I bekkenområdet i kroppen vår er en oppblåst ballonglignende struktur som huser alt avløpsvannet fra kroppen vår. Dette er kjent som blæren hvor alt avfallet fra nyrene filtreres og blandes med kroppsvannet for å danne urin som deretter lagres inne i blæren til den er full. Akkurat som alle andre kroppsdeler kan selv blæren bli utsatt for kreft, da den medisinsk uttrykker sykdommen blærekreft.blærekreft symptomer

Ved blærekreft dannes kreftsvulster eller vev i slimhinnen i blæren, som i verste fall kan spre seg til de andre musklene og vevene i nærheten. Basert på denne ekspansjonen kan man bedømme hvilken type blærekreft offeret lider av.

Vanligvis dannes kreftvevet på blærens indre foring, og hvis det forblir posisjonen på innsiden, er det kjent som overfladisk eller ikke-muskel-invasiv blære. Dette er ikke dødelig og kan kureres, men hvis vevet sprer seg til musklens utside, kalles det muskelinvasiv blærekreft som er skadelig og dødelig.

Det er ofte symptomer som dette kan bedømmes etter. Før det enkle kreftvevet kan spre seg til utsiden av blæren.

Symptomer og årsaker Blærekreft:

Denne artikkelen vil guide deg om hva som er hovedårsakene (årsakene) og tegn eller symptomer på blærekreft hos menn og kvinner som gjør deg oppmerksom på dette problemet.

Blærekreft Symptomer:

Her er noen tegn og symptomer man bør passe på.

1. Hyppige løp til badet:

Når alt avfallet fra nyrene skilles ut, blander det seg med vann og lagres i blæren i form av urin. Siden det er noe ubehag eller funksjonshemming i blæreområdet, kan et av symptomene være hyppig vannlating eller funksjonshemming i urinen. Dette skyldes først og fremst den fysiske funksjonshemmingen til lagringsholderen.

2. Irritasjon:

Det neste blærekreftsymptomet oppnås hvis noen opplever irritasjon, smerter eller en sviende følelse under vannlating. Det medisinske uttrykket for dette er dysuri som angir smertefull vannlating. Dette ubehaget under urinen kan imidlertid også være relatert til urinveisinfeksjon, så det er bedre å gå til en grundig kontroll.

3. Blod:

En annen tilstand rundt vannlating består i frigjøring av blod gjennom urinen. Hematuri eller blod i urinen oppleves vanligvis av den blødende svulsten i blæren på et tidlig stadium. Men det er egentlig ikke ledsaget av smerte. Blødningen kommer og går, men hvis du opplever blødning på unormale tidspunkter, må du kontrollere at du får sjekket.

4. Ryggsmerter:

Blæren er plassert i underkroppen i kroppen vår og kantet mot magen. Derfor, hvis det noen ganger har oppstått ubehag eller problem i blæreområdet, kan det påvirke musklene rundt, årsaken til at man kan oppleve muskelsmerter i underkroppen.

5. Hevelse i underkroppen:

Ettersom svulsten eller kreftcellene sprer seg, vil visse muskler i nærheten bli påvirket, og derfor kan hevelse i underkroppen være et normalt scenario.

6. Hevelse i bekkenregionen:

Sammen med ryggmuskelsmerter, kan bekkenområdet oppleve en mild hevelse sammen med muskler og bein. Dette kan være enda et symptom på blærekreft.

7. Vekttap:

Folk sier ofte at det ikke er lett å gå ned i vekt, men det er å gå opp i vekt. Ofte når kroppen vår går gjennom livsforandrende problemer som eggstokkreft eller blærekreft eller til og med en cerebral sak, begynner kroppen vår å miste betydelige kilo, som for å advare oss om den kommende ulykken. Hvis du opplever enormt vekttap, ikke vær lykkelig, ta en sjekk umiddelbart, dette kan være et symptom på blærekreft.

8. Blodpropper i urinen:

Blant alle blærekreftsymptomene som er diskutert ovenfor, er dette de som skjer mest. Nesten alle som lider av blærekreft opplever dette. Blodpropper i urinen er veldig smertefulle og er ofte det mest synlige symptomet hos menn. Menn med forstørrelse av prostata har også det samme symptomet.

9. Ikke være i stand til å passere vannlating:

Et av de mest overveldende symptomene på blærekreft er ikke å kunne passere urin. Man vil føle behov for å urinere og vil løpe på do ganske ofte (allerede diskutert), men det vil ikke være noen urinstrøm. Dette vil føre til en indre kvelning i underkroppen og kan resultere i en rekke utbrudd.

10. Den ensidige sidesmerten:

En person som lider av blærekreft vil møte dette symptomet. Dette er et av de mest synlige problemene hos mennesker med denne sykdommen. Smerten finner sted på siden av kroppen, mens den andre siden er helt fin og kan fungere skikkelig.

Årsaker til blærekreft:

Her er noen av årsakene til blærekreft:

1. Røyking:

Røyking er en sannsynlig årsak til blærekreft. Blant alle årsakene til blærekreft er dette de mest fremtredende. Kjederøykere har alltid en sjanse til å gå ned med blærekreft. Det er en av de mest skadelige kreftsortene og kan være like skadelig for både eldre og unge.

2. Kjemisk eksponering:

Mye kjemisk eksponering kan utløse blærekreft. Kjemisk eksponering kan skje på arbeidsplassen. Å bo i et uhygienisk miljø nær fabrikker kan også føre til kjemisk eksponering. Overdreven eksponering for stråling kan også være en årsak til blærekreft.

3. Nitratforbruk:

Å spise mat med nitrater er en av de mest mulige årsakene til blærekreft. En person vil oppleve symptomene på blærekreft hvis han eller hun blir utsatt for nitratrøyken. Det er mange måter på internett og til og med bøker som utdanner folk om hvordan de kan unngå nitrat i maten.

4. Koffein:

Det er bevist at inntak av overdreven koffein kan føre til blærekreft. Det er en av de mest undervurderte årsakene til blærekreft. Man kan bli veldig syk og også se symptomene på blærekreft hvis han eller hun ikke stopper overdrevent inntak av kaffe eller koffein som inneholder drikker.

5. Aristolochia Fangchi:

Denne spesielle urten er en vitenskapelig bevist årsak til blærekreft. Dette er en kinesisk urt, og ifølge mange undersøkelser og studier har det blitt bevist at denne urteplanten kan være årsaken bak blærekreft. For inntak av denne urten av mange mennesker begynte symptomene på blærekreft å dukke opp hos dem.

6. Arvelighet:

Genetikk er en morder i dette tilfellet. Man kan bære den kjente blærekreftsykdommen og spre den til neste generasjon også. Dette er en av de velkjente årsakene til blærekreft, og det kan ikke unngås. Det er bokstavelig talt ingen måte å minus den skadelige sykdommen og virusene fra hans eller hennes gener.

7. Gummi og tekstil:

Personer som jobber i gummi- eller tekstilindustrien har en risiko for å bli rammet av blærekreft. Man kan lett fange blærekreftsykdommen ved de skadelige kjemikaliene som eksporteres i produksjonsavdelingene i disse næringene. Disse menneskene er generelt arbeidere, og det er bokstavelig talt ingen måte å være helt trygg der.

8. Kreftfremkallende:

Kreftfremkallende stoffer er i utgangspunktet kreftfremmende kjemikalier som kan spre seg kan være årsaken bak blærekreft. Blærekreft kan skyldes kreftfremkallende stoffer som er veldig skadelig for et individ og kan spre kreften i høy hastighet.

9. Problemer med urinveiene:

Problemer i urinveiene er en av de mest sannsynlige årsakene til blærekreft. Hvis en person allerede har urinveisinfeksjon, har han stor sjanse for å bli smittet med blærekreft også.

10. Nyreproblemer:

Har du nyreproblemer? Så, velsignet deg. Det har blitt funnet at alvorlige nyreproblemer har vært elementet bak oppvåkningen av blæren.

Blærekreft er virkelig skadelig, og dette fremgår av symptomene og årsakene som er omtalt i denne artikkelen. Blærekreft har tonnevis av bivirkninger, blant hvilke de 10 beste er diskutert ovenfor. Det anbefales å lese punktene grundig, slik at du enkelt kan bestemme symptomene.