Svineinfluensa er vanligvis en sykdom som er forbundet med grisene. I sjeldne tilfeller kan det også overføres til mennesker, og dermed forårsake alvorlige problemer for menneskekroppen. Influensaviruset forårsaker svineinfluensa, som kan behandles nå med vaksine, og symptomer på svineinfluensa er vanlige som alle andre influensainfeksjoner. Dette forhindrer at sykdommen oppstår hos mennesker, spesielt barn.

Hva er svineinfluensa | Symptomer og årsaker | Diagnose | Risikofaktor | Forebyggende tiltak

Svineinfluensa

Hva er svineinfluensa?

Svineinfluensa er populært forstått som en luftveissykdom. Når mennesker smitter av denne sykdommen via h1n1 -viruset, kan det føre til alvorlige luftveisproblemer. Disse virusene er kjent for å infisere luftveiene til griser. Sykdommen kan raskt spre seg til andre mennesker rundt deg, og dermed gjøre den til en smittsom sykdom av høyere grad. H1N1 er den vanligste undertypen av influensa. Imidlertid kan de andre formene som H1N2, H3N1 -virus også føre til influensa.

Svineinfluensa febertemperatur er vanligvis 100F eller mer. Det er ledsaget av en alvorlig hoste. Sykdommen er kjent for å vare i sju til åtte dager, og i noen tilfeller der infeksjonen er ledsaget, kan den vare opptil ti dager.

Symptomer og årsaker til svineinfluensa:

Årsaker til svineinfluensa:

De viktigste årsakene til svineinfluensa er H1N1 -viruset. Et stort utbrudd skjedde i 2009 og H1N1 var ansvarlig for det. Influensa A -viruset eller H3N2 var den senere årsaken til svineinfluensa, som skjedde i 2011. I utgangspunktet ble barna testet positivt for svineinfluensa. Kontakt med følgende forårsaker også influensa

1. Smittede griser:

En av de mest sannsynlige måtene å fange svineinfluensa er å komme i kontakt med en infisert gris. Overføring av viruset blir enkelt i dette tilfellet.

2. Infiserte mennesker:

Den andre mindre sannsynlige måten å få svineinfluensa på er å komme i kontakt med et infisert menneske. Selv om sjansene er mindre, kan vi ikke utelukke dette.

Symptomer på svineinfluensa:

Symptomer på svineinfluensa hos barn eller voksne ligner mer eller mindre på vanlig influensa. (1)

 • Sår hals
 • Tørrhoste
 • Frysninger
 • Hodepine
 • Tretthet
 • I sjeldne tilfeller opplever offeret også oppkast og diaré.
 • Feber
 • Smerter i musklene
 • Rennende eller tett nese.

Siden symptomene ligner på feber, er det vanskelig å si om det faktisk er svineinfluensa. Det anbefales alltid å teste med legen for å bekrefte endringene.

Diagnose av svineinfluensa:

Diagnosen svineinfluensa skjer vanligvis etter å ha observert symptomene som vises.

1. Rask influensatest:

Denne testen vil hjelpe til med å identifisere svineinfluensa. Effektiviteten til denne testen kan ikke garanteres, og noen ganger kan det være nødvendig med andre spesialiserte tester.

2. Nasofaryngeal test:

Denne testen gjøres vanligvis for å kontrollere om pasienten har influensa A- eller B -virus. Hvis testen viser positiv for type B, er det vanligvis ikke svineinfluensa.

3. Identifisere antigener:

Den andre vanlige måten å diagnostisere svineinfluensa er ved å identifisere det bestemte antigenet. Denne testen er utført i spesialiserte laboratorier.

Risikofaktor for svineinfluensa:

Her er noen mulige risikofaktorer. Husk at noen mennesker har større risiko for å fange en enn de andre.

 1. Barn på 5 år eller mindre er sannsynlig.
 2. Svineinfluensa symptomer under graviditet kan vise seg. Gravide kvinner har større risiko for å få en.
 3. Personer over 65 år.
 4. Mennesker med kroniske sykdommer.
 5. Et svakt immunsystem er en annen måte for viruset å sive inn.

Hvordan unngå angrep av svineinfluensa?

Her er noen forebyggende tiltak:

 • Vask hendene og ansiktet regelmessig, spesielt hvis du bare gikk ut og kom tilbake;
 • Begrens kontakten med personer som er smittet med svineinfluensa og har blitt pådratt med en, eller mennesker generelt. Du vet ikke hvem som er i fare for en.
 • Dekk munnen med et vev når du nyser eller gjør det samme når noen andre nyser;
 • Hold objektene rundt rene og rene;
 • Bruk alkoholbasert håndrensemiddel for å holde hendene rene. Gjør det samme før du begynner å spise.
 • Vask klærne dine med Dettol eller noe som rengjør klærne dine.

Tanken er å holde seg så ren og ryddig som mulig. Den eneste effektive måten å forhindre svineinfluensaviruset er å bo i rene omgivelser.

Gjør og ikke gjør under svineinfluensa:

Gjøre:

 1. Vask hender, føtter og kropp veldig godt med desinfeksjonsmidler.
 2. Unngå kontakt med mennesker eller mengder en stund.
 3. Dekk til munnen og nesen, spesielt når du er i mengden.
 4. Bruk håndsprit, spesielt før du spiser med hendene.

Ikke:

 1. Berør eller hold på ting som var nær en persons nys. Dråpene henger rundt en stund.
 2. Spis svinekjøtt. Hold kjøtt av noe slag unna en stund.
 3. Spis i gatene. Dekk til maten etter at du har laget mat.

Å drikke væske og spise et balansert kosthold er et godt hjemmemedisin og et forebyggende tiltak for svineinfluensa. Begynn å følge en enkel renslighetsrutine for å holde deg borte fra muligheten for å pådra seg svineinfluensa. Som de sier, er forebygging bedre enn kur!

ofte stilte spørsmål

1. Kan svineinfluensa forårsake død?

Dødsårsaken ved svineinfluensa er vanligvis på grunn av virusets intensitet og infeksjonen som luftveiene fanger. Så hvis du opplever ubehag i kroppen, er det i beste fall å legge det til legen din.

2. Kan jeg spise svinekjøtt og andre kjøttprodukter under utbruddet?

Svinekjøtt og kjøttprodukter er trygge å spise når svinekjøttet tilberedes ved 70 grader Celsius. Matvarene må håndteres skikkelig, slik at smitte ikke skjer med mennesker. Husk å tilberede kjøttet godt.

3. Finnes det hjemmemedisiner for svineinfluensa?

Ginseng cayennepepper, mentol etc. har blitt ansett for å være gode hjemmemedisiner for influensa over disk medisiner er også tilgjengelige, som ibuprofen, naproxen og acetaminophen. Vi anbefaler deg imidlertid å snakke med en lege først for å forstå om du kan ta dem.

Ansvarsfraskrivelse: Mens symptomene kan virke som en vanlig influensa, må du ikke ignorere dem. Gi dem beskjed til legen din umiddelbart. Ikke utfør noen av testene nevnt uten råd fra legen din.