Spiring er metoden for å la korn, belgfrukter og bønner spire litt. De ømme spirene som kommer fra frøene er veldig sunne og fulle av næringsstoffer. Du kan spire mange forskjellige frø som reddik, alfalfa, mungbønner, etc. Å ha bønnespirer graviditetsrelatert ernæring er et godt valg. Du får alle de nødvendige næringsstoffene som er gode for babyen din også. Alfalfa spirer graviditets ernæringsverdi er også veldig høy. Brussel spirer graviditet ernæring er en av de høyeste, men ikke mange mødre elsker smaken av disse. Så velg blant en rekke næringsrike og smakfulle spirer under graviditeten.

spirer under graviditet

Næringsverdi av spirer:

Spirer er et kraftverk med store næringsstoffer. De inneholder vitaminer, antioksidanter, mineraler, fiber, protein og enzymer. Spirer er fulle av oksygen og hjelper til med å bekjempe bakterier. De har vitaminer som A, B, C og E og også fettsyrer som er svært næringsrike. Spirer er også kjent for å ha lavt kaloriinnhold, og derfor holder de vekten din i sjakk også.

Er det trygt å spise spirer mens du er gravid?

Det eneste problemet med rå spirer er at det kan inneholde skadelige bakterier. Siden bakteriene kan komme inn i frøene og deretter være tilstede i den nyopprettede spiren, kan den lett komme inn i blodet ditt. Noen av bakteriene som kan være tilstede er E-Coli, Salmonella og også Listeria. Du kan enkelt få et utbrudd av en eller annen sykdom ved å spise rå spirer som er full av bakterier. Så det er ikke tilrådelig å spise rå spirer under graviditeten. Kok dem godt og spis dem deretter.

Fordeler med å spise spirer under graviditet:

Fordelene med å spise spirer under graviditet er mange og kan absorberes av mor og baby. Det er veldig lett å spire og billig også, så dette hjelper mødre med å opprettholde en sunn livsstil mens de er gravide. Vitaminene i spirer som inneholder A, B, C og til og med E er et must for moren og babyen. Enhver form for unormal vekst i cellene til babyen kan reduseres ved å ta inn den økte mengden oksygen som spirer har. Spirer er en god ernæringskilde for moren, ettersom de har et høyere antall sunne enzymer for å bekjempe frie radikaler.

Effekter av å spise spirer under graviditet:

Akkurat som det er nevnt ovenfor, kan spirer ha en fantastisk sunn fordel for en mors liv. Spise spiser er vanligvis gjort på to måter – rå eller kokte. En sunn person kan spise spirer på noen måte. Råspirer må imidlertid være rene og dyrkes under hygieniske forhold. For ventende mødre er dette ikke en god idé. Her forteller vi deg – spirer godt under graviditet.

Spirer for gravide må konsumeres kokt, dampet eller godt tilberedt. I dette skjemaet er spirene et godt valg å legge til i diettdiagrammet. Ernæringen som spirene gir deg er enorm. Disse faktorene hjelper også i veksten og utviklingen av babyen. Hver av fordelene som spirene gir moren, vil indirekte nå barnet. Cellegenerering er bedre når oksygennivået er høyt og de når babyen. Dette fører til at en sunn baby blir født uten komplikasjoner. Alle vitaminene i spirer er gode for morens og babyens generelle velvære. Når spirer er godt kokt og spist, absorberes de lett av systemet og sjansen for infeksjon blir negert.

Råspirer:

Spirer for forventende mødre bør aldri være rå. Dette er den eneste måten spirer ikke skal gis til gravide. Ettersom rå spirer kan inneholde bakterier, kan dette være skadelig for både mor og baby. Bakteriene er faktisk tilstede i selve frøene, og hvis disse ikke blir rengjort grundig vokser de inn i spiren. På denne måten blir det konsumert av en person og de skadelige bakteriene kommer inn i systemet. Disse kan forårsake spontanaborter eller dødfødsel som er et stort problem for mødre. Problemet med rå spirer kan også sees hos mødre og deres helse.

Forholdsregler du må ta når du spiser spirer under graviditeten:

Akkurat som nevnt ovenfor, bør spirer for gravide ha form av kokte eller dampede spirer. Kokte spirer under graviditet er det beste alternativet for mødre og deres babyer. Kokte bønnespirer graviditetsnæringsnivåer er veldig høye og perfekte for den ventende moren og hennes voksende baby. Forholdsreglene du må ta er enkle. Ikke kjøp klare spirer fra markeder, da de kan dyrkes under uhygieniske forhold og skittent vann. Spir alltid bønnene dine hjemme med rent kokt vann. Når spiringen er ferdig, koker du spirene ved å dampe, koke eller koke i et fat.

Hvordan inkludere spirer i graviditetskosten?

Det er flere typer spirer du kan ha i graviditetskosten. Endre alltid typen bønner som brukes slik at du får en rekke smaker. Mungbønner, grønt gram, alfalfa, reddik er alle typer bønner som du enkelt kan spire hjemme. Dette gir deg en fin smak som kan tilsettes retter. Spir en liten mengde daglig og konsumere dem når de er klare.

Tips for kjøp av spirer:

Spirer lages ved å legge frø eller bønner i en beholder og deretter sprøyte dem med vann. Dette demper frøene og de begynner å spire når de er lukket. For gravide er det alltid tilrådelig å ikke kjøpe ferdige spirer ettersom vannet som brukes til spiring kan være forurenset. Så det er bedre å kjøpe rå frø eller bønner og spire hjemme med rent vann. Selv når du bestiller mat utenfra, er det tilrådelig å ikke bestille rå spirer i noen form.

Spirer under graviditet er en fin måte å holde seg frisk og aktiv. Dette er rart matkilder som har flere vitaminer og mineraler samt enzymer. Spirer kan kokes og dampes og gjøres om til interessante retter for å holde mødrene lykkelige. Alle egenskapene og næringsverdien til spirer sendes indirekte til babyen, og dette bidrar til en sunn vekst av babyen. Så å legge spirer til graviditetskosten din er en god idé. Bare husk å dyrke spirene under hygieniske forhold hjemme og lag dem alltid godt før du spiser.

Vanlige spørsmål

1. Hjemmelagde eller klare spirer. Som er det bedre valget?

Svar: Selv om normale friske mennesker lett kan spise klare spirer og ikke få problemer, anbefales det ikke at gravide får dem. Det bedre valget for gravide er å dyrke spirene hjemme og få dem umiddelbart. Ikke behold spirene for lenge.

2. Hvilken spire er et bedre valg for gravide?

Svar: Det er flere typer spirer som du enkelt kan dyrke hjemme. Hver av dem har de nødvendige næringsstoffene og fordelene. Så ingen spesifikk bønnespirer er bedre enn den andre når det gjelder ernæring. Fordelene med moong spirer under graviditet er de samme som fordelene med alfalfa eller reddik.

3. Kan en gravid kvinne spise rå spirer?

Svar: Nei. En gravid kvinne må ikke spise rå spirer på grunn av farene ved bakteriell forurensning. Det kan være E-coli, salmonella samt listeriaforgiftning i spirene som ikke er kokt. Når de er kokt, blir disse bakteriene drept, og de blir trygge å spise. Det er derfor sterkt tilrådelig å koke spirene gjennom dampende eller kokende metoder og deretter konsumere. Du kan legge dem til i forskjellige retter. Hvis rå spirer er toppet på retter, er det tilrådelig å ikke spise hele retten.