Graviditet er den mest avgjørende tiden i en kvinnes liv. Det er en fase som er like gledelig og svært vanskelig å krysse. Din høyeste prioritet i denne fasen er å ta vare på deg og babyens helse. Cravings i denne tiden er naturlig, men du må vite hva du skal spise og hva du ikke skal. Her er en liste over kinesiske matvarer som er trygge for deg å spise under graviditeten, og noen som ikke er det.

Kan gravide spise kinesisk mat

Kinesisk mat under graviditet:

Hva å spise?

Dampede grønnsaker:

kinesisk-mat-under-graviditet

Selv om denne kinesiske matvaren er veldig gunstig for alle tider, men kan også være nyttig under graviditet. Dampede grønnsaker som avokado, brokkoli, gulrøtter, bønner, spinat og andre har gode næringsverdier. De inneholder næringsstoffer som vitaminer, folsyre, kalsium som er veldig bra for babyens utvikling. Du bør dampe grønnsakene ordentlig for å unngå forbruk av underkokte.

Risnudler:

Kinesiske nudler

Ris og nudler inneholder store mengder karbohydrater som er veldig fordelaktige å konsumere under graviditet. Denne kinesiske maten under graviditet tilfører kroppen din energiøkning. Karbohydrater produserer serotonin som er en hjernekjemikalie som tilfører en god faktor. Det hjelper også med å heve humøret ditt, og forhindrer deg dermed fra å føle deg blå. De er også veldig bra for hjertet ditt.

Kinesisk ingefær:

Kinesisk ingefær

Å spise kinesisk ingefær kan hjelpe deg på forskjellige måter. Det er en flott medisin for behandling av kvalme som er et svært vanlig problem under graviditet. Alle symptomer som er forbundet med reisesyke som svimmelhet; kaldsvette og kvalme kan utryddes med dette.

Kokosolje:

kokosolje

Dette er en annen kinesisk matvare som er veldig fordelaktig for en gravid dame. Det hjelper med å øke kroppens drivstoff, noe som er veldig nødvendig for mekanismen for sunn graviditet. Den inneholder laurinsyre som gjør den til en veldig viktig kinesisk mat under graviditeten. Det hjelper med å forbedre kroppens immunsystem.

Fersk Tofu:

Fersk tofu

En annen viktig diett som er veldig fruktbar å spise er fersk tofu, siden den er full av proteiner og antioksidanter. Den inneholder næringsstoffer som kan tilsettes underverker hvis de legges til i kostholdet ditt. Det øker sammensetningen av hemoglobin i kroppen og er dermed en optimal energikilde. Fersk tofu inneholder også kalsium som letter utviklingen av bein i kroppen.

Bønnespirer:

Bønnespirer

Disse er også fulle av næringsverdi og anses som nyttige under graviditet. De består av fyto-næringsstoffer, B-vitaminer og proteiner. Disse letter utviklingen av babyens hjerne. Det hjelper også med å ta vare på fostrets helse. Det er viktig å vaske og koke dem ordentlig for å unngå noen form for problemer.

Fisk med lav kvikksølv:

Lav kvikksølvfisk

Under graviditet er det tilrådelig å konsumere fisk som inneholder lite kvikksølv. Fisk som har lavt kvikksølvinnhold, inneholder mye omega-3 fettsyrer, vitaminer, proteiner og mineraler. Dette gavner utviklingen av et sunt foster. Fisk som laks, torsk, reker osv. Har lite kvikksølvinnhold.

Kinesisk te:

Kinesisk te

Å spise grønn te under graviditet kan være svært gunstig på grunn av antioksidanter. Det hjelper til med å forhindre enhver form for celleskade i kroppen. Det hjelper også i utviklingen av fosteret. Det er også gunstig for tenner og bein og for å opprettholde immunsystemet. Du bør unngå å drikke te til måltider.

Conjees:

Conjees

Conjees er en slags tradisjonell kinesisk suppe. Dette brukes for sine terapeutiske fordeler i kinesisk medisin. Du kan spise denne kinesiske maten mens du er gravid og ha fordeler på en rekke måter. De er veldig tørre i smaken, men kan fjerne kvalme som er et veldig vanlig problem under graviditet. Det er også veldig mettende, og kan dermed fjerne sultfølelsen.

Hjemmelaget kinesisk mat:

Hjemmelaget kinesisk mat

Sist men ikke minst er det mest tilrådelig å spise kinesisk mat som du lager hjemme. Denne inneholder mindre mengde mono-natriumglutamat som er veldig skadelig å konsumere. Mange av dere vandrer kanskje kan gravide spise kinesisk mat eller ikke, vi har løsningen for deg. Du kan endre rettene ved å bruke dine egne sunne ingredienser som er fordelaktige for deg.

Hva du ikke skal spise?

Stekte kinesiske matvarer:

Stekte kinesiske matvarer

Stekte kinesiske matvarer inneholder mye kalorier og fett. Inntak av kalorier i høy mengde kan føre til vektøkning. Når du går opp i vekt under graviditeten, gjør det deg vanskelig å bære barnet med letthet. Det gir også opphav til flere helseproblemer, og reduserer dermed effektiviteten din til å bære et barn.

Sjømat:

Sjømat

Sjømat inneholder store mengder metylkvikksølv som fører til nedsatt foster. Inntak av fisk som skalldyr, tunfisk, røkt fisk og sushi bør begrenses så mye som mulig. For mye kvikksølv i blodet til en gravid kvinne kan føre til skade på utviklingen av babyens hjerne og nervesystemet.

Rått / underkokt kjøtt:

Under kokt kjøtt

Inntak av rått eller under kokt kjøtt kan gjøre deg utsatt for infeksjoner som toksoplasmose. Det kan gi deg sykdom som er influensalignende og dermed svekke immunsystemet. Matforgiftning er en svært vanlig sykdom som kan skje med deg på grunn av rått kjøtt. Det gir også risiko for spontanabort.

Alfalfa spirer:

Alfalfa spirer

Alfalfa spirer inneholder forskjellige typer dødelige bakterier som E. Coil. Inntak av disse spirene gjør deg utsatt for infeksjon. Det gir også opphav til infeksjoner som salmonella og listeria. Det er viktigst å holde deg unna alle typer infeksjoner under graviditet.

Kinesiske matvarer som inneholder MSG:

Kinesiske matvarer som inneholder MSG

Enhver matvare som inneholder mono-natriumglutamat bør unngås for enhver pris. Denne smaken er en vanlig ingrediens i kinesiske matvarer og gir mange bivirkninger. Inntak av MSG kan gi kvalme blant gravide sammen med andre effekter som nummenhet, svakhet, brystsmerter og rødme.

Dette var en liste over alle de kinesiske matvarene du kan ha, og som du ikke kan. Det er veldig viktig å følge et sunt kostholdsregime i løpet av de ni viktige månedene av svangerskapet. Du bør bare spise de matvarene som er sunne for deg og babyen din. Det er bare når du spiser sunt, kan du holde deg frisk.