Midt i lykken over å være gravid og gjøre seg klar til å ønske babyen velkommen, er morgenkvalme i svangerskapet ikke det vakreste eller hyggeligste. Ofte kommer det med kvalme, oppkast med oppkast og svimmelhet. Hvis du antar at dette er en normal tendens til å bli ignorert, som følger med alle de forventende mødrene, tar du feil! Ingen sykdom har ingen kur, og dette er det samme.

Behandle morgenkvalmen under graviditeten raskt selv med våre hjemmemedisiner og naturlige tips. Det er en naturlig prosess. Imidlertid kan det enkelt unngås og behandles av deg selv. Slik gjør du det!

Hvordan overvinne morgensykdom under graviditet

Hva er Morning Sickness?

Morgensyke er et ganske vanlig scenario for gravide. Det sies at de fleste kvinnene i første trimester opplever denne tilstanden. Her lider den vordende moren av alvorlig kvalme, oppkastsfølelse, inkludert svimmelhet noen ganger. Selv om dette treffer mest i løpet av dagen, kan det også gjenta seg når som helst på natten. Denne saken påvirker ikke morens og barnets helse på noen måte.

Morningssykdom mens du er gravid: Noen fakta

Mer enn 50 prosent av kvinnene i første trimester opplever morgenkvalme. Dette er vanligvis forårsaket på grunn av hormonelle endringer i kroppen din og tiden det tar å ta kroppen til å justere seg i denne prosessen. Selv om dette begynner fra rundt fjerde uke av svangerskapet, kan det også fortsette til 12. uke. Ved 14. svangerskapsuke føler omtrent halvparten av kvinnene fullstendig lettelse fra denne urolige perioden. For de fleste tar det nok en måned eller så før uroen blir helt avslappet. En liten andel kvinner har symptomer på morgenkvalme i svangerskapet som vedvarer kontinuerlig nesten fram til fødselen. Man trenger ikke å frykte denne tilstanden, da det på ingen måte skader morkaken og barnet.

Årsaker til morgensykdom under graviditet:

Årsakene til morgenkvalme er ikke helt klare. Leger tilskriver årsakene til en rekke faktorer.

1. Østrogennivåer:

De fleste eksperter og helsepersonell mener at morgenkvalme skyldes høyere nivåer av østrogennivå hos vordende mødre. Det kan være flere ganger høyere enn normale kvinner, og derfor kan tilstanden være et resultat.

2. Progesteronnivåer:

Høyere konsentrasjoner og stigende mengder progesteronnivåer hos gravide kan også føre til morgenkvalme. Dette hjelper til med å slappe av livmoren og forhindrer tidlig fødsel. Det kan forårsake overflødig magesyre som forårsaker tilstanden.

3. Luktfølelse:

Det kan være en økning i luktfølsomhet under graviditet, noe som kan forårsake morgenkvalme. Kvalme kan utløses i denne tilstanden.

4. Hypoglykemi:

Morkaken, hvis den tapper energien fra gravide kvinnekropp, kan forårsake lavt blodsukker. Denne tilstanden med hypoglykemi kan også forårsake sykdommen.

5. HCG:

HCG, som betyr humant koriongonadotropin, kan også være årsaken. Det er et hormon som utvikler seg i embryoet når en kvinne blir gravid, og kan derfor føre til morgenkvalme. Det er en rask økning i HCG under tidlig graviditet. Kvalme har en tendens til å oppstå og toppe omtrent samtidig som nivåene av HCG stiger. Hvis nivået av HCG er høyt hos kvinner, er det større mulighet for kvalme og oppkast. Dette kan være den mulige årsaken til morgenkvalme hos gravide.

6. Følsom mage:

Mage -tarmkanalen til noen kvinner kan være mer følsom for de forskjellige endringene som skjer under graviditet. Ifølge forskjellige undersøkelser og studier forårsaker tilstedeværelsen av bakterien Helicobacter pylori i magen kvalme og oppkast hos gravide.

Symptomer på morgensykdom under graviditet:

De vanlige tegnene som kan relateres til tilstanden ved morgenkvalme er som følger,

 • Kvalme er et signifikant symptom som kan være tilfelle i denne tilstanden.
 • Oppkast kan følge mange kvinner, sammen med kvalme. Å kaste opp nå og da kan også være en situasjon for noen kvinner.
 • Vekttap er også mulig i noen få tilfeller, men ikke alle. Dette skyldes hormonelle endringer som skjer i kroppen.
 • Tretthet eller tretthet observeres også ofte. De vordende mødrene merker ingen energi til å fullføre oppgaven aktivt eller holde seg levende.
 • Overdreven spytt kan også være tilfelle hos noen få kvinner. Spytte mange ganger er resultatet her.
 • Dehydrering er et resultat av morgenkvalme. Det kan også forårsake svimmelhet hvis man ikke tar en god mengde vann.

Behandling for morgensykdom under graviditet:

Lettelsen for graviditetsmorgenkvalme kan være gjennom både enkle å gjøre naturlige midler så vel som en medisinsk prosedyre, avhengig av tilstanden. Her er noen ledetråder. Siden hver graviditetsfase er annerledes, må man bestemme hvilken som er best for dem ved hjelp av helsepersonell.

Hjemmemedisiner for morgensykdom under graviditet:

Noen få enkle rettsmidler og metoder å følge i denne fasen inkluderer,

1. Hvile:

Få god hvile, siden kroppen kan være sliten på grunn av kvalme. Tretthet er et vanlig symptom under denne sykdommen.

2. Unngå ubehagelig lukt:

Ikke lukt og gå nær stoffene eller matvarene som gjør deg ukomfortabel. De kan gjøre deg ytterligere syk.

3. Spis små og hyppige sunne måltider:

Ikke spis søppel. Unngå bearbeidet mat. Spis sunne måltider i små mengder. Ikke spis for mye. Ha med deg mye karbohydrater nå.

4. Hold deg hydrert:

Drikk alltid mye vann, hold deg hydrert. Fortsett å drikke væske mellom dine vanlige aktiviteter.

5. Prøv ingefær:

Ingefær er kjent for å være en naturlig kur mot morgenkvalme under graviditet. I stedet for medisiner og ingefærtilskudd, ha varm ingefærte eller lignende matvarer.

6. Akupressur:

Flere eksperter bemerker at akupressursteknikker kan redusere morgenkvalme. Å sette trykk nær håndleddet gjennom et spesielt bånd kan lindre symptomene.

7. Legemidler mot morgensykdom under graviditet:

Rådfør deg med lege for best mulig medisinsk helse hvis du har et alvorlig problem med morgenkvalme. Ta aldri medisiner selv. De fleste leger kan foreslå piller som antihistaminer, antacida eller metoklopramid for å gjenoppleve symptomene. Andre alternativer kan inkludere vitamin B6 -tilskudd, ingefærtilskudd og hypnose. Men ikke ta disse stoffene eller pillene uten skjønn fra helsepersonell.

Bekymringer angående morgensykdom under graviditet:

Noen kvinner kan føle seg mer utsatt for morgenkvalme enn andre. Dette kan skyldes mange årsaker,

 • Hvis du er gravid med tvillinger eller flere babyer, er det en økt frigjøring av hormoner som HCG, østrogen, etc..
 • Du føler deg mer kvalm hvis du gjorde det i forrige svangerskap.
 • Hvis du har hatt problemer med reisesyke i det vanlige livet, kan du føle deg mer kvalm.
 • Kroppen din reagerte unormalt med p -piller.
 • Hvis du hadde migrene og andre lignende sykdommer, øker størrelsen på morgenkvalme.

Sykdom og kvalme er vanlige problemer knyttet til graviditet. Mange kvinner er bekymret for om dette kan påvirke deres ufødte baby. Moderat kvalme og sporadisk oppkast er noen av brønnene forbundet med morgenkvalme, og disse vil ikke true babyens velvære. Men tung og langvarig oppkast kan føre til høy risiko for ufødt fødsel, noe som noen ganger forårsaket babyens lave vekt på fødselstidspunktet i henhold til svangerskapsalderen.

Tips for å unngå morgensykdom:

Nedenfor er nevnt noen av morgensykemidlene under graviditet og hvordan du raskt kan lindre dem,

 1. Du må dele dagen inn i seks til sju små og hyppige måltider eller snacks per dag som kan holde magen din aldri tom. Spis proteinrik mat. Spis sakte for å få riktig tygge og fordøyelse.
 2. Unngå å legge deg ned etter å ha spist, da dette kan redusere fordøyelsen.
 3. Stå sakte opp om morgenen. Sitt på sengen i noen minutter i stedet for å hoppe rett opp.
 4. Unngå mat og lukt som utløser kvalme.
 5. Spis mat som ikke er for varm. Spis kaldt eller ved romtemperatur, fordi maten har en tendens til å ha en sterkere aroma når den er varm.
 6. Unngå fet mat, siden det tar lengre tid å fordøye.
 7. ‘Unngå krydret, sur og stekt mat, som kan irritere og forstyrre fordøyelsessystemet.
 8. Puss tennene og skyll munnen ordentlig etter å ha spist måltider.
 9. Ha mye væske for å holde deg hydrert.
 10. Få frisk luft ved å gå en tur. Du kan holde et åpent vindu for å lette kvalmen.
 11. Kvalme kan bli verre hvis du er sliten. Gi deg selv tid til å slappe av og ta en liten lur.
 12. Prøv å ta vitaminer før fødsel sammen med mat eller rett før du legger deg. Det er tilrådelig å ta et prenatal vitamin som inneholder lav eller ingen dose jern, i det minste i første trimester, da det kan påvirke fordøyelsessystemet.

Hva er Hyperemesis Gravidarum: Tilstanden for alvorlig sykdom

Tilstanden for hyperemesis Gravidarum er en tilstand av alvorlig morgenkvalme. Dette har symptomer på alvorlig kvalme, kontinuerlig oppkast og bekymringsfullt vekttap og kan også omfatte elektrolyttforstyrrelse. I tillegg til god hvile og hydrering, kan legen foreskrive medisiner for å behandle denne tilstanden. I svært få situasjoner trenger moren å bli innlagt på sykehuset for å få væske og ernæring.

Rådfør deg med lege hvis du lider av slike symptomer. Ta medisiner bare etter en grundig konsultasjon. Det kan ikke skade barnet hvis riktig behandling og medisinering blir tatt i god tid fra helsepersonell.

Morgensyke under svangerskapet er en uunngåelig effekt for de fleste kvinnene. Dette skader ikke babyen eller moren og kan enkelt behandles med naturlige hjemmemedisiner og tips. Prøv disse og fortell oss dine erfaringer! Slå sykdommen på riktig måte, og du vil sikkert fly i farger på denne fasen!

Vi fraråder på det sterkeste å ta medisiner selv uten konsultasjon fra helsepersonell. Snakk med legen din om de beste behandlingsalternativene.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Q1. Er det ille å ikke ha morgenkvalme mens man er gravid?

Svar: Du trenger ikke bekymre deg hvis du er gravid uten morgenkvalme. I svært få tilfeller skyldes morgenkvalme ikke lavere hormonnivåer som kan ha risiko for spontanabort, men ikke hele tiden. Du kan alltid ta en regelmessig sjekk med legen din for å få de beste rådene og forholdene. Morgenkvalmen er vanligvis bare tidlig i svangerskapet enn i andre eller sene svangerskap.

Q2. Er morgenkvalme skadelig for babyen min?

Svar: Morgenkvalmen kan for det meste observeres i det tidlige graviditetsstadiet i første trimester, deretter i senere stadier. Det er et tegn på å være gravid og vil på ingen måte skade barnet. Men hvis du har en alvorlig tilstand, kan du konsultere lege for medisiner.

Q3. Når du skal konsultere lege om morgenkvalme under graviditet?

Svar: Rapporter legen om alvorlig morgenkvalme med dårlig oppkast under svangerskapet. Ikke gå til høring av helsepersonell hvis du har negative og betydelige symptomer.