig feber og generell sykdom under graviditet. Selv om det ikke er noe å bekymre seg for, kan det bli tatt vare på naturlig bruk av visse eteriske oljer. Tilsett 1-3 dråper eukalyptus, peppermynte og lavendelolje til et kjølig stykke tøy. Svamp kroppen med denne kluten for å redusere temperaturen på kroppen og for å behandle feber naturlig.

8. Forbedring av immunsystemet:

Forbedring av immunsystemet

Immunsystemet svekkes drastisk under graviditet, og etterlater kroppen utsatt for mange sykdommer og sykdommer. Du kan prøve å styrke immunsystemet ditt naturlig ved å blande en dråpe oreganoolje med fire dråper bærerolje og gni på foten..

9. Redusere morgensykdom:

Reduser morgenkvalme

Morgensyke er blant de første tegnene på graviditet og varer vanligvis over en lengre periode. Du kan avlaste hverdagen ved å tilsette et par dråper vill appelsin, sitron eller ingefærolje til et lommetørkle og inhalere aromaene dypt.

Eteriske oljer under graviditet har ganske mange bruksområder og helsemessige fordeler. Noen kan vise seg å være skadelige, mens andre kan gjøre underverker for deg. Dra nytte av essensielle oljer under graviditet og unn deg selv naturlig med den vakre aromaen rundt deg. Lavendel og sitrusoljer er blant favoritt eteriske oljer for graviditet som du kan bruke godt.