Hva er åreknuter, og er åreknuter under graviditet vanlige? Åreknuter er hovne, store blå eller lilla blodårer som er sett nær beina eller nedre delen av kroppen din. De vises på overflaten av huden, og de fleste blivende mor påvirkes av denne tilstanden.

Men er åreknuter graviditetstiden bekymringsfull? Hvordan ta vare på det forsiktig, og hva er fremgangsmåten for å behandle disse hovne overflatene? Vi vil fortelle deg alt om det. La oss vite alt om de vitenskapelige og medisinske fakta om åreknuter i løpet av graviditeten, hva som kan forårsake dem, hvordan de skal behandles og mer!

åreknuter graviditet

Hva er åreknuter?

Før vi går inn på detaljene om denne tilstanden, gi oss beskjed om nøyaktig åreknuter vi snakker om. Disse venene er unormalt hovne og tunge blå eller grønne, lilla årer som virker taulignende nær kroppens nedre del. Det vanligste utseendet kan sees i nærheten av beina, bekkenområder, rumpe og andre steder.

Tilstanden for åreknuter eller vulvar Varicosities under graviditet er ganske vanlig for kvinner. Ifølge en studie sies det at rundt 20 prosent av kvinnene blir påvist med åreknuter under graviditet (1). Men det som skal undersøkes er at hvis den spesielle tilstandsfasen forventes, som vanligvis kan behandles, eller blir det verre.

Årsaker til åreknuter under graviditet?

I løpet av graviditeten, etter hvert som kvinnens livmor vokser, øker trykket på venene i den nedre delen av kroppen. Disse venene er det som kommer tilbake og hjelper til med å strømme blodet til hjertet ditt, og når trykket på dem øker under graviditeten, kan tilstanden til åreknuten oppstå. Selv om tilstanden kan oppstå for gravide og ikke-gravide, kan de imidlertid i de fleste tilfeller redusere eller forsvinne etter levering (2).

Andre årsaker kan omfatte en økning i progesteronnivået under graviditet og en økning i blodnivået, noe som forstørrer venene hos gravide kvinner (3).

Symptomer på åreknuter under graviditet:

De fleste ganger er det ikke sikkert at åreknuter er synlige eller oppdages på et veldig tidlig stadium. De blir oppdaget når de blir større og buler. De vanlige symptomene på tilstanden er som følger. (4)

 • Smerter nær venene og bena, alvorlig smerte og tyngde
 • Fullhet nær bena og nedre del av kroppen
 • Utmattelse
 • Synlig hovne vener
 • Pigmentering
 • Kramper i nærheten av lår eller legg
 • Kløe
 • Rastløsheten i beina

Det bør være kjent at symptomene kan variere fra person til person. Imidlertid inkluderer de vanligste og vanlige symptomene smerter og alvorlig smerte, hovne vener og fylde.

Hvordan behandle åreknuter under graviditet?

Før du kjenner Vulvar Varicosities -behandlingen under graviditet, utføres nødvendige undersøkelser og tester for å bestemme tilstandens alvorlighetsgrad. Kontroll av blodgjennomstrømning og trykk, hevelse, endringer i kroppsoverflatefarge osv. Er gjort. Diagnosen inkluderer også kontroll av familiehistorie, tidligere medisinske journaler, aktivitetsnivåer, ultralyd og røntgen.

Standardbehandlingen for åreknuter inkluderer: (5) (6) (7)

 1. Bruk kompresjonsstrømper for å redusere trykk og hevelse. Disse hjelper til med å klemme og passe inn i blodet for å bevege seg opp mot hjerteområdet.
 2. Andre medisinske prosedyrer inkluderer flebektomi og skleroterapi, etter råd og tilsyn av leger.

Hjemmemedisiner for åreknuter under graviditet:

 • Regelmessig å heve bena og løfte dem oppover i minst femten minutter.
 • Redusere fedme og vekt kan gi lindring for åreknuter under graviditet.
 • Å være aktiv og i form er avgjørende i behandlingsprosedyrene.
 • Gå eller svømme en kort stund hver dag uten feil.
 • Å sitte med bena opp ned så mye som mulig kan også redusere smerter og føle lindring i føttene under åreknuter graviditet.
 • Det rådes av leger og medisinske fagfolk om ikke å sitte eller stå i lengre perioder.

Hvis tilstanden ikke er komplisert, og i de fleste tilfeller forsvinner åreknuter etter et par måneder etter levering. Hvis de ikke forsvinner i et år, kan leger anbefale kirurgi for å fjerne den eller de berørte venene. Det er tilfeller der tilstanden til åreknuter kan utvikle seg igjen for noen kvinner, og i dette tilfellet bør behandlingen fortsette.

Hvordan forhindre åreknuter under graviditet?

Tilstanden til åreknuter kan ikke helt forebygges. Du lurer kanskje på hvordan du kan forhindre åreknuter under graviditet! Det er kanskje ikke helt mulig å unngå tilstanden. Imidlertid er det visse forholdsregler du regelmessig kan ta og følge for å unngå, så vel som å søke lettelse hvis du får hevelse. (åtte)

 • Ikke sitt og bli på et sted i lengre perioder. Beveg deg alltid og vær aktiv.
 • Bruk støtteslange hvis du har en tung kroppsvekt eller trenger støtte. Ikke forsøm eller ignorere noen form for smerter og hevelse i nærheten av beina.
 • Ikke bruk for trange klær rundt den nedre delen av kroppen, spesielt midjen og bekkenområdet.
 • Ikke bruk hæler eller forhøyet fottøy for enhver pris.
 • Ha et sunt og tilstrekkelig kosthold – inntak mat som har et godt fiberinnhold. Ta væske og frukt regelmessig. Unngå søppel og ta god proteinmat.

Forebyggingstipsene som er oppført ovenfor, kan bare være forebyggende. Imidlertid garanterer de ikke helt for å unngå tilstanden.

Når skal jeg konsultere lege om åreknuter mens jeg er gravid?

Alvorligheten av åreknuter kan variere fra person til person og fra sak til sak. Ring legen din eller for medisinsk hjelp umiddelbart i tilfelle du,

 1. Opplev alvorlige smerter og uutholdelige smerter nær bena eller nedre del av kroppen.
 2. Utvikle sår nær beina.
 3. Har rødhet eller kraftig hevelse, sammen med kramper.
 4. Hvis huden endrer farge alvorlig.
 5. Hvis du merker eller opplever at tilstanden blir verre fra dag til dag.

Er åreknuter alvorlige?

Hvis du tenker, er det noen komplikasjoner av åreknuter under graviditeten, ikke bekymre deg! Tilstanden til hovne eller åreknuter kan føles ubehagelig eller kløende. Imidlertid kan de ikke bli alvorlige i de fleste tilfeller. De fleste behandlingsalternativer inkluderer hjemmeterapier og prosedyrer, og tilstanden kan til og med forsvinne etter levering.

Imidlertid kan få tilfeller ha blodpropper, smerter, kramper og rødhet. I dette tilfellet er øyeblikkelig oppmerksomhet nødvendig. Den kraftige blodproppen som utvikler seg nær vener kan føre til alvorlige komplikasjoner, men dette er kanskje ikke det typiske tilfellet. Det foreslås derfor å legge merke til tilstanden til dine hovne vener.

Vi håper du har gitt deg nok informasjon om tilstanden, symptomene, årsakene og behandlingsalternativene for åreknuter under graviditet. Gi oss beskjed om hva du synes! Rådfør deg med legen din før du tar medisiner.

Vanlige spørsmål:

1. Hva er maten du bør unngå hvis du lider av åreknuter?

Svar: De som har åreknuter bør unngå følgende matvarer for et rent og sunt kosthold.

 • Stekt mat, frityrmat og fet mat
 • Tunge og raffinerte karbohydrater
 • Tilsatt sukker og raffinert sukker
 • Alkohol og røyking
 • Salt og tungt natriuminntak

2. I hvilket trimester kan åreknuter generelt påvirke gravide?

Svar: Selv om åreknuter er en vanlig og normal tilstand som kvinner opplever under graviditet, antas det at de fleste opplever hevelse og smerter i andre trimester av svangerskapet.

3. Hvilken test eller medisinsk prosedyre som vanligvis følges for å oppdage åreknuter?

Svar: Legen vil for det meste undersøke bena, den hovne delen og ta ultralyd for å kontrollere tilstanden til blodstrømmen. Dette kan hjelpe til med å forstå alvorlighetsgraden eller tilstanden til hevelse på kroppen.

Ansvarsfraskrivelse:

Informasjonen og veiledningen om tilstanden til åreknuter under graviditet er kun gitt for kunnskapsformål. Det anbefales å ikke jobbe med selvmedisinering og umiddelbart kontakte helsepersonell eller lege for ytterligere råd, diagnose og behandling.