Det er så mange sykdommer som gjør runden i verden akkurat nå, og et eneste sekund med uaktsomhet kan koste deg en svakhet i barnets immunitet. Et sterkt immunsystem under graviditeten hjelper deg med å fjerne alle inntrengerne og holde deg selv og barnet ditt trygt.

immunsystem under graviditet

Immunsystemet under graviditet:

Spis mat som bekjemper influensa:

En viktig rolle i oppbyggingen av immunforsvaret ditt spilles av maten du har. Hver helhetsrådgiver vil bli enig om å spise mye hvitløk og grønnsaker sammen med frukt og vann. Disse er rike på karotenoider og vil naturlig styrke kroppens ånd for å beskytte fosteret samtidig som det hjelper i utviklingen. Et sterkt kosthold av proteiner anbefales også, noe som åpenbart finnes i overflod i retter som inkluderer kjøtt, ost og proteinshakes.

Ta kosttilskudd:

Prenatal vitamin og tilskuddsinntak bør bidra til å øke immunsystemet ditt som ingen andre. Et komplett sett med vitaminer som foreskrevet av din styrende lege bør tas rettidig. De viktigste er vitamin A, B og C som reduserer symptomer på morgenkvalme, og dermed forhindrer dehydrering og diaré i det hele tatt, og så er det jern som øker blodtilførselen. Ikke glem å inkludere sink i kostholdet ditt- som noensinne.

Trening & Massasje:

Fortsett å prøve å trene regelmessig for å ha fordel og ha en regulert vektøkning, og også holde diabetes i sjakk. Prenatal dans og massasje bør også oppmuntres til å livne opp strømmen av kroppsspenninger.

Finn tid til å slappe av:

Det burde ikke være vanskelig å gi immunsystemet sitt styrke gjennom mental motivasjon. Din holdning til livet spiller en stor rolle for å bestemme hvor påvirket du vil bli når en sykdom rammer. Studier viser at en person med et lykkeligere liv har større makt til å motstå sykdommer enn en dyster motpart.

Hold en veldig positiv holdning til livet og prøv å unngå stress i det hele tatt. Det er ekstremt avgjørende at du opprettholder en sunn livsstil, og du kan overvinne alt i det hele tatt deretter.

Å være stressfri er lettere sagt enn gjort, men når du har en støttende vennekrets og en partner som går ut av veien for å sørge for at du holder deg spenningsfri, virker det magisk innen deg.

Bli undersøkt og vaksinert:

Det vil sannsynligvis ikke være en god idé hvis du får influensa når du er gravid. Det utgjør en trussel for både deg og dine ufødte. Hvorfor ikke ta skudd mot meslinger, influensa, kopper og svineinfluensa mens det fortsatt er en sjanse til å unngå det en stund. Ta kontakt med legen din om det første du er gravid for å holde immunsystemet i gang og for å føde et sunt barn i fremtiden. Ta tester for å sikre at du ikke blir påvirket av AIDS eller HIV, da risikoen for at en gravid mor overfører viruset til et barn er høy. Dessuten kan det sette begge livene i fare.

Så for å oppsummere, hold en positiv tilnærming til livet og vær sterk. Oppretthold en sunn livsstil, ta nødvendige endringer i kostholdet ditt og led en motivert gravidhette. Det burde være nok til å holde immunsystemet i gang i det lange løp. En bedre immunitet gir bedre utvikling og vekst hos barnet ditt i det hele tatt, og han har ikke merket et ‘svakt barn’ fordi du var for lat til å arbeide for å forbedre immuniteten din.