‘Mirakuløs’ er et veldig vanlig begrep som brukes for å beskrive graviditet og barnefødsel. De ni månedene en kvinne bruker på å vente barnet sitt, kan være litt vanskelig. Kostholdet til en kvinne endres under graviditeten, og det samme er fordøyelsen. Forstoppelse er et veldig vanlig fordøyelsesproblem som forventede mødre står overfor.

Under graviditeten endres kvinnens kropp for å imøtekomme riktig oppdragelse av et barn. Maten du spiser gir næringsstoffer til både morens kropp og barnet.

Forstoppelse oppstår slik at du og babyen din får flere næringsstoffer, og deretter legger den gradvise endringen i livmoren press på tarmbevegelsene dine, noe som fører til forstoppelse.

Det er få flere grunner som fører til forstoppelse hos en vordende mor som er nevnt nedenfor.

forstoppelse-under graviditet

Årsaker til forstoppelse under graviditet.

  • Bivirkningene av medisinene du tar kan føre til forstoppelse.
  • Det økte stressnivået.
  • Kostholdsendringen er kanskje ikke kompatibel og kan føre til forstoppelse.
  • Jo mindre inntak av væske du tar.
  • Høyere forbruk av dehydrerte væsker som alkohol (som anbefales å ikke konsumeres under graviditet), kaffe og te.
  • Ikke nok søvn.
  • Noen sykdommer som diabetes, hjerneslag, uremi, sklerodermi, Parkinsons sykdom og mer.

Forstoppelse varer i flere dager, men det betyr ikke at du må håndtere det i ni måneder. Det finnes midler som hjelper deg med å lette problemet og unngå fryktene for forstoppelse under og etter graviditeten. Noen av rettsmidlene som hjelper til med å lette forstoppelsen, er oppført nedenfor.

Stekt og fet mat er også veldig attraktiv og velsmakende, men du bør unngå det for å forhindre forstoppelse.

Rensende frukt som appelsiner, bananer, meloner, druer og hjelp til å håndtere forstoppelse siden de er rike på fiber og er saftige og inneholder en enorm mengde væske.

Å drikke mye væske bidrar til å holde dehydrering borte og dermed hjelpe til med jevn bevegelse av tarmen.

Å gå og trene hjelper også med å fordøye matinntaket totalt og forhindrer halsbrann og surhet, som også inkluderer forstoppelse, og evakuerer endetarmen helt.

Hvis psylliumskall, platinafrø blir tatt regelmessig, hjelper det med å kontrollere forstoppelse.

Forbruk av papaya hjelper også med å holde forstoppelse i sjakk, da den inneholder magesyre som er et godt middel mot forstoppelse.

Normalt dehydrerer te kroppen din, men ingefærte hjelper til med å kontrollere forstoppelse.

Siden graviditet er en veldig spesiell tid i en kvinnes liv, bør hun være veldig forsiktig. Og siden forstoppelse er en del av svangerskapet, bør du være oppmerksom på noen ting du ikke må gjøre for å unngå forstoppelse. Her er en liste over noen nyttige ting du ikke må gjøre under graviditeten.

Ingen kullsyreholdige drikker.

Unngå aloe vera olje, lakserolje og triphala bør unngås selv om de er naturlige rensemidler siden bruk av disse oljene kan gjøre babyen hyperaktiv.

Bruk aldri noen form for medisiner uten råd fra legen din, ellers kan det skade fosteret i livmoren.

Selv om forstoppelse ikke er et veldig alvorlig problem under graviditet, kan det vanligvis være en indikasjon på et annet problem. Hvis du har magesmerter vekslende med diaré eller du merker at du sender blod eller slim med avføringen, er det tilrådelig å konsultere legen din umiddelbart. Også å passere en hard avføring eller belastning under avføring kan føre til hemorroider som er hovne vener i endetarmen.

Vanligvis er graviditetsforstoppelse et tidlig graviditetssymptom. Likevel opplever de fleste kvinner graviditetsrelatert forstoppelse i de senere stadiene av svangerskapet. Uansett når du opplever forstoppelse under graviditeten, ikke få panikk og følg disse trinnene eller best, kontakt legen din. Tross alt vil du ikke skade din kjære baby.