Hvorfor blør nesen din når du er gravid?

Over 20% av kvinnene har opplevd neseblødning under graviditet. Graviditet får blodårene i nesen til å utvide seg og den økte blodtilførselen vil legge press på de små og delikate karene på nesen, og dermed få dem til å sprekke lett. Men heldigvis er disse neseblødningene ikke skadelige, og du kan ofte oppleve dette i løpet av svangerskapet. Leger har utelukket dette som noe alvorlig.

Nese blødning under graviditet årsaker og rettsmidler

Hva forårsaker neseblødning under graviditet?

Kvinner vil sannsynligvis oppleve en 50% økning i blodvolumet når hun er gravid. Dette økte volumet er nødvendig for en bedre sirkulasjon som gir den nødvendige næringen til babyen. Som et resultat utvider dette de små karene i nesen, og legger mer press på blodkaret, og gjør dem utsatt for brudd.

Graviditetshormonene som progesteron og østrogen påvirker måten blodårene dine fungerer på. Progesteron er ansvarlig for en økning i blodtilførselen, og dette legger igjen press på blodårene og venene i nesen. Slimhinnene tørker ut og hovner opp og vil sannsynligvis bli verre om vinteren. Dette gjør det desto lettere for blodårene å bryte og dermed oppleve en mindre blødning. Noen ganger kan du oppleve blod etter at du har blåst i nesen, og ikke nødvendigvis en neseblødning i den forstand.

Tørr luft i rommet ditt kan også være en faktor for neseblødning. Det kan være en årsak, og den triste delen er at du kanskje ikke engang skjønner det.

Den andre mulige årsaken kan være et høyt blodtrykk eller en koagulasjonsforstyrrelse som fører til neseblødning.

Tegn på neseblødning under din tidlige graviditet:

Selv om neseblødning sikkert er vanlig under graviditeten, er tannkjøttet også et annet område som er utsatt for blødning. Neseblødning og blødende tannkjøtt er et resultat av økt blodtilførsel i kroppen, som er nødvendig for sirkulasjon og for næring til babyen. Studier har vist at tilbakevendende neseblødning er nesten fire ganger vanlig hos gravide sammenlignet med ikke-gravide.

Hvordan stoppe blod fra nesen under graviditet:

Stoppe neseblødning under graviditet: Her er noen enkle måter du kan behandle neseblødning under graviditet på.

1. Eddik:

Eddik er kjent for å tette veggene i blodkaret i nesegangen og har vært en effektiv kur mot neseblødning. Slik bruker du det.

  • Dypp en ball med bomull i hvit eddik.
  • Plugg bomullen på neseboret som blør.

La bomullen stå i ca 5 til 7 minutter. Det er trygt å bruke dette når du opplever neseblødning.

2. Ice Pack:

Ispakker eller til og med is, når det påføres et blødende område på grunn av skade, er kjent for å stoppe blødning. Det virker ved å stramme blodårene og reduserer også betennelsen i tilfelle en skade. Slik kan du lage en ispose.

  • Ha litt knust is i en pose og dekk den med et håndkle.
  • Legg pakken over nesen din og hold den inntil blødningen stopper helt.

Grønnsaksposer kan også brukes, de som ble lagret i kjøleskapet, som en alternativ løsning.

3. Vitamin C:

en annen måte å stoppe neseblødningen på er å bruke vitamin C. De bidrar til å forhindre brudd på blodårene og venene og gir deg trøst. Den beste måten å bruke vitamin C til formålet er å ta mat som er rik på det. Appelsin, sitron og andre sitronfrukter kan effektivt behandle blødningsproblemet. Du kan konsumere dem som frukt eller også lage juice av det og drikke det nå og da.

4. Steam:

Damp er en annen måte å hydrere de nasale blodårene. Å puste inn damp kan dermed effektivt redusere risikoen for neseblødning. Pust inn damp fra en varm gryte med kokt vann en eller to ganger om dagen. Du kan også tenke deg å få et dampbad. Begge har vist seg å fungere effektivt for behandling av neseblødning.

5. Å puste gjennom nesen og klemme ut gjennom neseborene lukket i ca 5 15 minutter vil også hjelpe. Still inn en timer og gjør dette minst to ganger om dagen. Den andre strategien er å sette seg ned og lene deg litt fremover og holde hodet høyere enn hjertet ditt. Husk å ikke legge deg ned eller vippe hodet bakover når du gjør disse. Du kan ende opp med å svelge blod, og dermed forårsake kvalme eller oppkast.

Når bør du søke medisinsk hjelp?

Gå til medisinsk hjelp hvis du opplever følgende.

  1. Når du har problemer med å puste på grunn av neseblødning
  2. Når blodstrømmen er veldig tung
  3. Når blødningen din forårsaker tretthet eller desorientering
  4. Når blødningen ikke stopper selv etter 30 minutters trykk.

Selv om våre rettsmidler kommer inn som en frelser i nødstilfeller, husk å alltid kontakte lege når du opplever ekstremt ubehag. På samme tid, når du støter på dette for første gang, ikke freak out. Blødende tannkjøtt og neseblødning under graviditet er ganske vanlig og ganske ufarlig.