Vi kjenner alle fordelene ved å være gravid. Dette er tiden da hver kvinne gjenoppdager seg selv i rollene de vil spille fremover. Fra en datter og en kone til en mor- overgangen taler ganske for seg selv. Hun er observatøren av et nytt liv som skal bringes på denne jorden, hun er lyet hennes nye får, det er hun som deler alt med sin nye del av livet, men graviditet er ikke alltid så vakkert siden det er tider da en kvinne må gå gjennom mange problemer og smerter, og en av dette er oppkastsfølelsen under graviditeten.

Oppkast i svangerskapets årsaker og hjemmemedisiner

Hva er oppkastssensasjon under graviditet:

Artikkelen vil gi deg et innblikk i alt du trenger å vite om oppkast under graviditet. Nesten alle kvinner som hadde vært privilegerte nok, har gjennomgått en god del morgenkvalme i de tidlige graviditetsårene, og det er ganske normalt. Denne “sykdommen”, som er en form for kvalme, fremkaller følelsen av å kaste opp eller faktisk får kvinnen til å føle behov for å barve, vanligvis tidlig på morgenen, selv om den ikke har noen spesifikk timing.

Hva er årsakene til oppkast under graviditet?

En kvinne endrer seg mye under graviditeten. Hvis dette er første gangen hun er bekymret, sårbar og øm. Hun reagerer lett på omgivelsene. Selv om hun har opplevd en følelsesmessig økning i løpet av disse månedene, er det absolutt uunngåelig. Det er ingen spesifikke årsaker holdt til side for dette problemet, selv om det er mistanke om at hovedårsaken til dette kan være på grunn av hormonelle endringer en mor gjennomgår i de tidlige svangerskapstidene.

Det kan også være de fysiske endringene, ansvaret for å bære en ny i hennes livmor, dele med den alle problemer og løsninger. Alle disse plutselige endringene kan føre til en kvalmende følelse som kan føre til oppkast. Men leger bestemte enda noen andre årsaker som stress, østrogen eller til og med HCG som er humant koriongonadotropin, et hormon som stiger i overkant i løpet av denne tiden.

Selv om det er en vanlig prosess, varer noen oppkast for de første dagene, og for noen varer det til forfallsdatoen. Dette er fordi den forskjellige kroppen reagerer ulikt på sine hormonelle og fysiske endringer. Men det er noen spesielle grunner til at de oppstår for noen kvinner mer enn de andre. Sjansen for oppkast øker automatisk når kvinnen er gravid med tvillinger eller kanskje på grunn av et jentebarn hun bærer. Selv unge mødre som gjennomgår denne prosessen for første gang på grunn av stress eller mangel på å mestre endringene, kan bli offer for denne morgenkvalmen. Det kan også være en arvelig ting.

Når begynner oppkast i svangerskapet:

I hvilken måned med graviditet starter oppkast? Det er et avgjørende spørsmål. Mange gravide, sammen med oppkast, opplever morgenkvalme. Vanligvis starter dette i de første dagene av svangerskapet. Det trenger ikke nødvendigvis å skje om morgenen, du kan føle deg kvalm når som helst på dagen. Kvalme er et tidlig tegn på graviditet og begynner ca 4 til 6 uker, eller rundt tiden du vil savne. Kvalme vil forsvinne etter første trimester.

  • Endring av spisemønstre kan gi deg litt avslapning fra kvalme. Her er hva du kan spise etter oppkast under graviditet.
  • Før du slipper maten, kan du spise mye frokostblanding, ristet brød, kjeks og annen tørr mat. Dette vil hjelpe til med å behandle morgenkvalme.
  • Du kan også spise litt ost, magert kjøtt eller en annen matbit som er fullpakket med proteiner før sengetid.
  • Det anbefales ikke å drikke mye væske om gangen. Så etter at du har kastet opp, kan du nippe til fersk fruktjuice, vann og isflis hele dagen. Ta i mindre mengder.
  • Unngå så langt det er mulig stekt og krydret mat.
  • Du kan tenke på å spise små måltider hver tredje time fremfor alt på en gang som tre-kvadratmåltider om dagen.
  • Hold deg unna matvarer som har en kraftig lukt. Hvis lukten plager deg, er det i beste fall at du ikke tar den. Kald mat eller mat ved romtemperatur er godt å gå.

Vil det skade de ufødte?

Absolutt ikke! Oppkast er en naturlig prosess, og et mildt tilfelle av dette skader ikke barnet inne. Det er bare moren som blir vant til kroppens endringer, slik at barnet ikke føler noe problem senere. Denne naturlige prosessen krevde oss til å beholde næringsstoffene i kroppen vår så lenge vi kan beholde litt mat i magen; det er egentlig ikke en bekymring. Hvis langvarig oppkast er for mye og gjør kroppen svak, kan en lege konsultere. Dette kan være et tegn på for tidlig fødsel, eller babyens helse kan da bli kompromittert.

Hvordan kurere oppkast under graviditet:

Vi bekjemper ikke den naturlige prosessen, men hvis det er nødvendig, kan visse prenatal medisiner mot morgenkvalme benyttes.

  • Hvis det er et problem å holde maten inne, unngå diett med full måltid. Fortsett å spise mye, men i små mengder og mange ganger. På denne måten kan maten lett fordøyes og samtidig oppbevares.
  • Kroppen din må være godt hydrert. Drikk tilstrekkelig vann. Dette kan også erstattes av drikkevarer, juice; proteinshakes osv.
  • Hvis du ikke vil våkne opp i morgen og sprint til badet, må du ha litt snacks ved siden av sengen og bite på en av dem om morgenen og hvile en stund før du våkner. Dette kan også hjelpe.

Hvordan stoppe oppkast under graviditet?

Vi har noen av de beste rettsmidlene her. Selv om vi ikke kan stoppe denne sykdommen, har vi noen hjemmemedisiner og medisiner for å kurere dem.

1. Vannforbruk:

For å være en mor som lider av morgenkvalme, anbefales kvalme og oppkast å nippe til et glass vann hver time. Det reduserer symptomene fra å oppstå og holder også moren hydrert, noe som er ekstremt viktig for gravide. Ha vann ved siden av sengen. Fortsett å drikke hele dagen.

2. Ingefær:

Ingefær er kjent for å være kur mot generell kvalme, og den forblir uendret for oppkast under graviditet. Det er bra for fordøyelsessystemet. Smaken og lukten hjelper også til med å komme over oppkast. Tygg på et lite ingefærstykke for å få lindring. Ingefærsaft blandet med honning kan tas tidlig på morgenen.

3. Sitron:

C -vitamin i sitronen er veldig bra for gravide og babyen. Duften av sitron virker beroligende på kroppen, noe som reduserer kvalme og oppkast. Klem en halv sitron i et glass vann og honning og drikk den. Luktende sitronskall kan bidra til å lindre kvalme. Ha en eterisk sitronolje tilgjengelig. Bare en pust av det gjennom lommetørkle hjelper også.

4. Karriblader:

Et saftig ekstrakt fra karriblader kan blandes med lime og sukker og konsumeres av gravide som lider av kvalme og oppkast. Har denne sammensetningen omtrent to-tre ganger om dagen.

5. Peppermynte:

Peppermynte er fylt med bedøvelsesegenskaper. Det beroliger magen og reduserer kvalme. Forbruk av peppermynte -te eller pust inn peppermynteolje fra en klut. Du kan til og med innta litt peppermyntegodteri.

6. fennikel:

Fennikelfrø har også bedøvelsesegenskaper som kan berolige magen og forhindre oppkast. Det gir rask lindring av morgenkvalme. Tygging av fennikelfrø etter måltider vil hjelpe til med rask fordøyelse av mat. Noen mennesker legger også fennikelfrø til te. En urteblanding av fennikelfrø, honning og sitronsaft er like effektiv.

7. Ost:

Ulike studier viser at inntak av proteinrik mat hjelper til med å redusere symptomer på kvalme og sykdom. Protein hjelper til med å regulere blodsukkernivået. Ost er et godt alternativ for gravide. Du kan spise alle typer ost eller lage en salat med frisk frukt og grønnsaker.

8. Besøk en lege:

Hvis du besøker en lege for kvalme og oppkast, kan han foreslå at du tar noen vitamin B6 -tilskudd. Dette vitaminet skader ikke fosteret og er trygt. En typisk dose er 25 gram tre ganger om dagen. Du kan også øke forbruket av vitamin B6 rik mat som avokado, bananer, maisbrun ris og nøtter.

Begrepet morgenkvalme er misvisende. Det betyr definitivt ikke kvalme om morgenen. Faktisk kan kvalme oppstå når som helst på døgnet, selv ved midnatt. Det varierer veldig fra en kvinne til en annen. For noen kan kvalme være et alvorlig ubehag om morgenen, og etter hvert som dagen utvikler seg, begynner det å bli bedre. Mens for andre vil intensiteten være mildere. Derfor er oppkastsfølelse under graviditet vanlig og er et godt tegn. Du kan puste et stort sukk etter 14. uke eller omtrent samtidig.

Imidlertid kan det ofte besøke deg gjennom hele graviditetsperioden. Lett og moderat kvalme vil ikke skade barnet. Prenatale vitaminer tas vanligvis når kvalme begynner å hindre deg i å spise et balansert kosthold. Vær imidlertid oppmerksom på alvorlig kvalme. Dette kan potensielt vare lenger. I et slikt tilfelle er det større risiko for tidlig fødsel eller lav fødselsvekt. Oppkaststablett under graviditet bør normalt foreslås av legen. Imidlertid er prometazin og cyklizin vanligvis konsumert.

Husk at oppkast under graviditet ikke nødvendigvis er et sunt tegn. Kvinner som har opplevd oppkast under svangerskapet har fortsatt hatt spontanaborter. Så hvis du ikke lider av kvalme, er du faktisk velsignet!

Selv om morgenkvalme er ufarlig i 9 av ti tilfeller, må det iverksettes riktige forholdsregler. Disse hjemmemedisinene bør også holdes hendige for å kurere symptomene på oppkastsfølelse under graviditet. Hvis sykdommen er kontinuerlig eller alvorlig, bør gynekologen konsulteres.