Dåliga hygienförhållanden kan leda till ansamling av insekter, främst myggor i och runt ditt område, vilket är den främsta förebilden för sjukdomen Dengue. Detta är främst associerat med myggbett där dengueviruset överförs från myggan till dig genom ditt blod, varefter symtomen börjar visa sig. Det finns främst fyra olika denguevirus som hålls ansvariga för överföring av denna sjukdom. Nu när detta introduceras i ditt blodflöde kan du som människa påverka en annan människa genom överföring eller transfusion. Dengue i sin tidiga ålder är fortfarande inte en dödlig sjukdom, så håll utkik efter de berörda symptomen.

Orsaker och symptom på Dengue

Symtom på Dengue hos barn:

1. Feber:

Ett av de vanligaste symptomen hos ett barn som lider av dengue är feber som börjar milt och sedan ökar. Efter att viruset har infekterats i kroppen finns det ofta ett litet inkubationsgap där viruset utvecklas för att bilda sjukdomen. Däremellan bör febern dyka upp och öka lite varje dag.

2. Smärta:

Vanligtvis följs febern av en intensiv kroppssmärta där du kan känna frossa rinna nerför ditt barns ryggrad. Liksom feber ökar kroppssmärta gradvis. Detta beror främst på att febern påverkar ditt barns kropp. Med tiden kan smärtan i lederna till och med resultera i en mild svullnad eller rodnad i lederna som inte är något dödligt men som oroar.

3. Förkylning:

Ännu ett symptom på dengue hos barn kan vara i form av en vanlig förkylning. Detta åtföljs utan tvekan av febern. Med kroppssmärta kvarstår, orsakar förkylningen vanligtvis en serie torr men intensiv hosta. En rinnande näsa kan följa. För att stoppa förkylningen från att invadera längre in i kroppen, använd de vanliga metoderna för att fylla en ångande skål med soppa och vidta försiktighetsåtgärder mot kyla.

4. Kroppsutslag:

Kroppsutslag kan komma i form av små förhöjda röda utslag, särskilt i rygg- och bröstområdet. Rödheten i utslaget förstärks bara av febern och förkylningen hjälper inte mindre. Fråga alltid din husläkare om en antiseptisk kräm eller olja som kan appliceras på plats. Se till att utslaget inte repas för att undvika infektion.

5. Dunkande huvudvärk:

Denguesymptom hos ditt barn kan också följa med ett dåligt fall av huvudvärk. Febern och utslaget tillsammans med denna bultande huvudvärk kallas dengue triad som är exakt de tre kärn -symptomen på ett dengue -offer. Vid sådana här tillfällen väljer du en grundlig massage för ditt barn som kan ge honom en stundlig lugn.

6. Illamående:

Illamående eller kräkningar är ännu ett symptom där barnet kan utveckla ett visst problem med att äta. Han tar avstånd med sin mat och klagar ofta över en illamående känsla. Ibland kan det bara vara en känsla, men många gånger har faktiskt setts att barnet utsätts för kräkningar direkt efter sin måltid.

7. Immunitetsfall:

Med feber och dengue -viruset som svärmar runt i ditt blod, skämmer din immunitet för kroppen sjunker och det är vid denna tidpunkt som din kropp måste skyddas från andra virus som kroppen lätt skulle ta upp.

8. Klåda:

Ett annat symptom på dengue hos barn måste vara försiktig vid klåda runt de röda svullna utslaget. Onödig repning eller friktion på utslag kan helt enkelt leda till en infektion.

9. DHF:

DHF står för Dengue Hemorrhagic Fever som börjar med en enkel buksmärta men kan eskalera en kollaps i cirkulationssystemet.