En av de første tingene hver nyblivende mor gjør er å lage seg en oversikt over ting å spise. Hvis du ser på det, vil du se at ingen ville ha gått glipp av nøtter. Nøtter under graviditet eller å spise nøtter mens du er gravid er en veldig god start på en sunn reise. Det holder ikke bare moren frisk, men øker også babyens vekst. Mange nøtter som valnøtter, cashewnøtter etc. under graviditet har potensial til å øke babyens hjerneutvikling. De er rike på essensielle oljer, mineraler og vitaminer, men dette betyr ikke at du spiser dem mye. Det følger med en dosering. Ta en titt på vår liste over de beste nøttene å spise under graviditeten.

Nøtter under graviditet

Ernæringsmessige fordeler med nøtter under graviditet:

Under graviditeten har mødre en tendens til å bli sultne i de små timene. Munching på usunne snacks som stekt mat kan virke forlokkende, men unngås best. Nøtter er et utmerket snackvalg som også er lastet med gunstige egenskaper for den vordende moren og hennes voksende baby.

Nøtter er naturligvis også rike på vitamin B og E. De er en god kilde til fett. Å steke dem i olje vil imidlertid føre til en unødvendig mengde kalorier og mye protein. De smaker sikkert godt når de ristes, men igjen fører det til redusert næringsinnhold. Husk å lagre dem i lufttette beholdere, slik at det ikke blir harsk.

1. Protein:

Protein er veldig viktig for fostrets vekst. De regnes som svært fordelaktige under graviditet, og inkludert nøtter i ditt daglige kosthold gir deg en god dose protein.

2. Fiber:

Fiber fra kostholdet ditt hjelper til med å lindre noen av de ubehagelige graviditetsproblemene, for eksempel hemorroider og forstoppelse. Dessuten hjelper det også med vektkontroll og regulering av blodtrykk. Nøtter som mandler, paranøtter, valnøtter og hasselnøtter har et høyt innhold av fiber som bidrar til å lindre problemer forbundet med avføring.

3. Kobber:

Nøtter som pistasjenøtter, pinjekjerner, valnøtter og cashewnøtter er kjent for å være kraftverk for kobber. Kobber er veldig viktig for

sunn utvikling av hjernen, og det hjelper også absorpsjonen av jern i kroppen. Derfor bør gravide mødre spise nøtter daglig for å få en god dose kobber under graviditeten.

4. Jern:

En gravid kvinne krever vanligvis 27 mg jern daglig fra kostholdet. Jern er avgjørende for produksjon av hemoglobin og hjelper også til med å produsere mer blod i kroppen. Nøtter er en ekstremt god kilde til jern.

5. Vitale mineraler:

Mineraler som mangan, kalsium og magnesium er viktige for å støtte den sunne veksten til babyen i livmoren. De er også avgjørende for utviklingen av nerver, skjelett, muskler og leddbånd hos det voksende fosteret. Nøtter er fylt med disse essensielle mineralene, og helsepersonell anbefaler derfor å spise nøtter under graviditet.

6. Viktige vitaminer:

Nøtter oppfyller kravet til det essensielle vitaminet til vordende mødre. Disse vitaminene, spesielt vitamin E, bidrar til å redusere risikoen for preeklampsi og overvåker også blodtrykksnivået.

Helsemessige fordeler med nøtter under graviditet:

Det er en rekke fordeler som å spise nøtter kan gi. Ta en titt på noen av de beste fordelene.

1. Nøtter er naturlig rike på vitaminer, mineraler, proteiner og EFA.

2. Å spise nøtter mens du er gravid, vil sikre at riktig mengde proteiner, mineraler og vitaminer når barnet for utvikling.

3. De er den beste kilden til godt fett. Begrens imidlertid inntaket; ellers kan du bare begynne å lagre kiloene til kroppen din, noe som gjør deg overvektig.

4. Macadamianøtter er rike på enumettet fett som er avgjørende under graviditeten. Pistasjenøtter gir deg derimot nødvendige antioksidanter. De har et mindre glykemisk nivå, noe som gjør det ideelt for diabetikere. Valnøtter er kjent for å hjelpe hjertet ditt og holde kolesterolnivået under kontroll. Disse utvalgene av nøtter inneholder noen av de viktige næringsstoffene du trenger i svangerskapet. Vi anbefaler deg derfor å spise en håndfull av dem. Vær imidlertid obs på mengden.

5. Å spise nøtter under graviditet kan avverge enhver form for allergi for mor og baby.

Den største fordelen med å spise nøtter er naturlig sink, folat og kalium. Alt dette er avgjørende for utvikling og sunn vekst av fosteret. Heldigvis kan du og babyen din nesten få alle næringsstoffene fra å spise de riktige nøttene. De næringstette nøttene vil være en god måte å sikre at kroppen får riktig drivstoff for vekst. Vårt eneste forsiktighetsord er imidlertid at du passer på mengden inntak. Riktig mengde nøtter kan gjøre underverker for kroppen din. Så kan du spise nøtter når du er gravid? Ja, det kan du sikkert, men pass på mengden.

Bivirkninger av nøtter under graviditet:

Det har alltid vært en debatt om spørsmålet om å spise nøtter under graviditeten. Imidlertid har nylige studier i denne forbindelse avslørt at det er godt å spise nøtter under graviditet når det spises i grenser, og også når den vordende moren ikke har noen mutterallergi.

  • Siden nøtter er merket med mye fett og kalorier, bør de for det meste konsumeres i sin naturlige tilstand. En gravid mor bør unngå sukkerbelagte eller stekte nøtter da det tilfører uønskede kalorier og gjør mer skade enn godt.
  • Når du bruker for mye nøtter, kan det føre til kvalme og magekramper.
  • Overforbruk av nøtter under graviditet kan også føre til overdreven vektøkning.

Interessante fakta om nøtter i graviditeten:

Hvilke underverk kan spise nøtter under graviditeten?

en. Cashewnøtter er en fantastisk proteinkilde. Vel, skallet er det ikke. Selv om cashewnøtter sover inne i skallet, kan skallet føre til irritasjon og andre allergier. Cashewnøtter inneholder en stor mengde essensielle oljer som vil være gunstig for babyens utvikling.

b. Peanøtter, mandler og pistasjenøtter har spesielt mye fett og er derfor gode kilder til vitaminer og mineraler.

c. Det er høyst mulig at du blir sulten på ulike timer når du er gravid. Nøtter er en frelser! Ta en håndfull nøtter og bytt dem ut med stekt mat som et sunt mellommåltid.

d. Å spise nøtter mens du er gravid kan også øke intelligensen til barnet ditt.

Typer nøtter som er gode for graviditet:

Her er noen av de beste nøttene å spise under graviditeten.

1. Peanøtter: Å spise peanøtter under graviditet kan bidra til å redusere risikoen for at barnet ditt utvikler allergi mot det. Ta en peanøttstørrelse med peanøtter for best resultat. De inneholder den høyeste mengden protein du måtte trenge.

2. Mandler: Server ca 30 gram mandler til deg selv. Det bør gjøre godt for en beriket tilførsel av fiber og vitamin E. Det reduserer risikoen for hjertesykdom og hjelper på hjernens utvikling av barnet.

3. Valnøtter: Valnøtter inneholder svært lite fiber og enumettet fett. Imidlertid er de beriket omega 3 enn noen andre nøtter. Disse små nøttene i hjernen vil hjelpe på babyens kognitive utvikling. Server deg selv om tre valnøtter.

4. Brasilnøtter: Disse rike antioksidantnøttene beskytter deg mot hjertesykdom og til og med kreft. Å spise paranøtter når du er gravid kan være givende. Ta omtrent 30 gram paranøtter hver dag.

Nøtter anbefales prenatal mat for vordende mødre på grunn av deres gunstige egenskaper. De er kjent for å være tettere i næringsstoffer sammenlignet med frukt og grønnsaker. Imidlertid må du være oppmerksom på at de også inneholder mye kalorier og fett, og derfor bare bør tas med måte. Derfor må nøtter for gravide tas i moderate mengder og bare etter god konsultasjon med legen din.