Basilikum regnes som en av de vanligste og derfor en av de mest fordelaktige urter. Som er kjent for menneskeheten? Det er en stiftmat for folk som bor i italienske og sørøstasiatiske retter. Det brukes også som krydder eller smakstilsetning i noen retter, alt fra forskjellige brødbaserte varer til retter som ris og pasta. Basilikum inneholder mange medisinske egenskaper, noe som gjør det til et perfekt tillegg til gruppen mat og drikke. Det er kjent for å være gunstig for behandling av hoste og forkjølelse. Og det er også funnet å spise basilikum under graviditeten har mange fordeler.

I denne artikkelen vil vi diskutere det faktum at om det er ok å spise basilikum under graviditet.

Fordeler og ulemper med å spise basilikum (tulsi) under graviditeten

Hva er Tulsi (den hellige basilikum)?

Tulsi eller Holy Basil er en urt som er en del av den utmerkede myntegruppen. Den består av grønne blader, som har en tydelig aroma, som er en kombinasjon av både søtt og krydret. Tulsi brukes også i forskjellige supper og salater som pålegg på grunn av smaken den gir til rettene. Den finnes i Asia, Australia og andre forskjellige deler av verden. Basilikum kan også brukes som hjemmemedisin for ulike plager i indiske husholdninger som å spise basilikum under graviditet, hoste og forkjølelse og andre slike forhold i mange år.

Er Basilikum trygg under graviditet?

Det er mange motstridende synspunkter på inntak av hellig basilikum under graviditeten. Jeg kan ofte se at denne forespørselen ble lagt ut på forskjellige graviditetsfora- “Kan jeg spise basilikum mens jeg er gravid? “. Vel, nå for å svare på dette spørsmålet, må du forske litt. For å gjøre det, la oss rulle ned og forstå de ulike aspektene ved fordelene med forbruk av tulsi under graviditet.

Fordeler med basilikum under graviditet:

Det er flere fordeler med å konsumere basilikum under graviditet. Selv om mange er velkjente, la oss se noen vanlige og beste fordeler man kan få gjennom forbruk av basilikum.

 • Basilikum har et rikt innhold for vitamin K. Dette vitaminet bidrar sterkt til å forhindre blodpropp og reduserer dermed også risikoen for overdreven blodtap under fødselen..
 • Basilikum har også mangan. Dette hjelper sterkt til å utvikle bein og brusk hos fosteret i livmoren. Mangan har antioksidantegenskaper, noe som også bidrar til å minimere celleskader, som kan finne sted hos forventede mødre. Derfor er ingenting som basilikum, en kan gå videre og konsumere under graviditet.
 • Videre har Basil også flere mineraler og næringsstoffer som er innebygd i det, for eksempel vitamin C, vitamin E, fosfor, kalium og så videre. De hjelper til med å bygge et flott immunsystem som kan hjelpe både mor og utvikling av fosteret i livmoren.
 • Mens gravide for det meste lider av anemi, hjelper basilikum sterkt til å forbedre antallet røde blodlegemer og opprettholde nødvendige hemoglobinnivåer. Derfor kan de lett reduseres ved å spise basilikum under graviditet.
 • Basil har også vitamin A, som bidrar til utvikling og vekst av fosterorganer hos den ventende moren. Derfor sikrer det en sunn nyfødt baby etter fødselen.
 • Hva ikke, Basil inneholder også folat. Dette hjelper på blodtilførselen og forhindrer også risiko for fosterskader hos fosteret. Gitt fordelene nevnt ovenfor, kan du enkelt fortsette og ha basilikum under graviditet.

Risikoer for basilikum under graviditet:

 1. Ikke bruk basilikumfrø under graviditet. Dette frarådes av mange gynekologer og leger da de kan få livmor sammentrekninger, noe som ytterligere kan resultere i spontanabort. Videre kan frøene også øke blodstrømmen og dermed stimulere menstruasjonen.
 2. Hvis du tar antikoagulantia, bør basilikum unngås da de har blodfortynnende midler.
 3. Eugenol finnes i basilikum, og dette kan utløse hjertefrekvens, munnforbrenning og svimmelhet og kan også føre til kulminasjon av koma. Følg derfor alltid legenes råd før du har dette regelmessig.
 4. Ikke ha basilikumblader, minst to uker før keisersnitt eller operasjon.
 5. Overdreven inntak kan senke blodsukkeret, noe som ikke er bra. Det lave blodsukkernivået i tilfelle det oppdages hos gravide, bør unngå å ha denne basilikumurten for helsen til både mor og foster.

Basil, generelt, er trygt å bli tatt under graviditet i moderate mengder. Du kan bruke den som en mild krydder for å smake maten din. Det sørger imidlertid for å vaske basilikum ordentlig før inntak.

Forholdsregler å ta når du bruker Tulsi under graviditet:

Hvis du vil benytte deg av de forskjellige helsemessige fordelene med den hellige basilikum under graviditeten og gjøre den til en del av kostholdet ditt, må du ta følgende forholdsregler for å sikre sikkerhet for både deg og babyen din.

 • Ikke spis det for mye. Herbalistene foreslår inntak av bare 115 ml avkok av urten tre ganger om dagen.
 • Vask urter grundig før bruk for å vaske ut bakterier, parasitter, som kan føre til matbårne infeksjoner som toksoplasmose og listeriose.
 • Rådfør deg alltid med lege før du slutter å bruke tulsi under graviditetskosten.

Fordeler med Tulsi -te under graviditet:

Navnet på den hellige basilikum kjenner også Tulsi, er en del av myntefamilien. Som er kjent for sin søte og krydrede duft som er veldig nær feddets. Urten gir oss ulike helsemessige fordeler og kan også hjelpe når den spises på graviditetstidspunktet. Vi kan imidlertid ikke bruke det som en erstatning for konvensjonell medisin. Hver gravid kvinne må ta vare på helsen hennes for å sikre at babyen hennes blir født uten komplikasjoner, og både hun og babyens helse er utmerket. De fleste ekspertene anbefaler at kvinner som unner seg aktiviteter som sunt å spise og drikke. Så mye som mulig og unngå visse matvarer og drikkevarer, noe som kan forårsake negative effekter på helsen hennes. Derfor er en av de mest anbefalte drikkene for gravide en urtete, og den beste er tulsi -te under graviditeten.

Slik forbereder du Tulsi -te?

Det er ganske enkelt å lage en kopp tulsi -te. Mens de fleste indiske familier har en tendens til å ha en tulsi-plante i hjemmet sitt for forskjellige religiøse formål, kan disse menneskene ikke velge en ferdigpakket eller tørr form for tulsi-te fra markedet. For å lage denne teen trenger du en gryte med vann til å koke, og steik en tepose med tulsi -te inn i den og la den stå i omtrent fem minutter. Du kan tilsette te med honning, eller du kan tilsette noen dråper sitronsaft etter smak. Hvis du ikke bruker den ferdigpakkede teen; da må du rive bladene og deretter hogge de friske tulsi -bladene under graviditeten. Dekk dem nå med en kopp vann. La bladene stå i to minutter.

Grunner til at vi bør ha Tulsi -te under graviditeten:

1. Avgiftning:

Tulsi har fantastiske avgiftende egenskaper som hjelper til med å holde hjertet og lungevevet rent og trygt mot dødelige infeksjoner og andre helseproblemer.

2. Null koffein:

Kan gravide spise basilikum? Ja, gravide har foreskrevet koffein helt fra kostholdet. En presis grunn til at tulsi -te er forbudt fra hver gravid kvinnes diett er fordi den ikke har koffein.

3. Nøytraliserer frie radikaler:

Tulsi -te er gjort tett med forskjellige antioksidanter som beskytter mot sykdommer forårsaket som følge av et overløp av forskjellige frie radikaler i kroppen. Det prøver å nøytralisere frie radikaler og bidrar derved til å gjøre immunsystemet sterkere for å bekjempe sykdommer.

4. Hjelper med å lindre leddsmerter:

Graviditet kommer med mange mindre smerter her og der som smerter i ledd og muskler. Du trenger imidlertid ikke bekymre deg for dem fordi regelmessig inntak av tulsi -te kan hjelpe deg med å lindre betennelse og svake bein.

5. Avspenning:

Graviditet er en ganske stressende periode i en kvinnes liv, og hver gravid kvinne må finne bestemte muligheter til å slappe av så mye som mulig. Derfor er en av de beste måtene dette kan gjøres på ved å spise tulsi -te. Ved inntak frigjør tulsi -te det lykkelige hormonet som kalles serotonin i hele kroppen, og styrer dermed stressnivået. Dessuten er tulsi -te kjent for sin beroligende effekt.

Som mange spør, er tulsi trygt under graviditet? Forbruk av tulsi under graviditet er veldig gunstig, og du kan trygt nyte det. Imidlertid må du konsultere legen din og sørge for at du ikke tar overdosen av den, for mye av den er veldig farlig. Tulsi har flere ernæringsmessige fordeler som gjør det til det beste urtetilskuddet som skal konsumeres i løpet av graviditetsperioden. Å være rik på vitaminer, mineraler, proteiner, fiber og andre viktige næringsstoffer; basilikum regnes som en moderne supermat under graviditeten.

Vanlige spørsmål og svar:

Q1. Kan gravide spise basilikum permisjon direkte?

Svar: Basilikum -graviditet har mange fordeler som gjør det til et utmerket urtetilskudd for gravide. Selv om en overdose av det kan irritere livmoren, anbefales det for en gravid kvinne å ikke ha mer enn to basilikumblader om dagen. Basilikum som er rikt på vitamin K, spiller en viktig rolle for å sikre at helsen din forblir god og babyen din er trygg inne i livmoren din under graviditetsperioden. Du kan absolutt spise basilikumblader under graviditeten direkte; Sørg imidlertid for at du vasker dem ordentlig før du spiser dem. Bakteriene som er tilstede kan ha negative effekter på kroppen din.

Q2. Hva er typer Tulsi og hvilken er best for graviditet??

Svar: Det er tre forskjellige typer Tulsi:

Grønt blad eller “Rama” Tulsi

Lilla blad eller “Krishna” Tulsi

Wild eller “Vana” Tulsi eller “Forest” Tulsi

Grønt blad (Rama Tulsi) regnes som det beste som skal konsumeres under graviditet.

Q3. Er det trygt å bruke basilikumolje under graviditet?

Svar: Det er ikke trygt å bruke basilikumolje under graviditet. Det er fordi det antas at basilikumolje bidrar til unormal celleutvikling, noe som gjør det farlig for fosteret. Eugenol, som er oljen som finnes i basilikumbladene, har en tendens til å ha farlige effekter på helsen til det utviklende fosteret. Oljen i urten kan føre til en økning i hjerteslagene og forårsake hals- og munnforbrenning, grunne pust, anfall, svimmelhet, blod i urinen og i noen ekstreme tilfeller. Derfor bør du unngå bruk av basilikumolje under graviditeten.