Kolesterol er et organisk molekyl og en type steroid som er kjent som sterol. Kolesterol er prinsippet sterol syntetisert av dyr. Det er en vesentlig strukturell komponent i dyrecellemembranen og er nødvendig for å opprettholde integritet og flyt. Det er en oljebasert komponent som finnes i kroppen og er derfor ikke løselig i blod, som er kjent for å være vannbasert. Bærere som heter lipoproteiner i blodet vårt hjelper i transporten av kolesterol i kroppen vår. Hovedfunksjonene til kolesterol i kroppen vår er:

  • Kolesterol hjelper til med å bygge opp fordøyelsesgallsyrer i magen og tarmen
  • Det hjelper i produksjonen og absorpsjonen av vitamin D
  • Det letter kroppen i å produsere visse hormoner
  • Kolesterol er hovedkomponenten i en celles veggstruktur.

Kolesterol hjelper også i intracellulær transport, nerveledning og endocytose. Det er også nødvendig for frigjøring og regulering av hormoner som kortisol og aldosteron. Spesifikke undersøkelser har også vist at kolesterol er en delvis antioksidant. Kolesterol oksideres av leveren for å danne en rekke galle, som hjelper fordøyelsen.

kolesterol symptomer & amp; årsaker

Kolesterol er ekstremt viktig for at kroppen vår skal fungere, men bare hvis den inntas i riktige mengder. Å krysse eller overskride forbruksgrensene kan forårsake store sykdommer og komplikasjoner i kroppen.

Tilstanden for å ha en høy prosentandel kolesterol i kroppen din er kjent som hyperkolesterolemi eller dyslipidemi. Dette er hovedårsaken bak koronar hjertesykdom og hjertekomplikasjoner. Høyt nivå eller tilstedeværelse av LDL i kroppen din fører til at det bygger seg opp i arterier og andre passasjer, mens HDL fører det til leveren for at det skal kastes og passeres ut av kroppen. Som et resultat av kolesteroloppbygging i arterier, utvikler vi en tilstand eller rettere en komplikasjon som kalles åreforkalkning. I denne komplikasjonen finner plakkdannelse sted, blokkerer den normale blodstrømmen inn og ut av hjertet og skaper enormt trykk.

Høyt kolesterol symptomer og årsaker:

Denne artikkelen veileder deg om hva som er hovedårsakene og symptomene på kolesterol og høyt kolesterol som vil hjelpe deg å vite hva som er kolesterolnivået ditt.

Årsaker til høyt kolesterol:

Årsakene eller årsakene til hyperkolesterolemi eller høyt kolesterol er,

1. Høye kilder til kolesterol:

Mat som er rik på mettet fett og transfett er de største synderne i dette tilfellet. Mat som bakte produkter, sjokolade, fet mat, kjøtt, spesielt rødt kjøtt, stekt og bearbeidet mat og ghee og ost er ekstremt høyt i kolesterol.

2. gener:

Genetiske faktorer spiller en viktig rolle i kroppens kolesterolnivå. De er arvelige forhold og dominerer ofte vår nåværende helse. Ulike andre forhold som er forbundet med kolesterol, går ofte ned i generasjoner. Et slikt eksempel ville være kombinert hyperlipidemi.

3. Å spise mettet fett:

Spiser du store mengder mettet fett? Dette kan være en av hovedårsakene til problemer med høyt kolesterol. Så, nå som du har lært om en av de viktigste årsakene til høyt kolesterol, reduser inntaket av mettet fett. Blant de fleste tilfeller av høyt kolesterol har man sett at de fleste skyldes problemer med mettet fett. Dette er en av de mest sannsynlige årsakene til høyt kolesterol.

4. Dårlig kosthold:

Hvis en person ikke holder et ordentlig kosthold og bare spiser hurtigmat og søppelmat, er det stor sjanse for at han lider av kolesterolproblemer. En av hovedårsakene til problemer med høyt kolesterol er å opprettholde et dårlig kosthold. Det er noen matvarer som kan gi kroppen din gode mengder dårlig kolesterol, og samtidig er det noen fruktekstrakter som kan virke mot disse stygge kolesterolene og redusere dem og gjøre kroppen din sunn fra innsiden. Et dårlig kosthold er en av de grunnleggende elementene som kan forårsake alvorlig skade på kroppen din og også hemme de fysiske forholdene dine.

5. Foredlede matvarer:

Folk som spiser bearbeidet mat har en god sjanse til å se tegn på høyt kolesterol i dem. Dette er en av hovedårsakene til høyt kolesterol. En person må stå overfor en rekke problemer med dårlig kolesterol hvis han spiser pakket mat som skal stekes eller tilberedes når du tar dem med hjem. Disse lagres i utgangspunktet lenge og vil ikke gi kroppen din riktig mengde proteiner og næringsstoffer.

6. Vekt:

vekten din kan være en av de mest fornuftige årsakene til høyt kolesterol. Det har vært ifølge undersøkelsen at de fleste som lider av problemer med høyt kolesterol hadde dramatiske problemer med vektøkning tidligere. Hvis du er over 100 kilo, har du en enorm sjanse for å lide av problemer med høyt kolesterol.

7. Aktivitetsnivå:

En av hovedårsakene til problemer med høyt kolesterol kan være aktivitetsnivået ditt. Hvis du er en lat person og ikke vil svette, har du stor sjanse for å bli påvirket av problemer med høyt kolesterol. Man bør holde seg aktiv så mye som mulig. Dette er sannsynligvis den eneste måten å styre passform på lenge (alder). Bare ikke sov hele dagen. Stå opp og gjør litt arbeid.

8. Kjønn:

Mange mennesker er ikke klar over dette, men kjønn er en avgjørende faktor når det gjelder høyt kolesterol. Hos menn setter kolesterolet seg vanligvis ned etter fylte 50 år. Hos kvinner forblir kolesterolnivået det samme til menstruasjonen stopper (overgangsalderen). Etter det stiger nivåene (generelt). Det gjør det også hos menn.

9. Alder:

Alder er en av årsakene til høyt kolesterol. Man kan bli syk på grunn av symptomene på høyt kolesterol etter 20 år. Som etter 20 år stiger kolesterolnivået generelt, og dette er det samme for både menn og kvinner.

10. Generell helse:

Generell helse er viktig når det gjelder kolesterol. En person vil stå overfor noen problemer med høyt kolesterol hvis de ikke er riktig aktive og sunne. En sunn kropp vil automatisk vise seg å være nyttig for å håndtere kolesterolnivået. Dette er en av de viktigste kolesterolårsakene.

Symptomer på høyt kolesterol:

Det er ingen spesielle tegn eller symptomer på høyt og høyt kolesterol som sådan. Å ha høyt kolesterol har ingen fysiske eller psykologiske hint. Selv om det ifølge de siste vitenskapelige studiene har vært å ha en pottemage eller pong forbundet med høyt kolesterolnivå. Så den beste måten å holde et øye med det nivået er å gå til vanlige tester og visninger. Hvis du ikke gjør det, vil du ende opp med å drepe deg selv med hjerteinfarkt eller koronarsykdom.

1. hjerteinfarkt:

Hvis en person lider av problemer med høyt kolesterol, har han (eller hun) stor mulighet for å oppleve noen hjerteproblemer. Et hjerteinfarkt er et av de mest mulige symptomene på kolesterolproblemer. Vanligvis er disse symptomene mest vanlig hos eldre mennesker. Dette kan sies å være et av de mest sett kolesterol symptomene hos personer som faller inn under kategorien pensjonister.

2. Slag:

Dette er også en viktig blant alle kolesterol symptomene. Blant alle kolesterol symptomene er dette det som er mest sett hos både menn og kvinner. Det er bokstavelig talt ingen løp fra dette symptomet, og nesten hver person med kolesterolproblemer står overfor dette symptomet. Det kan sies som et typisk kolesterol symptom. Vanligvis er disse slagene forårsaket av blokkering av arterier i hjernen.

3. Brystsmerter:

Overdreven brystsmerter er ofte et symptom på høyt kolesterol. En person vil oppleve alvorlige brystsmerter eller angina hvis han eller hun lider av kolesterolproblemer. Det vil være tider når smerten vil være uutholdelig. Hvis smertene blir intolerante, bør man oppsøke lege. Noen mennesker ignorerer dette symptomet, og dette viser seg å være ille for dem bare.

4. Ryggsmerter:

Ryggsmerter er nok et symptom på kolesterol. Hvis kolesterolnivået ditt er utenfor grensen, venter ryggsmerter på deg neste gang. Kolesterolet fører til alvorlige ryggsmerter som vil føles som ryggskader. Personer med slike kolesterolproblemer må automatisk gå gjennom en rekke andre leddsmerter som kan skje når som helst. Smerten vil generelt ikke forlate kroppen. Det kan sies at slike ryggsmerter føder på kroppen og gjør en ekstremt syk fra kjernen.

5. Ekstrem tretthet:

Tretthet er også en viktig blant alle kolesterol symptomene. En person som lider av en viss mengde tretthet, vil også få alvorlige smerter i nakke og rygg (allerede diskutert). Mange mennesker møter tretthetsproblemene, og dette har blitt hevdet som en av de viktigste ubehagene og kolesterol symptomene.

6. Kortpustethet:

En person vil stå overfor noen pusteproblemer når han eller hun går gjennom fasen av kolesterolproblemer. Man vil ikke kunne snakke lenge med et enkelt pust. Dette vil også resultere i talevansker. En person som har vanskeligheter med å snakke, kan klandre kolesterolnivået hans.

7. Nakkesmerter og alvorlig hodepine:

Hvis du står overfor alvorlige hodepine -problemer, er det en sjanse for at du lider av høyt kolesterol. Dette er et av de mest sett kolesterol symptomene, og folk lider mest av det.

8. Armpine:

Et annet vanlig symptom blant alle mulige symptomer på kolesterol er smerter i armene. Vanligvis møter folk en klemmende effekt i armene, og dette skjer vanligvis på grunn av det høye kolesterolutfallet (ifølge leger).

9. Fordøyelsesbesvær:

Personer som lider av kolesterol vil få problemer med fordøyelsesbesvær. Mageproblemer er ganske vanlige i løpet av denne tiden, og symptomene på fordøyelsesbesvær bør ikke overraske deg.

10. Angst:

sist, men ikke minst, er et annet felles punkt blant alle kolesterol symptomene angst.

Hva er behandlingen for høyt kolesterol:

Det er forskjellige måter for hvordan du kan holde kolesterolet under kontroll. De to største trinnene du kan ta og som vil hjelpe deg drastisk er-

  • Kostholdet ditt (hva du spiser)
  • Din livsstil (hva du gjør)

Det er ingen medisin som sådan som vil hjelpe deg å brenne og tømme alt det lagrede kolesterolet. Den eneste effektive måten å gjøre det på er trening. Dette er den nødvendige endringen i livsstilen din. Du må trene for å holde kolesterolet i kontroll og tilhørende problemer i sjakk. Regelmessig mosjon vil bidra til å øke stoffskiftet og brenne ned for mange kalorier og kolesterol. Dette vil også hjelpe til med å opprettholde en sunn vekt, slik at det ikke blir for høyt trykk på hjertemuskulaturen.

Forebyggingstips for å unngå høyt kolesterol:

Spis hjertevennlig mat som inneholder lave nivåer av fett og sukker. Å spise fersk frukt, grønnsaker og små mengder protein er en god liste over forslag til å begynne med. Inkluder også fullkorn og fiberrik mat. Unngå å røyke og hold en bar på hvor mye alkohol du tar i.

Kolesterolnivået er ganske enkelt en indikator på hvor usunt innsiden din er og hvor raskt et farlig hjerteinfarkt kan gå mot deg. Det er best å beholde kontrollen og lære å følge en sunn livsstil for å leve lenger. Framingham Heart -studien, selv i dag, hjelper til med å forstå og bestemme hjertets status og effekten av kolesterol på det, og er en aktiv bidragsyter til å analysere sjansene for hjerte- og karsykdommer.