Når vi stiger nedover kroppen vår, ser tarmene like over tarmen, som er dette store stykke opprullet rørlignende struktur som spiller en integrert rolle i kroppens fordøyelse og utskillelsesprosess. Tarmene, to i antall, den store og tynntarmen er også ansvarlig for utskillelse av visse juicer eller kroppsvæsker for å berolige og jevne ut prosessen. I likhet med alle andre kroppsdeler, er tarmene våre også utsatt for visse medisinske tilstander. En riktig tarmtilstand er kolitt. Kolitt er i utgangspunktet en betennelse i tarmområdet som til tider også påvirker endetarmen i ryggen. I et nøtteskall er det tykktarmen, som er et annet navn for tykktarmen er det viktigste målet her.

årsaker og symptomer på kolitt

Det er forskjellige deler av et tykktarm. Den ileum som er den store delen av tynntarmen som er plassert i tykktarmen, slutter seg til cecum, det vil si starten på tykktarmen. Derfra reiser den stigende tykktarmen seg opp etter høyre side av kroppen. Den tverrgående tykktarmen går over magen med den synkende tykktarmsdelen nedover venstre side av kroppen. Sigmoid -tykktarmen er slutten på tykktarmen som nærmer seg endetarmen der en del av tykktarmen er buet opp. Denne indre foringen av tykktarmen når den påvirkes danner kolitt som hovedsakelig er forårsaket av infeksjon eller betennelse.

Det er ofte to forskjellige typer kolitttilstand- den ene er akutt kolitt og den andre er kronisk. Akutt kolitt virker noe raskt og oppstår hovedsakelig på grunn av et bestemt sett med årsaker. Slik som å drepe bakterier som kan ha hjulpet kroppen; På samme måte som gjær, er det ofte visse ufarlige bakterier i kroppen som tar vare på kroppens funksjoner. Noen ganger kan for mye antibiotikaforbruk føre til at kroppen din dreper de nyttige bakteriene, noe som resulterer i kolitt. Nok en viktig årsak til akutt kolitt kan skyldes tap av blodtilførsel til tykktarmen. Denne situasjonen eller tilstanden kalles iskemisk kolitt.

Det kan være mange årsaker til at det oppstår mangel på tilstrekkelig blodstrøm. Den andre typen, det vil si kronisk kolitt er en langsom progressiv periode med kolitt der de eksakte årsakene alltid er en forvirringsbunt. Ifølge forskerne er det relatert til at kroppens immunsystem reagerer annerledes på et bestemt patogen i kroppen.

Symptomer og årsaker til kolitt:

Denne artikkelen vil guide deg om hva som er hovedårsakene (årsakene) og tegn eller symptomer på kolitt hos menn og kvinner som gjør deg oppmerksom på dette problemet.

De viktigste årsakene til kolitt kan beskrives som:

1. Smittsomme betennelser:

Ofte når vi snakker om kolitt, oppstår sykdommer som diaré og matforgiftning. Dette er på grunn av tilstedeværelsen av visse virus og bakterier som forårsaker tykktarmssykdommer. Vanligvis kan det være årsaken eller kilden å komme i kontakt med forurenset vann og mat. Bakterien i disse elementene setter seg fast i tarmslimhinnen og frigjør en giftig sekresjon som forårsaker at slimhinnen i tykktarmen flammer. Dette er en akutt type kolitt. Det er derfor diaré anses å være en følge av kolitttilstand.

2. Crohns sykdom:

Dette er en annen måte å bli påvirket av kolitt. Nøkkelelementene i denne prosessen inkluderer alle deler av fordøyelsessystemet som starter fra matrøret til magen og ned til tarmområdet og videre ned til endetarmen eller utskillingspunktet. Dette er det samme der fordøyelseskanalen blir betent. Dette er en av hovedårsakene til kolitt.

3. Mikroskopisk kolitt:

I denne formen for kolitt er det ofte en sammenslåing av to uønskede elementer inne i tarmen. Disse to elementene er separate sykdommer som forårsaker at betennelsen oppstår. Noen ganger har det blitt lagt merke til at når tykktarmsveggene blir forsvunnet, blir enten lymfocytter eller kollagener fast i det og forårsaker betennelse.

4. Blodforstyrrelse:

Det er her vi kommer tilbake til den iskemiske kolittformen i detaljer. Ofte forårsaker visse blodsykdommer som leukemi eller mindre omfang som anemi tap av røde blodlegemer inne i kroppen ved å øke produksjonen av unødvendige hvite blodlegemer. Hvis dette tapet av røde blodlegemer fortsetter, kan tilstanden ofte ta en alvorlig vending når tarmen som skal drenkes i tilstrekkelige mengder blod, mottar mindre og mindre blod med tiden som går. Denne akutte mangelen på blod i tarmområdet forårsaker kolitt som kalles iskemisk kolitt.

5. Ulcerøs kolitt:

Dette er en kronisk form for kolitt som varer lenge og sakte utvikler seg. Dette er et autoimmun system hvor kroppens immunsystem angriper tykktarmen i kroppen på grunn av deres visse feil ved å betrakte et stoff som et fremmed antistoff. Dette igjen forårsaker betennelse i scenen.

6. Stråling:

Eksponering for stråling kan også være årsaken til kolitt. Dette er ofte etter at en person har vært gjennom strålebehandling som en del av en tidligere behandling. Behandlingen der magen har blitt utsatt for stråling etter fullføring viser en tilstand som kalles stråling enterocolitis som ligner kolitt. Imidlertid er dette vanligvis et sjeldent tegn.

7. iskemisk tarm:

I tilfelle det er bekymring for iskemisk tarmbevegelse som årsak til kolitt, kan undersøkelsen også evaluere hjerte og vener, lete etter indikasjoner på åreforkalkning eller innsnevring av korridorer. Dette kan innebære å lytte til hjertet og palper eller føle slag i nakke, armer og ben; og lytte med et stetoskop til de ekspansive venene i kroppen, inkludert halspulsåre og lårben og aorta.

8. Viral forurensning:

Hos pasienter der den kliniske konklusjonen av kolitt er hjelpestoff for viral forurensning, kan det ikke være nødvendig med ytterligere testing. Uansett vil dette ikke ha betydning for en pasient som virker dårlig, tørket ut eller har bemerkelsesverdig smerte, feber eller blod i avføringen.

Symptomer på kolitt:

Her nevner vi 10 viktigste og vanlige tegn og symptomer på kolitt, som er veldig nyttig å vite om denne kolitten.

1. Magesmerter:

Kolitt som er en tarmlidelse kommer ut i symptomformen som en akutt magesmerter. Disse inkluderer kramper og ubehag i magen eller øvre del av magen, men dette er tålelig og utholdelig. De vises med mellomrom eller kan vedvare hele dagen. Hvis denne smerten vedvarer lenger enn normalt, bør man umiddelbart gå til sjekk.

2. Blod:

Med kolitt kommer den sterke muligheten for å finne blod i avføringen din, som kanskje ikke er en smertefull prosess. Hvis kolitt også har påvirket deler i endetarmen, er det stor sannsynlighet for at tarmovergang vil være et smertefullt øyeblikk på grunn av den nåværende betennelsen inne i endetarmen i endetarmen. Dette er det samme tilfellet med diaré når det kan sees blod rømme kroppen din sammen med den ustoppelige tarmutskillelsen. Tenesmus, en medisinsk tilstand der den konstante tarmbevegelsen føles, kan også vises.

3. Kolonvekst:

Ulcerøs kolitt bygger din fare for kolonvekst. Spesialisten din vil utføre en koloskopi og sjekke om det er ondartet når du får analysen din. Det er kritisk å planlegge en påfølgende screening åtte til 12 måneder etter at spesialisten din har analysert ulcerøs kolitt. Dette reduserer faren for tykktarmskreft.

4. Irritasjon:

Det er to typer liten kolitt, 1) kollagenøs kolitt og 2) lymfatisk kolitt. Enten kollagen eller lymfocytter (en slags hvit blodplate) trenger inn i lagene i tykktarmsmassen, sannsynligvis en konsekvens av irritasjon. Dette er en enestående sykdom og kan være en autosikker sykdom.

5. Overfølsomhet:

Hos babyer som er yngre enn ett år, er kolitt regelmessig på grunn av overfølsomhet overfor storfe eller soyamelk. Overfølsom kolitt kan sees hos babyer som ammes, hvor mødre drikker melk fra melkedyr og sender proteinet inn i brystmelken..

6. Diaré Fast utslipp:

Med kolitt, spesielt kolitt inkludert det distale kolon (endetarm og sigmoid kolon), krymper plagen ofte og går før en diaréfast utflod. Etter den solide utflod kan plagene dø, men kommer tilbake med følgende scene med løshet i tarmen.

7. Dehydrering:

Uendelig løshet i tarmen kan føre til mangel på fuktighet, og hvis det er tilstrekkelig ekstremt, kan uttørking kreve behandling med IV -væsker eller oral rehydratiseringsbehandling.

8. Høy feber:

Høy feber forbundet med løshet i tarmen kan være et tegn på at en bemerkelsesverdig sykdom kan være tilgjengelig.

9. Pasienthistorie:

Hos pasienter med magesmerter og løs tarm er det avgjørende å oppdage når bivirkningene startet, i hvilken grad de har utholdt, om de reiser alle veier, og hva som forverrer dem bedre eller.

10. Reisehistorie:

Reisehistorie er viktig, spesielt hvis pasienten så sent har gått til et område med muligens nedsatt vannforsyning eller dårlig renslighet. Pasienter spør jevnlig om bivirkningene er forårsaket av næringsskade, men det er en plagsom forespørsel å svare raskt. Vanligvis skjer dette ved bruk av utilstrekkelig ivaretatt eller lagt bort næring i et hjem eller en familiesamling, og bivirkninger skjer i løpet av et par timer etter at næringen er spist. Andre ved den sosiale anledningen kan også støte på sammenlignende manifestasjoner.

Ulcerøs kolitt kan være lamslående og kan av og til forårsake forstyrrelser i livet. Selv om den ikke har noen kjent kur, kan behandlingen redusere tegn og bivirkninger av infeksjonen betydelig, og til tross for å realisere langdistansereduksjon.