Vår kropp kräver en viss dos vätska som den behöver för att bearbeta kroppens funktion med. Men när arbetet är klart, spolas överskottet av vatten tillsammans med toxinerna i vår kropp ut genom våra könsorgan. Denna vätska är vad vi kallar i ett ord, urin och den kanal genom vilken urinen som lagras i urinblåsan passerar kallas urinvägarna. Nu är urinvägsinfektion eller UTI en vanlig sjukdom som orsakas av infektionsbildning i urinvägarna. Men när vi nämner urinvägarna övervägs hela elementet från njurarna till urinblåsan och urinröret, var som helst de infektiösa cellerna kan uppstå. Vanligtvis är ett svamp- eller virussjukdom, urinvägsinfektion den näst vanligaste infektionen som vi människor uppstår och hur vi gör.

Symptom och orsaker till urininfektion

Symptom och orsakar urininfektion:

Den här artikeln förklarar något viktigt om vad som är orsakerna och symtomen på urinvägsinfektion som kan hjälpa dig att ta hand om behandling innan du lider.

Urininfektion Orsaker:

Här listade vi oss under 10 huvudorsaker till urininfektion som hjälper dig att skydda dig från infektion.

1. Brist på korrekt hygien:

Den första orsaken till den kommande urininfektionen i kanalen kan skyllas på personen eller offret eftersom det förmodligen är deras brist på korrekt hygien som orsakade att infektionen bildades i första hand. Urinkanalen, precis som alla andra kanaler, är ett mjukt och känsligt område som gör att den giftiga urinen kan passera genom den när den kastas. Utan ordentlig tvätt eller rengöring av könsorganen kan man lätt bli offer för UTI. De vanliga rekommendationerna handlar om korrekt rengöring varje gång du avlastar dig själv.

2. Oskyddat sex:

En annan orsak till UTI, en av de vanligaste orsakerna till UTI, är konsekvensen av oskyddat sex. Ofta är våra könsorgan känsliga områden som kräver ordentlig omsorg. Med oskydd kan bakterierna fritt gå vidare till dig som orsakar sjukdomen. Även om det alltid har ökat medvetenheten om skydd, är det bästa rådet att följa normerna för en bättre hälsa.

3. Diabetes Mellitus:

Nyligen genomförd forskning visade att patienter med typ 2 -diabetes har stor chans att utveckla UTI. UTI är i huvudsak byggandet av infektion inuti urinröret eller njurarna eller urinblåsan. Vid diabetes blir vår urinering ofta och denna urin innehåller mycket obearbetat socker som är en ledig grogrund för bakterier att kalla sig hemma.

4. Kateter:

Ofta efter en allvarlig operation när en är sängliggande och inte kan hjälpa sig till badrummet, är kateter eller kolostomipåsar fästa vid oss ​​för att hjälpa oss att avlasta oss rätt genom att sitta hemma. Katetern induceras inuti urinvägarna, vilket kan vara en ledande orsak till urininfektion.

5. Njurstenar:

När vi talar om urinområdet, menar vi vanligtvis hela platsen, njurarna som producerar urinen, urinblåsan lagrar det och sedan urinvägarna som gör det möjligt att passera. Ofta på grund av de olika mineraler som ackumuleras i vår kropp kan det bildas stenar inuti njuren som kan orsaka UTI. Dessa stenar kan blockera det normala urinflödet som orsakar tillståndet.

6. Bråck:

Bråck är ett medicinskt tillstånd när en del av maginnehållet inuti magpåsen tvingar sig ur sitt område och ner i urinvägarna. Ibland kan detta vara en uppåtgående gest till. Slutresultatet är blockering av urinvägarna som leder till urininfektion.

7. Prostata:

Förstorade prostatakörtlar kan också vara orsaken till att du har drabbats av urinvägsinfektion. Den förstorade prostatan sätter för högt tryck på blåsan och därmed bildar kanalen därför en UTI -situation.

8. Klimakteriet:

Urinvägsinfektion har ett direkt samband med klimakteriet eftersom efter menopausen ofta utvecklar blåsan eller kanalen en lämplig miljö för bakterierna att växa och mogna.

9. Födelsekontroll:

Detta är naturligtvis för kvinnorna på preventivmedel. Preventivmedel är piller och apparater för att stoppa sig själv från att bli gravid efter en coital handling. Vanligtvis är preventivmedel mycket hjälpsamma och har inga biverkningar alls, men när de konsumeras regelbundet kan dessa preventivmedel leda till att bakterier bildas i det drabbade området och därför bildar urininfektion.

10. Bakterier sprids i anus:

Ibland kan bakterier påstås vara ansvariga för förekomsten av urininfektion. Det finns mer än en typ av urininfektion. I allmänhet uppstår urininfektion på kvinnor på grund av spridningen av GI -bakterier som vidare sprider sig från anus till urinröret. Den kvinnliga urinröret ligger ganska nära slidan, därför kan bakterierna överföras ganska enkelt från anus. Denna bakterie kan också sägas vara en av de mest sexuellt överförbara sjukdomarna och infektionen är också ganska dålig i det här fallet. Bland alla de urininfektionsorsaker som diskuterats ovan är den här en helt annan och har motiverats av många patienter och drabbade av urininfektion. Om du är angelägen om att veta om orsakerna till urininfektion, rekommenderas det att du har denna punkt i åtanke.

Symptom på urininfektion:

De vanliga tecknen och symtomen som visar att du utvecklar en urininfektion anges nedan. Så snart du känner att något av problemen dyker upp, undersök dig omedelbart.

1. Frekvent urinering:

Den vanligaste orsaken till urinvägsinfektion, speciellt om det påverkar urinblåsan är dess oförmåga att lagra eller hålla urinen nedför från njurarna längre. som ett resultat uppstår det frekventa behovet av att avlasta dig själv.

2. Obehag:

När det finns ett problem inom dig själv när det gäller njure, urinblåsa eller kanal, skulle du känna trycket och obehaget i din tarm eller krukmage. Detta är vanligtvis en känsla av lätt smärta och irritation som ibland kan dyka upp i form av en magmage.

3. Ändring i konsekvens:

Tillsammans med detta kommer du snart att märka att du lindrar urin som är mycket annorlunda än tidigare. Urinen har nu en stark ammoniaklukt tillsammans med en ljusgul eller svagt rosa nyans. Konsistensen skulle också vara mycket tjockare och koncentrerad.

4. Smärta vid urinpassning:

Detta är främst när bakteriebildningen har ackumulerats i kanalen. Urinen som är varm och giftig när den passerar genom infektionen får området att brinna. Du kan märka en svidande känsla när du sätter dig för att kissa och det borde vara väckarklockan för dig.

5. Feber och illamående:

Återigen är ett av de vanliga sidoproblemen för UTI feber och trötthetskänsla som följer med det. Ledsagare kan inkludera en kyla som rinner nerför ryggraden när du känner dig svag och andfådd. Känslan av illamående är också en ihållande faktor.

6. Njursmärta:

Njuren utgör en integrerad del av urinsystemet och även detta är en idealisk plats för infektionen. Även om de flesta tecken på urinvägsinfektion relaterade till buksmärtor, kan du ofta uppleva en smärta i njurarna, vilket kan vara orsaken till tillväxten av bakterierna där inne.

7. Bäckenvärk:

Letar du efter symptom på urininfektion? Detta är ett av de vanligaste symtomen hos kvinnor angående urininfektion. Smärtan i bäckendelen är en av orsakerna bakom väsen om urininfektion. Många kvinnor har upplevt värk i bäckendelen och det har varit motiverat att orsaken till sådan smärta är urininfektionen. Man kan inte helt enkelt bli av med det här direkt. Många kvinnor lider fortfarande av det. Om smärtan är svår rekommenderas att du konsulterar en läkare. Smärtan kan också ta några skadliga vändningar och personen som lider av urininfektion kan också behöva läggas in på sjukhus. Detta är ett av de mest synliga urininfektionssymtomen.

8. Röd urin:

Röd urin är ett av de mest möjliga symtomen på urininfektion. Man kommer att möta detta symptom när den personen redan har någon form av infektion som råder i urinröret. Kimen till urininfektion kan lätt sprida sig till urinröret och göra något fel på hela urinfunktionen. Detta kan vara orsakerna till att urinsystemet inte fungerar korrekt och kan också göra urinen röd. Detta symptom är mest synligt hos män. Bland alla symptom på urininfektion har denna påståtts vara den mest smärtsamma. Människor lider bokstavligen av det. När urinen blir röd finns det inget annat att göra än att ringa ett nödsamtal som leder till en specialiserad klinik där läkare kommer att ge dig förhandslösningar för att åtgärda detta symptom (detta kommer bara att hända när medicinen misslyckas).

9. Liten mängd urinflöde:

Ett annat frustrerande och ganska smärtsamt symptom på urininfektion är att när man använder badrummet för att kissa finns det inget ordentligt urinflöde. Bland alla symptom på urininfektion är den här den mest synliga och människor lider mest av den. Det finns knappast någon lättnad från detta symptom. Litet urinflöde kan vara extremt skadligt för ens kropp. Det tillåter inte att all urin som lagras inuti rinner iväg på en gång. Detta kan också leda till många njurproblem. Bakterierna stannar inne. Även om man måste springa ofta till badrummet för att kissa, finns det en brist på urinflöde.

10. Stark luktande urin:

Även om du kissar, kommer det att vara ovanlig lukt i urinen. Urinen kommer att ha en stark lukt som rapporteras vara störande för vissa människor. Enligt vissa kvinnor, genom detta specifika symptom, kan de enkelt avgöra att de lider av urininfektion. Detta symptom är ett av de mest synliga symptomen på urininfektion bland män.

De ovan diskuterade symptomen på urin gör en sak tydlig att om urininfektionen inte fixas inom en viss tid, kan det ta några dåliga vändningar och göra ens tillstånd ännu värre. Orsakerna bakom förekomsten av urininfektion tillåter också en person att förhindra uppkomsten av denna infektion.