Meslinger er en infeksjon som skjer i luftveiene, huden og immunsystemet, som er forårsaket av et virus av paramyxovirus -familien som heter Morbillivirus. Meslinger er svært smittsom og sprer seg gjennom enkelt åndedrett. Mennesker er de eneste vertene for dette enkeltstrengede viruset. Det påvirker ingen andre arter. Hoste, nysing eller direkte kontakt med sekresjonen er den vanligste måten å bli påvirket av denne sykdommen.

Meslinger Symptomer, årsaker og behandling

Barn injiseres vanligvis med en vaksinasjon som er kjent som MMR- eller MMRV -vaksiner. Meslinger er vanligvis gjenkjent med den fire dagers feberen som er spesiell for denne sykdommen og utslett etter 96 timer.

Årsaker og symptomer på meslinger og behandling:

Denne veiledningen vil fortelle om hva som er Measles -symptomene og årsakene som er nyttige for dette helseproblemet.

Symptomer på meslinger:

Symptomene for meslinger er. De første symptomene er høy feber, rennende nese, hackende hoste og alvorlig forkjølelse. Øynene dine kan bli røde og du kan utvikle diaré. Inkubasjonstiden er vanligvis 8-10 dager.

1. Feber:

Feberen varer i fire strake dager sammen med mange flere symptomer. Feberen skyter noen ganger opp til 104 grader ledsaget av utslett og røde øyne. Dette er også ledsaget av hoste, coryza og konjunktivitt. Nysing og ondt i halsen er også vanlige symptomer som følger med høy feber.

2. Utslett:

Feberen etterfølges av utvikling av utslett som sprer seg over hele kroppen, inkludert munnen din. Dette er vanligvis måten å identifisere om sykdommen er meslinger eller ikke. Utbruddet av utslett inne i munnen din er et tegn som bekrefter at tilstanden er meslinger. Dette generaliserte utslettet begynner flere dager etter feberen. Utslettene snor seg vanligvis sammen med kløe. Det starter rosa og rødt og blir deretter brunt før det til slutt forsvinner.

3. Røde øyne:

Et av de viktigste viktige tegnene på møtende meslinger er rødhet i øynene. Ofte vil dette være kløende og rødt og kan til og med resultere i noen myke tårer, omtrent som de trette øynene under høy feber.

4. Hoste og slim:

Symptomer på meslinger inkluderer også mye hoste. Det som starter med en tørr hoste vil snart øke til en haug med slim og slim. Det er denne veldig kroppsvæsken du enten bør holde deg unna eller være borte fra, siden disse er svært smittsomme.

5. Svakhet og frysninger:

Med feber som en nært forestående del, består den neste delen av frysninger og rystelser som renner nedover ryggraden. Svakhet tømmes over deg mens du prøver hardt å gå om dagen. meslinger av denne grunn er virkelig i fare for barna når de blir tømt for all energien.

6. Forkjølelse:

Meslinger er vanligvis de samme som ved forkjølelse. Nys, hoste, kveler og snuser sammen med en løpende rød nese. Imidlertid ikke misforstå forkjølelse for meslinger.

7. Muskel- og leddsmerter:

Nok et symptom som meslinger vanligvis viser, er muskelsmerter som kommer umiddelbart med feber og frysninger. Ofte vil du føle at stivheten setter inn når musklene begynner å gjøre vondt. Noen ganger og spesielt for voksne, vil man også legge merke til at leddene begynner å hovne.

8. Sår følsomme øyne:

Her er et annet øyeproblem du kan møte mens du er på meslinger. Sammen med rødhet i øyet, kan du også føle ømhet og rive, og hvis det ikke er nok, vil lysfølsomhet være en vanlig ting nå. Denne siste delen er spesielt avgjørende når man skal dømme meslinger.

9. Tap av matlyst:

Et av de vanlige tegnene på en alvorlig sykdom er det plutselige tapet av matlyst som man i økende grad kan føle. På dette tidspunktet bør man aldri ty til tvangsfôring, men bør heller aldri gå på kompromiss med ernæringsfaktoren.

10. Uvanlig tretthet:

Tretthet og tretthet vil være nok et tegn på meslinger der du kan bli uvanlig sliten når som helst.

Årsaker til meslinger:

Noen av årsakene til hvilke meslinger blir født er oppført nedenfor.

1. Luftbåren:

Meslinger er luftbåren. Med luftbåren her mener vi noe som kan trekkes gjennom luften. Hvis vennen din eller en kollega har meslinger og du tilfeldigvis har vært sammen med dem, er det sannsynlig at han på et tidspunkt kan ha hostet eller hånet. Selv om han ble snudd den andre veien, kan viruset gjennom dråper som rømmer munnen fortsatt komme og angripe deg hvis du er i nærheten.

2. Kontakt:

Det er ikke alltid luftproblemer du bør være oppmerksom på, men også det rasende spørsmålet om kontakt. Dette vil bety å dele en tallerken med mat eller kanskje på et tidspunkt huden kommer i kontakt med den utsatte personen. Selv en enkel berøring eller utslettene han driver med kan føre til at du blir skadet, så det er alltid tilrådelig å unngå slike situasjoner.

3. Vitamin A mangler:

Meslinger er hovedsakelig en barnelatert sykdom. Årsaker til meslinger hos barna dine, ifølge en ny studie viser at mangel på vitamin A i systemet ofte kan gjøre deg utsatt for å kontakte meslingviruset. Det er derfor man alltid bør sørge for at den lille er næringsrik og sunn med nok vitamin A -inntak. Dette vil bety fisk, gulrøtter, grønne grønnsaker, søte poteter og slikt inkludert i måltidet.

4. Mangel på vaksinasjon:

Meslinger kan også være relatert til mangel på vaksinasjon der den beste delen av barndommen din var fri for smertefulle store sprøyter, men den senere delen av din barndom var fylt med virussykdommer. En nyfødt baby eller en baby generelt anbefales derfor ofte å gå gjennom en rekke omfattende vaksinasjonsprosedyrer slik at babyen i fremtiden forblir trygg og borte fra virus som meslinger.

5. Alderslinjer:

Når det gjelder meslinger, har det mesteparten av tiden blitt grundig lagt merke til at den viktigste aldersgrafen for å bli offer for denne sykdommen har vært barna, hovedsakelig spedbarn. Dette er imidlertid ganske enkelt en demografisk undersøkelse og undersøkelse, og betyr på ingen måte at den senere delen av ungdommen ikke kan være en risikoperiode.

6. Lav immunitet:

Temaer som underernæring har allerede blitt diskutert før, og under familietiden er den grunnleggende årsaken til at meslingvirus bygger et hjem hos deg på grunn av kroppens senkende forsvar. Med lav immunitet tillater kroppen din flere og flere virkeområder for virusene. Dette oppmuntres mer når du som individ har tidligere tilfeller av gulsott eller diaré lagt til listen din.

7. For mye antibiotikaforbruk:

Som barn eller spedbarn, hvis du var syk for ofte og ble tvunget til å ha for mange antibiotika nå og da, er sjansen stor for at antibiotikacocktailen i deg har vokst inn et antistoff som ikke ville reagere på kroppens forsvarssystem. Disse antistoffene er ikke nyttige for kroppen din og kan bryte ned immuniteten og gjøre den ubrukelig, slik at virusene igjen kan komme fritt inn.

8. Tilhørende komplikasjoner:

Å ha komplikasjoner er relativt vanlig hvis du har fått meslinger. Siden immuniteten din svekkes i denne perioden, kan milde eller trivielle problemer som forkjølelse utvikle seg til mer alvorlige problemer som lungebetennelse. Komplikasjonene er mye mer vanlige eller relevante i tilfeller der voksne har fått meslinger, enn hos barn.

Meslinger er forårsaket av et enkeltstrenget virus som er ekstremt smittsomt når det infiserer en kropp. Bare å dele brukte gjenstander kan også føre til sammentrekning av sykdommen.

9. Immunsvikt eller immunkompromittert:

Disse menneskene eller barna er de mest sårbare for denne sykdommen og dens tilhørende komplikasjoner. De er mangelfulle i denne sammenhengen, og det kan skyldes forskjellige årsaker som AIDS, kreft, leukemi etc..

10. Underernæring:

Kanskje en av de største faktorene og årsakene i underutviklede land vil være underernæring. Mangelen på kvalitetsmat og kosttilskudd, som ikke har forhåndskunnskap om spisevaner og fravær av medisinske fasiliteter, er en viktig faktor. Dette etterlater immunsystemets evne til å bekjempe patogener, i en veldig svak tilstand.

Behandling:

Meslinger kan behandles hjemme, ved å følge visse ting. Å holde deg hydrert og ta tilstrekkelig hvile er de viktigste tingene på listen å følge.

  • Hold pasienten som lider av sykdommen unna andre familiemedlemmer. Bruk et annet sett med objekter for personen, og i tilfelle du må røre ved dem (for å vaske eller så), vask deretter hendene dine ordentlig og bruk en antibakteriell eller antiseptisk.
  • Personer med meslinger synes ofte det er vanskelig å tåle sterkt lys, så hold lyset lavt og svakt.
  • Meslinger strenger ofte med konjunktivitt, og det kan belaste personens øyne. Hold personens øye rent med bomull og vann. Tørk skorpen utover og bruk en separat bomullskule for hvert øye.
  • Hold pasienten godt hydrert. En tøff sykdom som denne kan bli veldig krevende, og for å bekjempe den bør personen spise, sove og drikke mye væske.