Hvis det er en tid som er en virvelvind av endringer, er det graviditet. Kroppen din gjennomgår en rekke forskjellige hormonelle oppturer og nedturer på en gang. Det er ingen lett oppgave å få inn noen nye til verden, og til tross for at alle er der for deg, kan du fortsatt føle at du ikke er klar til å ønske endringen velkommen. Dette kan føre til stress. Det er så mange ting å bekymre seg for, og du vil heller ikke la tankene dine gå ned. Stress er ikke et uvanlig fenomen under graviditet. Det er problemene som fører til vanskeligheter.

Stress under graviditet årsaker og hvordan å redusere

Problemer som stress kan føre til er søvnløshet, høyt blodtrykk, hjertesykdom. Ikke bare deg, stress kan også være skadelig for barnet ditt. Og sjansen er stor for at stress kan føre til for tidlig fødsel og vektproblemer hos barnet ditt. Det vil du ikke. Så la oss snakke om hva som forårsaker stresset spesielt og hvordan du kan redusere det under graviditet.

Hva forårsaker stress under graviditet?

Selv om det er forskjellig for forskjellige kvinner, kan stress ha vanlige lidelser som søvnløshet, pustevansker og ubehag som kvalme, forstoppelse, ryggsmerter og så videre. Du har å gjøre med nivået av hormoner, noe som får humøret ditt til å endre seg, noe som gjør det enda vanskeligere for deg å håndtere alt det stresset. Sannsynligvis er du vanligvis bekymret for hva du kan gjøre for å ta bedre vare på babyen din og hva du kan forvente hvis du skal gå i arbeid. Bortsett fra dette kan andre årsaker til stresset inkludere jobben din og ditt ansvar for å ta virksomheten din videre. Selvfølgelig stopper ikke livet bare fordi du er gravid. Du må bare slappe av og komme deg gjennom det.

Hvilke typer stress kan forårsake graviditetsproblemer?

Stress er ikke så vanskelig å håndtere, og noen ganger tar din evne til å håndtere stress deg på en bedre moropplevelse. Det finnes forskjellige typer stress. Noen er vanlige på grunn av arbeidsfrister eller kanskje tilfeldig sitte og vente i trafikken.

Det er de alvorlige som utgjør trusler og problemer for deg og barnet ditt. Kvinner kan ha friske babyer, men pass på områdene med stress og unngå dem i det hele tatt.

1) Negative hendelser i livet:

Graviditet kan være en vanskelig tid siden arbeidsgiveren din kan be deg om å bli hjemme og hvile. Du kan synes det er vanskelig å tilpasse seg endringene. For å legge til dette kan det være annen negativitet som sykdom, skilsmisse eller død i familien. Prøv å forklare deg selv hvordan det bare er en fase.

2) Katastrofale hendelser:

Denne typen stress inkluderer vanligvis problemer som ikke er under din kontroll, som jordskjelv, orkan etc. Du blir opptatt av å overleve, og legger minimal vekt på helsen din.

3) Langsiktig stress:

Denne har eksistert en stund, og du har ennå ikke bestemt deg for hvordan du skal håndtere den. Vanlige årsaker inkluderer økonomiske problemer, psykiske eller fysiske overgrep eller depresjon.

4) Rasisme:

Selv om det er en ganske merkelig type, er det ganske årsaken. Tenk deg at du selv blir behandlet annerledes enn andre. Du vil selvfølgelig være bekymret for den samme oppførselen overfor barnet ditt.

5) Andre:

Dette kan omfatte tidligere problemer, mareritt, PTSD, alkohol og problemer med å slutte. Du vil kanskje ta profesjonell hjelp for denne, siden det kan påvirke barnet ditt på en veldig feil måte.

Det er vanskelig å forstå de eksakte effektene av graviditet. Alvorlig og langvarig stress kan til og med påvirke immunsystemet ditt, noe som kan føre til komplikasjoner. Det er mye bedre hvis du kan prøve å håndtere det og komme ut med glans.

Effekt av stress under graviditeten på barnet ditt i fremtiden:

Ingenting er bevist ennå, men studier viser høye stressnivåer som fører til problemer som følelsesmessige problemer hos barnet. Han kan også lide av tap av konsentrasjon og et svakt immunsystem.

Hvordan kan du redusere stress under graviditet?

  • Å finne ut hvordan du kan bekjempe stress er en avgjørende ting å gjøre når du holder “Jeg er stresset” -banneret. Å snakke med en venn eller partneren din eller helsepersonell er den ideelle tingen å gjøre, siden ingenting blir bedre enn å søke støtte fra de som er bekymret for deg.
  • Hvis stresset skyldes ubehag, snakk med legen din, som er det beste alternativet og sannsynligvis vil løse alt.
  • Å holde seg frisk er nøkkelen. Prøv å spise godt og få rikelig med søvn gjennom dagen.
  • Alle vet fordelene med å trene. Lett trening under graviditet vil hjelpe deg med å redusere smerten din, og dermed gjøre livet bedre for deg igjen.
  • Aktivitetene du ikke trenger, bør kuttes ned, i hvert fall til du har et bedre sinn.
  • Prøv kunsten å slappe av med litt prenatal yoga og stille meditasjon.
  • Din helsepersonell burde vite om andre mødre som går gjennom det samme dilemmaet. Snakk med dem og foreslå hverandre måter å håndtere stress på. Å komme med nye ideer i en gruppediskusjon er ikke så ille.

Prøv å kontrollere stresset ditt så mye du kan, og du trenger aldri å legge til mer stress om hva graviditetsresultatene dine vil bli. En viktig faktor ville være å kategorisere stresset ditt som om det skyldes familieproblemer, kronisk stress, økonomiske problemer eller kanskje noe helt annet. Det burde gjøre det lettere for deg å håndtere det i det lange løp, og dermed skade deg eller barnet ditt lite.

Litt stress mens du er gravid er selvfølgelig tillatt, siden det er det alle mødre går gjennom. Imidlertid er en konstant kilde til stress egentlig ikke ønskelig, og du bør være villig til å gjøre alt som trengs for å komme gjennom graviditeten på en sunn og lykkelig måte.