Å spise frukt kan være en av de sunneste måtene å tilfredsstille sultfølelsen din under graviditeten. De er deilige, saftige og legger ikke til unødvendige kalorier. Når det gjelder frukt, leder de søte og syrlige jordbærene listen, men vent litt – er det trygt å spise jordbær under graviditet? Og hvis ja, i hvilken mengde? Les her når vi fremhever næringsverdien og fordelene ved å spise et jordbær under graviditet og også sikkerhetstipsene du må huske på.

Vi har alle en søt tann når som helst på dagen. En av de beste fruktene å spise under graviditeten er jordbær. Under graviditeten går en kvinne gjennom sult og sult etter bestemte smaker som surt og søtt. Hva om søtsuget øker med dobbel jetfart? Kan du tenke deg å ville spise noe søtt hele dagen? Men en gravid kvinne kan ikke bare spise godteri hele dagen. Hvis glukose- eller sukkerinntaket til en mor blir høyt, er det 90-96% risiko for diabetes, ikke bare for moren, men også for babyen. Diabetesinfeksjon hos spedbarn kan være verre og kan også føre til livsfare.

Av hensyn til søtningsmidler uten helserisiko viser frukt seg å være best blant alle, og blant de mange forskjellige fruktsortene viser jordbær seg å være det beste.

Næringsverdi av jordbær under graviditet:

Følgende er de forskjellige næringsstoffene som finnes i 100 g jordbær

Ingrediens Quantum

 • Folat 30mcg
 • Selen 1,2 mg
 • Fosfor 32 mg
 • Fiber 4g
 • Kalsium 25 mg
 • Magnesium 16,5 mg
 • Jern 0,7 mg
 • Vitamin C 95 mg
 • Vitamin A 0,0135 mg
 • Kalium 45 mg
 • Karbohydrater 11,7 g
 • Proteiner 1,2 g

Spis jordbær under graviditeten

Spiser jordbær bra for gravide?

Så snart en er gravid, blir vi alle mer forsiktige med matvanene våre, og det er riktig, siden ikke alle matvarer vi spiser normalt er tillatt under graviditet. Gravid er alltid oppmerksom på hva de spiser og spør ofte: Er jordbær bra for graviditet? Svaret på dette er å spise jordbær er bra for gravide. Det er forskjellige fordeler med å spise jordbær og mange måter det kan inkluderes i vårt daglige kosthold.

Når frukt går, viser denne rosa og søte frukten seg å være en velsignelse i forkledning. Vi gir deg fordelene med å spise jordbær mens du er gravid.

Helsefordeler med å spise jordbær under graviditet:

1. Bedre syn:

Jordbær inneholder alle slags helsemessige fordeler som starter med å holde øynene sunne, for å holde andre infeksjoner i sjakk. Jordbær er rik på vitamin C som hjelper til med å takle øyeproblemer og forbedrer immuniteten. Dette beviser at å spise jordbær under graviditet definitivt er et must!

2. Har anti-kreftfremkallende egenskaper:

Antioksidantene i jordbær hjelper til med å forhindre uhelbredelige sykdommer som kreft.

3. tar vare på hjertet:

Studier har vist at mennesker som er glad i jordbær og spiser det regelmessig, sjelden har hjerteproblemer. Dette er fordi jordbærene jobber med å redusere det dårlige kolesterolet og redusere plakk i arteriene, og derved ta godt vare på hjertet.

4. Oppretthold vekt:

Jordbær inneholder fruktose som er forskjellig fra glukose i en strukturell forbindelse og er også bedre da den fungerer som det samme sukkeret i smaken, men forskjellig i funksjon, og eliminerer fett i stedet for å tilsette dem.

5. Øker immuniteten:

Vitamin C i jordbærene styrker immunforsvaret i kroppen og forhindrer ulike infeksjoner, som er svært viktige under graviditet.

6. Anti-aging egenskaper:

Jordbær hjelper til med å eliminere mange giftstoffer fra kroppen. I tillegg til næringsstoffene i jordbær, hjelper det også med å reparere skaden og holder aldring i sjakk.

Risiko for å spise jordbær under graviditet:

Jordbær er en av supermatene som er ekstremt sunne og trygge til bruk under graviditet. De er svært næringsrike og inneholder ingen som helst bivirkning med hensyn til graviditet. For å være på en tryggere side, anbefales det alltid å spise noe med måte, alt som er i overkant kan være skadelig. Dessuten bør du aldri gå på kompromiss med kvaliteten bare for å dekke dine ønsker. Råtne jordbær kan forårsake matforgiftning, mens jordbærene som dyrkes med mye plantevernmidler kan være skadelige for graviditeten.

Måter å inkludere jordbær i graviditetskosten:

Kosthold som er rik på frukt og grønnsaker inneholder høye doser protein og næringsstoffer som kreves for moren og for babyen. Du må passe på hvordan du tilbereder og spiser jordbær; svakt svangerskap immunsystem kan påvirkes av matbårne sykdommer som E. coli. God omsorg kan hjelpe deg med å forhindre sykdommer og bare trekke ut de sunne fordelene av jordbær og annen frukt. De kan tas som rå frukt eller som salat sammen med grønnsakskålen. Jordbærjuice, syltetøy og squash i melk er noen andre måter å konsumere det på.

 • Vask jordbærene godt i rennende vann. Skjær dem i små biter. Spis dem rå. Vasking av dem vil fjerne plantevernmidler og gjødsel fra frukten.
 • Lag en jordbærsalat. Ta 4 til 5 kopper frukt og grønnsaker hver dag. Ikke stol helt på et jordbær for å dekke alle næringsstoffene og mineralene kroppen din trenger.

Jordbærmelk under graviditet:

Dette er en annen rask oppskrift du kan prøve hvis du ikke liker å spise den rå. Jordbær er bra for graviditet; dette er et akseptert faktum. Lær innovative måter å spise jordbær på,

 • Varm ferske jordbær i en kopp vann og en halv kopp sukker, la det koke i 10 minutter, og det begynner å tykne.
 • Sil blandingen i en liten bolle. Sett dette til side.
 • Frys glasset i fryseren i 10 minutter. Tilsett nå ¾ kopp melk og sirup.

Nyt denne jordbærmelken, kremet og glatt.

Jordbærsyltetøy under graviditet:

Jordbærfordeler i svangerskapet kan også oppfylles på denne måten.

Hvis du ikke er fan av dette heller, her er en annen rask jordbærsyltetøy du enkelt kan lage hjemme.

 • Skjær bærene i to og fjern stammen. Sørg for at du vasker det godt.
 • Ha dem i en bolle og rør det i sukker. La det stå uten lokk ved romtemperatur over natten. På denne måten bevares fargen, og frukten oppløses ikke raskt.
 • Hell jordbærblandingen i en panne med litt sitronsaftekstrakt. Sett dette på svak varme og kok. Hvis det er sukker igjen på sidene av pannen, dypper du en konditorpensel i varmt vann og pensler sukkeret bort.
 • Når det ikke er flere sukkerkorn, skru det på høy varme og la det koke.
 • Kok det i 15 minutter og slå av varmen. Skje litt syltetøy i en av de kalde tallerkenene.
 • La den stå i 30 sekunder, og skyv med fingeren; hvis syltetøyet rynker og ikke flommer over for å fylle hullet, er det klart. Hvis ikke, sett den på varme igjen og kok i 2 minutter til, slå deretter av varmen og utfør rynketesten igjen. Gjenta til du er klar.

Strawberry Shake Under Graviditet:

Jordbærshake er en av de sunne måtene å spise jordbær på, som er veldig velsmakende og sunn. For å holde denne oppskriften sunn for graviditet i stedet for å tilsette sukker, har vi brukt honning. Sjekk oppskriften her.

Ingredienser:

 • 1 kopp frosne jordbær
 • 2 kopper melk
 • 1 ss honning
 • 1 ss vaniljeekstrakt

Metode:

 • Tilsett alle ingrediensene i en blender
 • Bland til du får en jevn masse
 • Hell i et glass og server

Jordbærjuice under graviditet:

Hjemmelaget jordbærjuice er veldig sunt, velsmakende og uimotståelig under graviditet, og oppskriften er så enkel at selv et barn kan klare det. Du må tilsette alle ingrediensene i blenderen og blande den. Sjekk oppskriften her

Ingredienser:

 • En bolle med jordbær
 • 1 skive sitron
 • Salt og sukker etter smak
 • Avkjølt vann eller isbiter

Metode:

 • Vask jordbærene godt under rennende vann og fjern stilkene.
 • Hakk jordbærene grovt
 • Tilsett hakkede jordbær, sitronsaft, isbiter salt og sukker i en blender (etter behov) og bland til du får en jevn masse
 • Tilsett vann etter behov
 • Server kjølt med jordbærbiter hvis du vil

Du kan også koble jordbæret med protein og cottage cheese, som hjelper deg med å gi de nødvendige næringsstoffene til kroppen.

Craving Strawberry for gravide damer:

Å ha lyst på jordbær under graviditet er bra, siden det er kjent å ha helsemessige fordeler for kroppen. Den er fullpakket med viktige næringsstoffer og er rik på fiber. Frukt og grønnsaker er en viktig del av ethvert sunt kosthold og bør være spesielt rikelig på kjøkkenet når du er gravid. Folsyre vil bidra til å forhindre nevralrørsdefekter og fremme en sunn fødselsvekt. Kalium i jordbær regulerer blodtrykket. Vitamin C vil gavne babyens bein og tenner og øke kollagenet i babyens bindevev.

Vel, nå vet du om de mange fordelene med å spise jordbær under graviditeten! Og som vi alle vet at gravide ofte klager over suget etter noe søtt, så som nevnt tidligere, hvis disse kvinnene skulle ha noe naturlig i stedet for kunstig søtet mat, hvorfor ville det ikke være gunstig?

Jordbærjuice eller frossen jordbær skal være de beste formene der jordbær konsumeres. Rå jordbær behandles ikke og har ikke gjennomgått noen form for kjemisk prosedyre og er alltid klare til inntak av vordende mødre. Jordbær er vanligvis tilgjengelig på færre steder og er derfor et dyrt alternativ i forhold til andre lett tilgjengelige bearbeidede sukkerholdige produkter. Hundrevis av sjokolade kan ikke sammenlignes med de næringsrike fordelene med et enkelt jordbær som er nybrakt.

Jordbær er en sesongens frukt som er veldig saftig og velsmakende. Å ha lyst på jordbær under svangerskapet er veldig normalt, og den gode nyheten er at du enkelt kan spise jordbær under graviditeten uten å bekymre deg. Faktisk hjelper det å spise jordbær under tidlig graviditet for sunne tenner og bein hos barnet, og derfor må man ikke motstå å spise jordbær mens man er gravid.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Q1: Er det å spise jordbær trygt under amming?

Svar: Som generelle råd bør du ikke ekskludere mat fra kostholdet ditt mens du ammer for å se en generell sunn vekst av babyen din. Derfor kan du trygt inkludere jordbær under amming, forutsatt at barnet ditt ikke viser noen allergiske symptomer.

Q2: Å spise jordbær under tidlig graviditet Trygt eller ikke?

Ans: Jordbær er veldig næringsrik, det er en frukt rik på vitamin C, folsyre og antioksidanter som hjelper til med å gjøre babyens hud sunn og øker immunsystemet. Det hjelper også i en sunn utvikling av bein. Å spise jordbær under graviditet er ikke bare trygt, men også veldig sunt og viktig.

Q3: Kan du spise jordbær når du er gravid?

Svar: Jordbær regnes som en supermat som er rik på forskjellige næringsstoffer som er sunne for både baby og mor. Dessuten har de ingen bivirkninger på graviditeten og er derfor ekstremt trygge. Så hvis spørsmålet ditt er, kan du spise jordbær mens du er gravid, så er svaret på dette et stort ja.