Bildet av et åpent hjerte er etset over sigarettkartongen med dristige ord som sier at det forårsaker lungekreft i tobakk. En av de vanligste lungesykdommene skapt av sykdom er lungekreft, dvs. dannelsen av kreftceller i lungene som er progressiv og livstruende i naturen. Midt i brystet er to svampelignende strukturer kalt lunger, venstre lunge og høyre lunge for å være presis, hvor daglig oksygenberiket blod kommer og går.

Luftrøret eller vindrøret tar innåndingsluften fra neserørene gjennom seg selv og ender i små grener inne i lungen. Her filtreres oksygenet konsumert og ledes ned til resten av kroppen. Karbondioksidet som akkumuleres, går deretter gjennom disse luftrørgrenene og ut gjennom nesen når vi puster ut. Et tynt lag slør lungene kalt pleura som hjelper lungene til å slå mot brystet uten å forårsake friksjon.

Lungekreft symptomer og årsaker

Luftrøret som når ned til lungene inne i det blir delt og delt inn i deler og mindre rør kalt bronkier. Dette er det viktigste stedet hvor kreftcellene først ser etter henneLungekreft symptomer og årsaker