Selv om sluttresultatet er vakkert, kan ni måneders graviditet vise seg å være en prøvelse for vordende mødre. Mens kvinner er velsignet med evnen til å formere seg, medfører graviditet hormonelle endringer som ofte resulterer i en rekke helsekomplikasjoner.

Øvre ryggsmerter under graviditet

Øvre ryggsmerter under graviditet er ganske vanlige og er et resultat av babyens vekt som vokser i mors liv, endringer i mors kropp og hormonelle endringer. Les videre for å forstå årsakene til smerter i øvre del av ryggen under graviditet, symptomer og behandling.

Årsaker og årsaker:

Det er flere årsaker og årsaker til smerter i øvre del av ryggen under graviditet. Den mest åpenbare og vanlige årsaken til ryggsmerter under graviditet er den voksende massen til babyen i livmoren. Dette kombinert med vektøkning hos vordende mødre er kjent for å øke trykket på øvre del av ryggen. Dette er mest sannsynlig i løpet av det tredje semesteret. Bortsett fra vektøkning hos både mor og barn, medfører det senere stadiet av svangerskapet også hormonelle endringer. I de siste stadiene av svangerskapet frigjøres visse hormoner til kroppen og forbereder den på levering.

Dette fører vanligvis til at muskler og leddbånd løsner. Som et resultat av løse muskler og leddbånd, blir ryggen og bekkenet ustabilt og musklene legger større vekt på å opprettholde kroppsbalansen. Denne belastningen på alle de store musklene, inkludert øvre del av ryggen, kan ofte resultere i smerter og muskelspasmer. En annen årsak til ryggsmerter er den voksende størrelsen på brystkjertlene som legger press på øvre del av ryggen. Selv om alt dette er uunngåelig og smertestillende midler ikke er tilrådelig, kan enkle øvelser og forholdsregler lindre smerten. Les videre for å vite mer.

Forholdsregler og behandling:

Heldigvis er det visse skritt en vordende mor kan ta for å unngå overdreven smerter i øvre rygg. Enkelte metoder kan til og med gi lindring under anfall av ubehag og smerter i øvre del av ryggen.

1. Riktig holdning mens du står:

Selv om gravide mødre vil like å hvile hele graviditeten, er det ikke helt mulig eller tilrådelig. Det kan være tilfeller hvor en vordende mor kan trenge å bli stående i lengre tid. Under slike omstendigheter bør man sikre riktig holdning som gir minst mulig belastning på øvre rygg. Å holde en bred holdning, med et ben spredt og kroppsvekten fordelt likt på begge sider, kan i stor grad hjelpe.

2. Riktig holdning mens du sover:

Langvarige timer med å ligge på ryggen under graviditet kan forårsake smerte. Det er best å sove på siden og dermed opprettholde en trygg og nøytral posisjon. Bare den riktige mengden puter vil også sikre at nakken og ryggraden blir behagelig avgjort i løpet av søvnen. Høye puter er et klart nei.

3. Riktig holdning mens du sitter:

Man bør opprettholde riktig holdning mens du sitter. Knærne bør aldri være over bena, så det er best å unngå å ligge stoler og sofaer. En stol med god korsryggstøtte eller korsryggputer kan være veldig nyttig under graviditetsstadiet.

Det er best å holde begge føttene jordet og en skulderbredde fra hverandre. Dette sikrer lik fordeling av vekt og minimum belastning på ryggen. Når korsryggen er godt dempet og støttet, er øvre rygg stressfri og avslappet.

Massasje og trening:

Konsultasjon av fysioterapeut og regelmessig massasje kan hjelpe under graviditet. Under smerter kan det være nyttig å gjenoppleve teknikker som applikasjoner med varmt og kaldt vann.

Jeg håper at smerter i øvre del av ryggen under graviditeten er nyttig for deg.