Reumatoid artrit! Är det inte ett vanligt scenario i varje hushåll där de stackars gamla männen och kvinnorna alltid går och hukar sig och går i babysteg med en träpinne som klagar över att knäleden lossnar? Hur ofta har dina morföräldrar klagat på knäsmärtor? Hur ofta har du sett din mormor gå nerför en trappa på ett udda disco -sätt där hon klagar över att hon inte kan sätta ytterligare press på knäskydden om hon vill gå längre i sitt liv? Dessa är alla vanliga scenarier i en ålderdom som kallas artrit. Innan vi går vidare till artikeln, låt oss ta en snabb titt på vad artrit är.

Reumatoid artrit symptom och orsaker

Inflammationen i en led så illa att den gör rörlighet till en inte trolig tanke är vad som enligt gamla åldrar kallas artrit. I själva verket innebär artrit inflammation i lederna, det vill säga mötesplatsen för de två benen. På grund av konstant friktion och användning, vid en ålder över 60 -talet brukar människor drabbas av inflammation på grund av grovt slitage alla dessa år.

Men de senaste fallen har också sett små barn drabbas av samma öde. Vid ytterligare undersökning visade det sig att brosk saknades i båda fallen. Brosk är en bindväv som håller ihop lederna som långsamt slits bort och orsakar det nuvarande tillståndet. Men i den här artikeln pratar vi om reumatoid artrit som är en del och typ av den gemensamma artrit.

Reumatoid artrit eller allmänt känd som RA är också i huvudsak en inflammationssjukdom men det har en vridning. Vår kropps immunsystem är soldaten till vårt territorium som kämpar med kroppens främmande kroppar och antikroppar som kan eller kommer att skada kroppen. På så sätt hjälper skyddet till vårt skydd, immunsystemet oss att hålla oss i form och upp i tårna. Men vid reumatoid artrit angriper det egna immunsystemet i kroppen av okänd anledning lederna i kroppen vilket gör att det är ett autoimmunt tillstånd.

Synovium, det tunna membranet och ytterfodret till lederna påverkas först och sedan långsamt när attackerna fortsätter vätska kvarhålls inuti leden vilket orsakar svullnad och inflammation som resulterar i smärta. Det här är en kronisk sjukdom, det vill säga det tar sin tid att bygga upp sig, men när det väl är det är det en oändlig process som knappast kan botas. Med tiden försvinner leden och förlorar sin perfekta form. Genom att ta bort ledbenen blir benen orörliga och inte gran för rörlighet längre. Till skillnad från enkel artrit som endast påverkar extremiteterna, är reumatoid artrit jämnt spritt över kroppen med ofta plötsliga smärtor.

Reumatoid artrit symptom och orsaker:

Här i denna artikel kommer vi att förklara vad som är de främsta orsakerna och symtomen på reumatoid artrit.

Orsaker till reumatoid artrit:

Några av orsakerna eller orsakerna till reumatoid artrit kan vara:

1. Genetisk anslutning:

Genetiken har alltid spelat en större roll för att förmedla gener som är bra eller dåliga till nästa generation och de gör detsamma. Ibland finns det ofta den lyckliga meningen som säger att gener hoppar över en generation och ibland kan du se en lång släktlinje med samma sjukdomar som fortsätter att inträffa. Om du är en reumatoid misstänkt, ta en titt tillbaka på din familjehistoria och se vem som alla har lidit före dig.

2. HLA:

Den fullständiga formen för det är det humana leukocytantigenet som är en form av genetisk överföring som inkluderar denna gen för att producera vissa proteiner. Detta går emellertid vidare av ärftlighet och inte alla har det i sig. För dem som gör det löper de större risk att drabbas av reumatoid artrit. HLA -systemet skapar dessa HLA -proteiner inuti ledmembranen. Dessa upphetsar sedan T -cellerna i WBC: erna, eller vita blodkroppar som får dem att attackera. Vita blodkroppar är kända för sin ritual för att bekämpa skadliga kroppar och arbetar med immunsystemet för att utrota främmande kroppar. Här misstänker de dessa proteiner för främmande kroppar och angriper lederna.

3. Kön:

Reumatoid artrit är en könsinriktad sjukdom eftersom läkaren avslöjar att de flesta fall som drabbats inkluderar kvinnor mest. Det finns ofta få undantag när manliga sidor påverkas men det är ett sällsynt fall.

4. Ålder:

Det har också uppmärksammats att ålder och graviditet är de dragutlösande ord som får artritformen att expandera. Åldern och graviditeten är en stark tid för att locka detta tillstånd.

5. Infektioner:

När generna inte spelar sin roll kan en av de främsta orsakerna till reumatoid artrit vara någon form av bakterier som kommer in i din kropp och orsakar infektionen. Detta är en av de mest möjliga orsakerna till att människor kan uppleva tecken och symtom på reumatoid artrit. Enligt läkare kan människor som är infekterade med sådana virus och bakterier se tecken och symtom på detta medicinska tillstånd hos dem också i mycket ung ålder. Det är inte nödvändigt att denna typ av artrit vanligtvis förekommer hos äldre. Det kan också hända kvinnor och män som åldras mellan 25-35 år.

6. Svagt fysiskt tillstånd:

Vi är alla medvetna om detta och detta kan sägas vara en av de mest potentiella reumatoid artrit orsakerna. En person som inte äter ordentligt eller sover ordentligt kan ganska lätt utsättas för de olika symptomen på reumatoid artrit. Vi borde alla försöka hålla oss friska hela tiden och vara försiktiga med de olika sjukdomar och bakterier som finns i luften. Denna faktor kan sägas vara en av de viktigaste orsakerna till reumatoid artrit bredvid genetisk överföring.

7. Tidiga symptom:

Det finns fall när människor börjar uppleva smärtorsakerna på grund av reumatoid artrit redan innan de lider av det. Detta kan påstås som ett tidigt symptom. Det händer både män och kvinnor (ålder är inte en variabel faktor). I allmänhet är människor inte ivriga om det och tenderar att ignorera det. Själsavsikten med detta stycke är att påminna dessa människor om att sådana symptom och tecken aldrig bör ignoreras. De kan vara riktigt skadliga för dig och kan leda till sjukhuset om det är för sent. Dessa kan sägas som tecken på vilka din kropp försöker berätta att något dåligt kommer och du bör vidta lämpliga åtgärder för det och förbereda dig för det.

8. Svampar:

Det har länge varit misstänkt för reumatoid artrit och anstränger sig och läkare misstänker i allmänhet svamparna när det gäller reumatoid artrit. De flesta människor skyller just denna orsak för det lidande som de går igenom på grund av reumatoid artrit. Vissa experter och läkare betraktar också som en av de mest relevanta reumatoid artrit orsakerna.

9. Svaga organ:

En person kommer att möta några allvarliga reumatoid artrit problem, om han eller hon har organ. Under reumatoid artrit drabbas organen kraftigt och detta är en av orsakerna bakom den snabba spridningen av detta medicinska tillstånd. Samtidigt, om en person redan lider av någon annan typ av kroppsvärk och lemproblem, har personen stor chans att möta de värsta symptomen på reumatoid artrit.

10. Pre-Existent Joint Pains:

om en person lider av ledbesvär har personen större chans att bli smittad med de olika symptomen på reumatoid artrit. De gemensamma problemen blir verkligen allvarliga nuförtiden och människor lider av reumatoid artrit, särskilt på grund av de olika ledvärkarna.

Symtom på reumatoid artrit:

De vanliga tecknen och symtomen på reumatoid artrit är:

1. gemensam svullnad:

Det första symptomet på reumatoid artrit är svullnaden i leden som är synlig från utsidan. Man kan skilja mellan den inflammerade och den icke inflammerade. Leden blir pösig och höjs med rodnad och svullnad.

2. Ledvärk:

Det är oundvikligt att säga att svullnadens nästa steg kommer att vara mycket smärta. Med de upprepade attackerna som kommer, blir smärtan värre och svullnaden också. Området blir glödhet med en varm temperatur kvar i området.

3. Gemensam styvhet:

När det är för mycket svullnad och smärta blir det svårt att röra sig. Leden börjar sedan bli stel vilket gör att vikningen eller ändringen blir desto svårare. Detta tillsammans med stark smärta och svullnad förvärrar fallet.

4. Trötthet:

När vår kropp går igenom en tuff tid, trötthet eller trötthet sätter in som gör oss utmattade mycket lätt. Dessa resulterar i att vi sover bort dagen och vaknar för att känna oss tröttare. Läkemedlen, smärtlindring som läkaren föreslagit har också en bieffekt som ökar sömnen och därmed trötthet. Detta under graviditeten är varför kvinnor sover mycket. Detsamma gäller de äldre som lätt tröttnar.

5. gemensam rodnad:

Ledrodnad är ett av de mest sett reumatoid artritssymtomen. En person kommer att möta några allvarliga rodnadsproblem i lederna om han lider av reumatoid artrit. Det är vanligt hos både män och kvinnor och människor lider av det ganska ofta också. Alla ledrelaterade symtom på reumatoid artrit är på något sätt relaterade och detta kommer att hjälpa en person att ta reda på om han eller hon lider av det eller inte.

6. Förlust av gemensamt rörelseområde:

Smärtan i lederna kommer att öka under reumatoid artrit och detta kommer också att vara en stor fråga för personer som är äldre och har några befintliga ledproblem. Detta symptom är faktiskt ganska vanligt och människor lider av det ganska ofta. Det finns inget sätt att undvika det eftersom det händer mestadels. Lederna kommer att kännas meningslösa och det kommer att finnas ett allvarligt hinder med rörelsen i dessa leder. Man bör inte ignorera detta problem, annars kan det ta en skadlig vändning och göra ens tillstånd ännu värre. Dessa dagar ses de gemensamt relaterade rörelsefrågorna mest och det är vanligt hos både män och kvinnor (oavsett ålder).

7. Haltande:

Har du någonsin upplevt detta symptom av någon anledning? Det kan sägas vara ett av de främsta problemen när det gäller reumatoid artrit. Humpning betyder i grunden dålig eller dålig funktion hos nerverna som är associerade med de drabbade lederna. Detta specifika symptom kan följas av leddeformiteter också. Det kommer också att bli en minskning av rörelseomfånget och offret kommer att möta och lida av detta symptom under ganska lång tid.

8. Symmetrisk attack:

Detta innebär att inte en enda sida av kroppen kommer att lämnas utanför invasionen av attacken av symptomen på reumatoid artrit. I allmänhet påverkas och skadas båda kroppsdelarna på grund av den dåliga sidan av artrit. Detta är ett av de värsta symptomen på reumatoid artrit någonsin och det kan lätt förstöra ens fysiska tillstånd.

9. Gemensam missbildning:

Detta är ett av de mest populära symptomen på reumatoid artrit (kronisk reumatoid artrit). Det kommer att finnas några allvarliga inflammationsproblem och en person kommer att möta några allvarliga fysiska problem på grund av detta specifika symptom. Man kan inte bara undvika dessa symtom eftersom det är ett av de vanligaste och händer med både män och kvinnor (oavsett ålder). Det kommer att leda till att ledband lossnar. Enligt läkare kommer det bara att vara bra om en person med symtomen på kronisk reumatoid artrit diagnostiseras och botas i det första stadiet eftersom det får sprida det kan ha några skadliga resultat.

10. Gemensam värme:

en person kommer att uppleva att temperaturen i leden ökar och detta är ett av de främsta symptomen på reumatoid artrit. Det kan göra en extremt sjuk från kärnan i lederna och smärtan uppstod på grund av detta är i allmänhet oacceptabelt.