Som du allerede må vite at hjernekreft faktisk er en kreftvekst i hjernen. Uavhengig av svulstens posisjon, har den evnen til å reprodusere dem på en uhemmet måte.

Som all kreft kan også hjernekreft være enten godartet eller ondartet. Mens godartet er den typen kreft som er begrenset til ett bestemt sted, er den ondartede kreften den typen kreft som generelt liker angrep og sprer seg til en ny del av kroppen.

Hjernekreft symptomer og årsaker 2

Derfor, når en person lider av ondartet kreft, blir det veldig vanskelig å fjerne kreftcellene uten å faktisk skade hjernen rundt. Selv om hjernekreft ikke er veldig vanlig, er de ofte veldig dødelige.

Glioma er den vanligste typen ondartet kreft i hjernen. Dette er forårsaket når glialcellene som støtter nervecellene, blir kreftfremkallende. Glioma utgjør mellom 50-60% av all hjernekreft hos både voksne og barn (godartet og ondartet). Medulloblastoma, Adenocarcinoma og sarcoma er også noen av de andre typene av hjernekreft.

Her i denne artikkelen gir vi detaljert forklaring om hva som er symptomene og årsakene til hjernekreft.

Årsaker og symptomer på hjernekreft:

♦ Årsaker til hjernekreft:

Som de fleste kreftformer som er kjent for menneskeheten, er årsakene til hjernekreft fremdeles ikke kjent. Hjernekreft som har sin opprinnelse i hjernen kalles primær hjernekreft som sprer seg til de nærliggende delene av hjernen, mens kreft i hud, lunge, blodceller eller bryst kan metastasere til hjernen som kan føre til metastatisk kreft i hjernen. Noen av årsakene som fører til hjernekreft er som følger: Eksponering for vinylklorid, som er et kjemikalie som brukes til å lage plast. Tidligere stråling mot hodet.

Immun:

Undertrykkelse som er å ta medisiner for å undertrykke immunsystemet (HIV / AIDS).

Alder:

Alder spiller en av faktorene for hjernekreft. Når man blir eldre, øker sjansene for at han lider av hjernekreft. Dette regnes som en av de mest mulige årsakene til hjernekreft. Selv om det er en mulighet for å utvikle hjernekreftproblemer i nesten alle aldre, men de eldre er mer utsatt for symptomene på hjernekreft.

Tidligere kreftformer:

Mennesker som tidligere har lidd av en slags kreft, har størst sannsynlighet for å lide.

Kjønn:

Hvis du må vite at menn er mer sannsynlig å lide av hjernekreft enn kvinner, men igjen er det ikke som om kvinner ikke vil lide av hjernekreft i det hele tatt. Hvis en person utvikler noen genetiske syndromer angående hjernekreft, kan han lett bli utsatt for de forskjellige symptomene på hjernekreft. Syndrom som Gorlin syndrom er en av hovedårsakene til forekomsten av hjernekreft.

Genetiske forhold for hjernekreft:

Genetiske forhold spiller også en viktig rolle i å forårsake kreft i hjernen.

Kroppsstørrelse og trening:-

Hvis en person er overvektig eller har mer kroppsmasseindeks, har han større sjanse for å lide av hjernesvulst enn de som har den nødvendige vekten eller kroppsmasseindeksen.

Andre årsaker til hjernekreft:

Ifølge noen eksperter kan det sies at barn og mennesker i denne generasjonen kan være mer utsatt for tegn på hjernekreft. Det er stor mulighet for at disse menneskene går ned med symptomene på hjernekreft, ettersom de lett blir utsatt for stråling fra bruk av annen elektronikk som mobiltelefoner, iPod osv..

Tidligere strålebehandling- har du hatt bruk av strålebehandling noen dager tilbake eller tidligere? Dette kan sies å være en av årsakene til hjernekreft. Hvis du har benyttet en slik behandling, er det en god sjanse for at du blir påvirket av de forskjellige symptomene på hjernekreft.

♦ Symptomer på hjernekreft:

Symptomer er vanligvis de tegnene som blir lagt merke til av pasientene og blir diagnostisert av en profesjonell for å forstå en sykdom. Symptomene på hjernekreft inkluderer –

Koordineringsproblemer

Svimmelhet

Nummenhet eller svakhet på hver side av kroppen

Problemer med øynene:-

Hvis du har problemer med øynene dine, bør du definitivt oppsøke lege. Det er viktig fordi symptomene knyttet til problemer med øynene faktisk kan hjelpe til med å diagnostisere hjernesvulsten tidlig. Øyelaterte problemer som flytende former, syn, tap av syn eller tunnelsyn kommer og går, men hjelper til med å oppdage kreft i hjernen i et tidlig stadium.

Endringer i sanser, følelser, humør eller personlighet

Beslag:

Beslag, også kjent som anfall, er et av de vanligste symptomene på hjernesvulst. Omtrent hver fjerde person lider av anfall når de først besøker lege. Selv om et anfall bare kan være et ryk eller rykninger i en hånd, kan det også påvirke hele kroppen. Det er også de anfallene som forårsaker bevisstløs øyeblikk. Beslag kan kontrolleres med medisiner mot epilepsi. Og hvis hjernekreften din blir behandlet vellykket, kan anfallene dine forsvinne helt. Men i noen tilfeller forblir anfall selv etter vellykket fjerning av kreftceller i hjernen på grunn av rester av arrvev i hjernen. Siden anfall er skremmende, er det alltid lurt å oppsøke lege om epilepsi, for noen ganger er epilepsi ikke bare tegn på kreft i hjernen, men også andre dødelige sykdommer..

Forvirring eller problemer med å konsentrere seg. Hukommelsesproblemer er ganske vanlige i løpet av hjernekreft. Dette er et av de vanligste symptomene på hjernekreft. En vil bli utsatt for alvorlig hukommelsestap sammen med mange andre lignende problemer som å glemme ansikter, navn osv. Når de lider av hjernekreft. En av de vanligste problemene under kreft i hjernen er tendensen til å glemme ting du nylig har lært eller lagret utenat. Folk synes dette symptomet er mest irriterende blant alle symptomene på hjernekreft.

Hodepine:

Hodepine er vanlig for nesten alle sykdommer. Men hvis hodepine at du har følgende symptomer, bør du definitivt konsultere lege: –

1. Hvis du våkner med veldig vond hodepine om morgenen hver dag som går.

2. Hvis du har svært ofte hodepine.

3. Hvis du nylig har begynt å få hodepine, men aldri har møtt det tidligere.

4. Hvis du får både hodepine og sykdom sammen.

Omtrent hver tredje person med hjernekreft har rapportert å ha hodepine som et tidlig symptom. Hodepinen kan bli verre eller til og med bli bedre sakte i løpet av dagen. Men arbeid som å bøye seg, nyse, hoste, rope eller trene kan øke hodepine.

Spenninger:

Noen ganger kan spenning øke problemet med hjernekreft. Hvis en person forblir spent nesten hele dagen, er det stor sjanse for at du vil bli påvirket av alle bivirkninger eller symptomer på hjernekreft. Hjernekreft er derfor svært vanlig blant kontoransatte som jobber mer enn 12 til 13 timer per dag. Disse menneskene jobber hardt gjennom kontoret og håndterer høy spenning, som senere viser seg å være årsakene bak hjernekreftproblemet.

Migrene:

Migrene er hodepine som kan utløses på grunn av hjernekreft. Migrene er et av de viktigste symptomene på hjernekreft og er en av tingene som folk lett kan oppdage om de lider av hjernekreft eller ikke. Det er tider når folk ikke får migreneanfall når de venter dem. Snarere vil de dukke opp og smerten vil skje på tider du ikke forventer dem. Hodet vil ha enorme smerter, og mennesker med alvorlige hodepine problemer vil også lide av synsproblemer.

Sykdom:

Dette er et annet vanlig symptom på en sykdom. Følelse av kvalme og hikke er veldig vanlig. Bortsett fra kvalme, er pusteproblemer også vanlige symptomer på hjernekreft. Man vil møte nesten alle problemene med hjernekreft hvis han eller hun har en svak kropp. Utover det, hvis noen har immunitetsproblemer på grunn av et svakt immunitetssystem, vil symptomene på enhver sykdom gjøre mer skade på kroppen din. Dette er en av de vanlige logikkene om sykdom.

Døsighet:

Døsighet er et senere symptom på hjernekreft. Trykket inne i hodet øker etter hvert som svulsten vokser, og pasienten kan ha en tendens til å sove enda oftere. Hvis det ikke blir behandlet riktig, kan det bli vanskelig å vekke pasienten senere, og gradvis kan han bli bevisstløs.

Hjernekreft kan behandles hvis den blir diagnostisert i et tidligere stadium. Avhengig av type, størrelse og plassering av hjernesvulsten og også med tanke på pasientens helse og alder, bestemmer legene hvordan kreften skal behandles, det vil si om den skal fjernes kirurgisk eller strålebehandling og / eller cellegift eller hvis pasienten kan trenge en kombinasjon av behandlinger. Det finnes også forskjellige typer hjernekreft, og alle har også forskjellige behandlinger.

Hvis du lider av hjernesvulst, bør du gi opp håpet om livet ditt i stedet kjempe for det. Jo før du behandler det, jo lenger lever du.