Graviditet er en tid der moren skal være med mange restriksjoner på kostholdet. Og som åpenbart at gravide kvinner hovedsakelig burde konsentrere seg om sunn mat fordi hun ikke spiser bare for seg selv, men også babyen som er tilstede inne. Også graviditet er en tid da den gravide damen opplever rare suget etter mat. Et slikt ønske kan være å spise favorittmat -popcorn. Helseeksperter sier at det generelt er trygt å spise popcorn i moderate mengder. Her i denne artikkelen vil vi se på ernæringsfakta, helsemessige fordeler, risiko forbundet med å spise popcorn under graviditet.

popcorn under svangerskapet

Hvor trygt er popcorn under graviditet:

Er Popcorn en av dine favoritt snacks? Kan du ikke stoppe deg selv fra å spise Popcorn mens du ser på favorittprogrammet eller filmene dine? Popcorn under graviditet er helt trygt hvis du spiser det i moderate mengder. Du kan tygge din favorittmatbit om kvelden for å tilfredsstille dine ønsker. Men prøv å kontrollere deg selv fra å spise for mye, fordi det kan føre til noen bivirkninger. Hvis du spiser popcorn under graviditeten, må du sørge for å kjøpe fra en sertifisert forhandler.

Ernæringsmessige fordeler med popcorn:

Før du spiser popcorn, er det også viktig å ha en ide om næringsinnholdet i popcorn. La oss se på næringsstoffene i det.

 • Popcorn regnes for å være en fullkornsmat som gjør den naturlig rik på forskjellige næringsstoffer.
 • En porsjon Popcorn på 100 gram har følgende næringsstoffer:
 • Vitamin B3 (Niacin) 12% av RDI
 • Vitamin B6 (pyridoksin) 8% av FDI
 • Viatmin B1 (tiamin) 7% av FDI
 • Magnesium 36% av RDI
 • Sink 21% av RDI
 • Jern 18% av RDI
 • Kobber 13% av RDI
 • Fosfor 36% av RDI
 • Mangan 56% av RDI
 • Kalium 9% av RDI
 • Popcorn regnes som en av de beste fiberkildene, da den inneholder 15 gram fiber i en porsjon på 100 gram.
 • I tillegg sies det at Popcorn har null fettinnhold.

Helsemessige fordeler med popcorn under graviditet:

Med tanke på ernæringsfakta om popcorn, vil vi nå se på helsemessige fordeler av popcorn under graviditet. Alt som forbrukes i overkant er skadelig, men popcorn hvis det spises i moderate mengder, har noen helsemessige fordeler.

1. Hjelpemidler ved fordøyelse:

Som vi har sett at Popcorn er rikt på fiber, hjelper dette til med enkel fordøyelse. Å spise popcorn kan lindre forstoppelse og øke avføringen.

2. Proteinrik:

Popcorn har også riktige mengder protein i dem som er avgjørende for veksten av babyen som er tilstede inne. Protein hjelper også med å tilføre essensielle aminosyrer til kroppen.

3. Forhindrer for tidlig levering:

En ting alle gravide ikke ønsker, er for tidlig fødsel. Dette er på grunn av de forskjellige komplikasjonene som kan oppstå hos babyen i fremtiden. Seleninnhold i Popcorn kan bidra til å redusere vanskelighetene knyttet til arbeidskraft, noe som igjen hjelper i tide.

Hvor skadelig kan popcorn være under graviditet:

Det er ingen skade å spise popcorn så lenge det er gjort i begrensede mengder. Her er en liste over årsaker til at du ikke bør spise overflødig popcorn under graviditeten.

 • En viktig ting å huske på at de fleste popcornene er laget i mikrobølgeovn. Derfor bør disse konsumeres i begrensede mengder.
 • Vanlig popcorn er vanligvis smakløst. Salt vil bli tilsatt Popcorn for en bedre smak. For mye forbruk av popcorn øker saltinnholdet i kroppen, noe som igjen øker blodtrykket; høy bp er farlig for den gravide damen.
 • Popcorn er tilgjengelig i forskjellige smaker og tillegg. Pass derfor på smaker og tillegg før du spiser. Noen av dem kan være skadelige for babyen og den gravide damen.
 • Sørg for at Popcorn er godt stekt. Rå popcorn blir kanskje ikke fordøyd ordentlig.

Slik spiser du popcorn:

Vanligvis bør tilstrekkelig tilberedt Popcorn konsumeres. Så langt som mulig, unngå popcorn som er laget av en mikrobølgeovn. Kjøp rå popcorn bare fra sertifiserte leverandører. Mens du lager popcorn, kan du tilsette litt smør, salt og smaker for god smak. Tilsett den eneste begrensede mengden smør, salt og smaker. Overskytende av disse kan skade barnet. Hold øye med påleggene og smakene du legger til. Noen gravide kan oppleve noen allergier, kvalme med noen påfyll.

Beste popcorn å spise under graviditet:

Det er mange varianter av popcorn tilgjengelig på markedet. Vi skal se på de beste å spise under graviditeten.

A.Gul popcorn:

Dette er en vanlig type popcorn som er tilgjengelig i hver matbutikk. Dette er de rimeligste popcornene som finnes. Denne typen popcorn bør bare spises i moderate mengder.

B. hvit popcorn:

Som navnet antyder, er dette hvitt i fargen. Størrelsen på denne Popcorn er lik den til de gule, men den er mer øm enn den opprinnelige.

C. sopp Popcorn:

Disse er store, myke og bølgende. Disse popcornene er ideelle for sjokoladebelegg og pålegg.

Hvis du fortsatt har det langvarige spørsmålet, er Popcorn trygt under graviditet? Det er helt trygt å spise popcorn under graviditet i små mengder. Men det som må huskes er at denne snacken skal være godt tilberedt og unngå den som er laget av en mikrobølgeovn.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Q1. Kan jeg spise popcorn i begynnelsen av svangerskapet?

Svar: Popcorn under tidlig graviditet er vanligvis trygt, men du må konsumere i begrensede mengder. Popcorn hjelper på fordøyelsen og øker avføringen. Derfor, hvis du møter problemer med forstoppelse i løpet av tidlig graviditet, må du finne et sted for denne snacken i kostholdet ditt.

Q2. Kan jeg spise popcorn i mikrobølgeovn under graviditet?

Svar: Det er vanligvis ikke tilrådelig å spise popcorn i mikrobølgeovn under graviditet. Så langt som mulig, unngå å spise Popcorn, som er laget i mikrobølgeovn.

Q3. Kan du spise popcorn under amming?

Svar: Det er helt trygt å spise popcorn under amming. Popcorn er bare bakt liktorn med fiberinnhold i. Dette påvirker ikke melketilførselen til babyen.

Q4. Er en kino Popcorn trygt for gravide?

Svar: Teaterpopcorn er ganske trygt for gravide så lenge det ikke er laget i mikrobølgeovn. Sørg for at personen tilbereder popcorn foran deg for å gi ham matlagingsinstruksjoner angående salt og smør.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er bare forslag, og nettstedet er ikke ansvarlig for bivirkningene det kan forårsake. Det er bedre å konsultere lege før du bruker noe, spesielt når du er gravid.