Graviditet er en fascinerende reise i en kvinnes liv. Å spise riktig i denne perioden er viktig både for morens og babyens helse. Imidlertid kan en vordende mor til og med få uvanlig sug etter bestemt mat under graviditeten. En av dem kan til og med være parmesanost. Hvis du har samme lyst og trenger å vite at gravide kan spise parmesanost, fortsett å lese dette innlegget for å få tilfredsstillende svar. Parmesanost som andre former for ost er ekstremt næringsrik og en av supermatene under graviditeten. Imidlertid er det noen varianter av ost som er merket som usikre for gravide. Det er derfor viktig å holde deg informert om valgene du tar for å sikre babyens gode helse gjennom graviditetsperioden.

Parmesanost under graviditet

Fordeler med parmesanost under graviditet:

Parmesanost er et kraftverk av kalsium som er avgjørende for dannelse av bein og tenner hos din voksende baby. Det er også et veldig viktig næringsstoff for gravide mødre. Ettersom fosteret er totalt avhengig av moren for kalsiumbehov. Mangel på kalsium i kroppen kan føre til demineralisering av bein, og dermed øke risikoen for brudd.

Parmesanost er en rik proteinkilde som er veldig viktig for babyens vekst. Dessuten hjelper protein under graviditet også til at sirkulasjonssystemet fungerer som det skal. Ved å akselerere produksjonen av røde blodlegemer.

Parmesanost under graviditet 1

Risiko forbundet:

De fleste av den vordende mors leter etter svaret på: Kan du spise parmesanost når du er gravid? Dette er på grunn av økt følsomhet for bakteriell infeksjon. Listeria er en svært vanlig bakterie som finnes i spesifikke typer ost og forårsaker alvorlig helse for moren og hennes baby. Under graviditeten har den vordende moren en relativt høyere risiko for å pådra seg listeriose ettersom immunsystemet er svekket. Det ble funnet at listeriose under graviditet kan føre til matforgiftning og i noen tilfeller til og med abort. Derfor for å sikre sikkerheten til babyens helse. Sørg for at den er riktig tilberedt mens du spiser parmesanost under graviditeten. Matlaging innebærer å gjøre osten varm og ikke bare smelte. Dette ødelegger sporene av listeria -infeksjon, hvis den er tilstede, i parmesanosten, og du kan trygt legge den til ditt vanlige graviditetskosthold.

Listeria -infeksjon:

Ulike studier har avslørt at listeria -infeksjon er mer sannsynlig å være tilstede i oster laget av upasteurisert melk. Derfor må de unngås under graviditet. Likevel anses harde oster laget av pasteurisert eller upasteurisert melk som trygge for gravide. Som de er kokt på en veldig høy temperatur. Det er tilstrekkelig for å drepe bakterier. Noen av ostetyper du må unngå under graviditet er:

• Myke oster som blue brie, Chaumes, cambozola, chevre, taleggio, pont l’eveque og vacherin fribourgeois.

• Upasteuriserte og myke oster som geitost, torta del Casar, pyramide og chabichou.

• Blåfargede oster som blå Wensleydale, dolcelatte, bergader, roncal, tomme, dansk blå og Roquefort.

Parmesanost under graviditet 2

Så du har lært om fordelene så vel som risikofaktorer. Assosiert med å spise parmesanost under graviditet. parmesanost er en ekstremt god kilde til viktige vitaminer og mineraler. Det er svært gunstig for babyen og moren hennes. Tilsett derfor parmesanost sjenerøst i maten for å forbedre smaken sammen med flere helsemessige fordeler. Hvis du fortsatt er i tvil om hva slags ost du skal spise under graviditeten, kan du kontakte legen din.