Å savne månedlige menstruasjoner kan være skremmende! Spesielt når du er forberedt på graviditet, kan du ikke sove fredelig. Og for de kvinnene som venter de gode nyhetene, kan dette være et øyeblikk av spenning. I stedet for å vente på det riktige svaret med stoppet pust, kan du nå finne ut resultatene selv med en graviditetstest hjemme.

Ja! Før du skynder deg til klinikken og venter i de lange køene, kan du utføre en tidlig diagnose ved hjelp av graviditetssett. Hvis du er en nybegynner og aldri har brukt disse testene, er denne artikkelen bare noe for deg. Les med når vi diskuterer bruk, nøyaktighet, typer og populære hjemmegraviditetssett i India.

graviditetstest hjemme

Hva er et hjemmegraviditetssett?

Et graviditetssett for hjemmet er designet for å gi 99% nøyaktige resultater hjemme ved hjelp av en enkel urintest. Settet består av en kjemisk stripe og en urin -dropper i en forseglet pakke. Den er tilgjengelig i de fleste medisinsk butikker og kan kjøpes uten resept fra lege.

Hvordan virker det?

Testen bekrefter graviditeten din ved å måle hormonnivået i urinen. Det bestemmer tilstedeværelsen av humant choriongonadotropin (hCG), et placentahormon som finnes i de tidlige stadiene av svangerskapet. (1)

Kroppen din begynner å lage hCG når et befruktet egg kommer inn i livmoren (livmoren). Rundt seks til 14 dager etter befruktning stiger nivåene raskt, og ved å legge noen dråper urin på stripen kan du legge merke til resultatene. Hele prosessen tar omtrent to til tre minutter.

Når skal du utføre hjemmetesten for tidlig graviditet?

Kroppen din viser visse tegn for å indikere sjansene dine for å være gravid, som de som er oppført nedenfor:

1. Ubesvart periode:

En periode som hoppes over kan være et pålitelig tegn på graviditet. Hvis du har en 28 eller 30-dagers syklus og du ikke har menstruasjon ennå, kan det være riktig tidspunkt å ta testen.

2. Alvorlige kramper:

Hvis du opplever menstruasjonssmerter uten blødning, kan det være et tegn på tidlig graviditet.

3. Smertefulle bryster:

En plutselig forstørrelse i brystene, ledsaget av smerte og følsomhet, kan indikere graviditet (når du opplever andre symptomer som ubesvarte menstruasjoner).

4. Kvalme og humørsvingninger:

Disse tegnene kan fungere som graviditetsindikatorer. Du kan også oppleve mataversjoner, tretthet og hyppig vannlating.

Når du forstår endringene i kroppen din, kan du ta en rask graviditetstest hjemme ved hjelp av settene. For mer nøyaktighet i resultatene, anbefaler leger å ta denne testen tre til fire dager etter den ubesvarte mensen. Du må vente på at kroppen utvikler betydelige nivåer av hCG for å få de riktige resultatene.

Hvor nøyaktige er graviditetstester?

Ifølge en rapport publisert av en organisasjon i USA, er resultatene av graviditetstester hjemme omtrent 99% nøyaktige. Selv merkene hevder å gi 99% korrekt rapportering av graviditet. Dette er imidlertid bare gyldig når du bruker settet riktig.

Her er noen av tilfellene der resultatene kan være feil eller ugyldige:

 • Utfører testen altfor tidlig før hCG -nivåene utvikler seg skikkelig i kroppen
 • Har en tidligere historie med abort eller spontanabort
 • Overfor visse medisinske tilstander som kreft, ovariecyster, svulstceller i morkaken, etc..,

I slike situasjoner kan du ende opp med falsk-positive eller falsk-negative resultater.

A) Falsk positivt resultat:

Du er ikke gravid, men hCG -nivåene i urinen kan gi et positivt resultat på grunn av proteiner i urin, medisiner osv..

B) Falske negative resultater:

Du er gravid, men resultatet sier negativt. Dette kan være på grunn av funksjonsfeil i stripen, utgått produkt, feil oppbevaring av settet eller å ta testen altfor tidlig.

Hvordan planlegge en graviditetstest?

Selv om du ikke trenger tidligere medisinsk kunnskap eller erfaring for å utføre denne testen, er det viktig at du forstår prosessen godt. Dette settet med retningslinjer vil hjelpe deg med å vite den riktige metoden for å ta en graviditetstest hjemme for å få nøyaktig rapportering:

Du må,

 • Kjøp et sett fra et pålitelig merke som er godkjent av helseavdelingen
 • Les instruksjonene skrevet på den ytre esken nøye.
 • Hold en steril beholder klar for å samle urinprøven

Slik bruker du graviditetstesten?

Her er trinnene for å oppdage graviditeten din ved hjelp av en hjemmetest:

 1. Selv om det ikke er obligatorisk, er det bedre å utføre testen med tidlig urin for nøyaktige resultater.
 2. Graviditetstester oppbevares vanligvis i kjøleskapet. Så pass på at du bærer testsettet til romtemperatur før du bruker det.
 3. Ta ut kjemikaliekortet og legg det på en flat overflate.
 4. Trekk ut urinen med en dråpe (følger med settet) og legg bare to dråper i den sirkulære testbrønnen som vanligvis er merket ‘S’. Ikke rull urin på tolkningsstrimmelen.
 5. Vent i tre til fem minutter (ansvarlig etter produsentens anvisninger) og les deretter testresultatene. Å prøve å lese resultatene tidligere den nødvendige tiden eller komme for lenge, kan begge føre til nøyaktige avlesninger.

Noen nylig lanserte graviditetstestsett kan settes direkte under urinstrømmen uten å måtte samle urin i et kar. Disse settene er priset høyere enn de vanlige og er kanskje ikke tilgjengelige i alle butikker.

Slik leser du resultatene av graviditetstesten hjemme?

Nå som du har gjort testen, la oss lære å vurdere resultatene ved hjelp av den fargede stripen:

1. Se på områdene merket ‘C’ og ‘T’ på testkortet. ‘C’ betegner en kontroll. Dette båndet må alltid vises fordi dette er evalueringsbåndet. ‘T’ angir testmodellen.

2. Hvis et enkelt rosa eller lilla bånd vises, i området merket ‘C’, betyr det at testen er negativ for graviditet.

Neste steg: Hvis du fortsatt mistenker graviditet, kan du konsultere lege og fortsette for en grundig medisinsk undersøkelse og en tidlig skanning for å utelukke sjansene.

3. Hvis to rosa eller lilla bånd ser ut, det ene i området merket ‘C’ og det andre i området merket ‘T’, betyr det at forsøket er positivt for graviditet.

Neste steg: Rådfør deg med lege for å bekrefte resultatene med en blodprøve og en skanning utført på en klinikk.

4. I tilfeller der det ikke vises bånd, er testen ugyldig.

Neste steg: Gjenta testen med en annen stripe etter 72 timer

5. Hvis linjen designet i region ‘T’ er blek, kan dette skyldes lave nivåer av hCG -hormonet.

Neste steg: I tilfelle et svakt bånd, gjør testen på nytt med en ny pakning med den kjemiske teststrimmelen

Gjør og ikke gjør for hjemmegraviditetstester:

Her er en rask oppsummering av hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre med en graviditetstest:

Gjør:

 • Les instruksjonene nøye og utfør testen under hygieniske forhold.
 • Søk ekspertveiledning hvis du ikke forstår prosessen.
 • Rådfør deg alltid med lege uavhengig av resultatet, spesielt hvis det er positivt.

Ikke gjør:

 • Aldri utføre det for tidlig. Vent på den ubesvarte mensen, og gjør det minst en dag etter denne datoen for å få de riktige resultatene.
 • Ikke anta at et negativt resultat betyr ingen graviditet. Hvis du merker noen symptomer nevnt ovenfor, skynd deg til legen og få en bekreftelse.
 • Unngå å bruke sett som krysser utløpsdatoen, da de kanskje ikke er pålitelige.

Hva er risikoen forbundet med hjemmegraviditetssett?

Det er ingen større helserisiko eller farer forbundet med å ta disse testene hjemme. Den eneste utfordringen du kan forutse er risikoen for å få falsk-negative eller falsk-positive resultater. Av disse to er sannsynligheten for å få et falskt negativt høyt på grunn av forskjellige faktorer. Det betyr at du ikke er klar over å være gravid, noe som kan gi deg alvorlige problemer i fremtiden.

Ulike typer graviditetstestsett:

Det er to hovedtyper av graviditetssett – en som bruker blod og den andre som bruker urin til rapportering.

Du må allerede ha lært om urin graviditetstesten hjemme nå. Blodprøven må imidlertid utføres på en klinikk, hvor blodprøven din ekstraheres og testes i et laboratorium.

Digitale vs ikke-digitale urin graviditet hjemmetester:

Urintestene er tilgjengelige som digitale og manuelle eller ikke-digitale sett, som er atskilt med teknologi.

 • De ikke-digitale testene viser bare de fargede stripene og krever kunnskap for å tolke dem. De er billige og lett tilgjengelige.
 • De digitale testene er følsomme for hCG og gir bedre resultater sammenlignet med de ikke-digitale. De spesifiserer tydelig om du er “gravid” eller “ikke gravid” ved å blinke ordene på skjermen. Så du blir reddet fra forvirringen og gjetningene. Disse settene er dyre og finnes bare i utvalgte butikker.

Topp 10 hjemmegraviditetstester i India 2020:

Lurer du på hvilken graviditetstest for hjemmet som er best i India? For å gjøre jobben din enkel har vi listet opp de 10 pålitelige og rimelige merkene i landet:

MERK: Prisene er omtrentlige og kan endres med tiden.

1. Prega News graviditetssett:

Dette settet er fra Mankind Pharmaceuticals Ltd og er et av de mest populære settene i India. Det er en liten pakke som inneholder kjemikaliestripen og en tynn plastdrop. Resultatene kan ta rundt 3-5 minutter å dukke opp. For øyeblikket er denne pakken priset til INR 50 for en enkelt test og INR 100 for to tester.

2.i-Can One Step Graviditetstest Enhet:

Det er en engangstest for graviditet deteksjonstest, som inneholder en enhet og en dråpe for urinen. Ifølge merket er dette en sensitiv test som kan utføres så tidlig som 6 dager etter ubeskyttet sex for å bestemme graviditet. En enkelt pakke koster deg INR 40, og en pakke med 3 koster 120 INR.

3. Pregcolor Test Card:

Dette er en annen klarert graviditetstest, som hevder å gi 90% nøyaktige resultater hver gang. Settet består av et testkort som urinen må helles på med den medfølgende dropperen. Resultatet tar omtrent 5 minutter å dukke opp. Dette kortet må oppbevares i kjøleskapet og tas ut 15 minutter før testtiden. Gjeldende pris er INR 70 per kort.

4. Dr. Reddys Velocit -graviditetssett:

Dette er et sett fra et av de mest anerkjente farmasøytiske selskapene i India – Dr. Reddys lab. Den svært sensitive testen er egnet for å ta rett på dagen for en savnet periode, og gir deg presise resultater innen 5 minutter. Det er for tiden priset til INR 70 for en enkelt pakke.

5. Velocit Eazy Test Kit:

Velocit -settet er et annet graviditetstestsett fra Dr Reddy’s og bruker direkte urindamp for å oppdage resultatene. Enheten har et begrenset grep i enden for å holde og plassere stripen under urinen i omtrent 10 sekunder. Det er en enkel og nøyaktig måte å teste for graviditet på. Settet koster omtrent INR 98.

6. Clearblue Plus graviditetstest:

Dette er et merke produsert i USA, som også er det eneste FDA-godkjente hjemmegraviditetssettet som er tilgjengelig i India. Du kan prøve dette selv fire dager før den ubesvarte mensen hvis du merker noen tidlige symptomer. I stedet for de vanlige C- og T-stripene merker du et ‘+’ eller ‘-’, som indikerer positivt eller negativt. Den 3-minutters testen koster omtrent 173 INR for en dobbeltpakke.

7. AccuTesthCG graviditetstest:

Dette er en av de raskeste graviditetstestene i India, som tar bare et minutt å få resultatene. Den kassettlignende enheten samler urin, som renner ned i den kjemiske stripen. Selv prisen er ganske rimelig for dette produktet med bare INR 40 per sett.

8. Prega News Advance Graviditetstest:

Dette er et avansert sett fra Mankind Pharma, som bruker en absorberende stripe for å samle urinprøven. Enheten kan plasseres direkte under urinstrømmen i omtrent 10 sekunder og vente i 3 minutter for å få resultatene. Det koster 50 INR per 1 pakke.

9. PeeBuddy PregRx graviditetstest:

Dette revolusjonerende produktet fra PeeBuddy bruker en biologisk nedbrytbar papirtrakt for å teste om du er gravid. Du må bare tisse på trakten for å legge merke til resultatene på bare 90 sekunder. Avlesningene er sett på teststrimmelen på siden. Dette settet koster 225 INR for 3 trakter.

10. Neclife Få nyheter One Step Urine Hcg Graviditetstest:

Hvis du leter etter et graviditetssett med høy nøyaktighet hjemme, kan dette være det riktige produktet. Merket hevder å gi 99,9% riktige resultater for tidlig graviditet. Den inneholder en testenhet, en dropper og et tørkemiddel for å holde fuktighet unna. Settet koster rundt INR 150 for en pakke med 5.

graviditetstest hjemme

Hvordan kan jeg sjekke graviditet ved hjelp av DIY hjemmemetoder?

Bare de siste 8-10 årene at ideen om hjemmegraviditetssett har blitt populær. Tilbake i tider da blodprøver og urintester var relativt nye og ikke lett tilgjengelige, stolte kvinnefolk på en rekke idiotsikre metoder for å teste for graviditeten. Her er noen av dem:

1. Sukkergraviditetstest:

Å bruke sukker for å bestemme graviditet er sannsynligvis en av de eldste kjente hjemmemetodene, antatt å gi nøyaktige resultater. Du må legge litt sukker i en tørr kopp og hell tidlig urin på morgenen. Hvis sukkeret begynner å klumpe seg, betyr det at resultatet er positivt, og hvis sukkeret løses opp, kan du ta det som et negativt resultat.

2. Salt graviditetstest:

Dette er en annen naturlig graviditetstest som bruker vanlig salt. Du må samle urin tidlig om morgenen i en gjennomsiktig bolle og tilsette et par klyper salt. Etter noen minutter kan du legge merke til endringene i løsningen. I et positivt tilfelle begynner saltet å skumme og blir til en melkeaktig væske. Hvis det ikke er noen endring i strukturen, kan du betrakte det som et negativt resultat.

3. Hvetegraviditetstest:

I denne metoden tilsettes hvetekornene i en bolle som inneholder urin. Løsningen får stå til side i 2-3 dager. Hvis du oppdager spiring av frø, betyr det at graviditetstesten er positiv og ingen plantevekst indikerer et negativt resultat. Du må bare utføre denne testen etter 2-3 dager med ubesvart menstruasjon.

4. Tannkrem graviditetstest:

Denne metoden anses å være en pålitelig test for å oppdage graviditet. Du trenger en klatt vanlig tannkrem (ikke en gel eller andre moderne versjoner) i en liten bolle. Hell urinen på dette og bland godt. Etter en stund kan du legge merke til disse endringene- boblende og farge blir blå som indikerer positive resultater og ingen endring i blandingen, noe som indikerer et negativt resultat.

Hva du skal gjøre etter at du får et positivt resultat i graviditetstesten hjemme?

Fikk du et positivt resultat på testen din? Gratulerer! Din gledebunt er på vei! For å gjøre graviditeten din jevn og trygg, må du følge disse etter trinnene:

 • Avtal time hos legen. En oppfølgende blodprøve og tidlig graviditetsskanning vil bli utført for å sikre at du er på rett spor.
 • Vent til første trimester av et svangerskap før du kunngjør nyheten for en større mengde. De fleste spontanaborter skjer i denne perioden, og du vil ikke bli skuffet senere.
 • Ta medisinen din i tide, som inkluderer vitaminer som prenatal som jern, kalsium og folat.
 • Begynn å spise et sunt, næringsrikt kosthold bestående av grønnsaker, frukt, nøtter og korn.
 • Slutt å røyke og drikke. Tren litt og meditasjon for å holde deg frisk.

Vi håper du har lært all nødvendig informasjon relatert til graviditetstester hjemme. Neste gang du hadde ubeskyttet sex, savnet menstruasjon eller merket plutselige endringer i kroppen, vet du hva du skal gjøre videre. I stedet for å trykke på panikk -knappen, gå til butikken og kjøp et sett for å teste det hjemme. Du kan ta en passende samtale avhengig av resultatet. Gi oss beskjed hvis du vil vite flere detaljer.

ANSVARSFRASKRIVELSE:

Denne artikkelen skal ikke behandles som fullstendig informasjon eller pålitelig ekspertråd. Den bør ikke brukes i stedet for legekonsultasjon, siden informasjonen ikke er uttømmende og ikke dekker andre tilfeller knyttet til graviditet. Du må bare bruke denne artikkelen for å få grunnleggende kunnskap om emnet og ikke hoppe over resept eller behandling som er foreskrevet av lege.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Q1. Kan hjemme graviditetstest oppdage ektopisk graviditet?

Svar: En ektopisk graviditet er en tilstand der det befruktede egget setter seg fast i egglederen. I slike tilfeller opplever kvinnen alvorlig blødning og smerte, i motsetning til ved normal graviditet. I mange tilfeller ble urintestene funnet å være negative. Men på grunn av symptomene ble det gjort en tidlig diagnose på klinikken, som bekreftet tilstedeværelsen av brudd på ektopisk graviditet i tubal. (2)

Kort sagt, en hjemmegraviditetstest kan ikke påvise ektopiske graviditeter!

Q2. Er graviditetstestsett gjenbrukbart?

Svar: Nei! De fleste graviditetssettene som er tilgjengelige på markedet, er kun laget for engangsbruk. HCG -stripene fungerer bare en gang, og etter at resultatene er vist, blir de foreldet for fremtidig bruk. Hvis stripen ved et uhell kommer i kontakt med vann, fuktighet eller andre stoffer, reduseres effektiviteten, og det er svært sannsynlig at du får feil / ugyldige resultater.

Q3. Hvilken graviditetstest er mer pålitelig – urin eller blod?

Svar: Selv om begge testene er pålitelige metoder for å diagnostisere en graviditet, har blodprøver høyere nøyaktighet. De kan oppdage svært lave nivåer av hCG i kroppen sammenlignet med urintester. Det er derfor de fleste kvinner foretrekker å følge opp urintesten med blodkontroll for å være prosent prosent sikre på resultatet.