Gastrisk problem er også populært kjent som magesår hvis det tar en sving mot ulcerøse tilstander, mage har alltid sine røtter i magen. Når vi tygger maten, kommer den ned i spiserøret eller matrøret og faller ned i magen der spiserøret møter mageslangen. Når den er inne i magen, passerer denne maten gjennom en blanding av væsker som skilles ut av magen for å forbedre matfordøyelsen og ernæringsprosessen før matblandingen føres videre.

Disse blandingene av juice forekommer i endesonen i magen av celler som kalles parietalceller. Væsken som produseres er en tykk konsentrert juice som er egnet for fordøyelsen. Faktisk er dette væsken magen ber om hjelp når den må hjelpe til med fordøyelsen.

Årsaker og symptomer på mageproblemer

Denne juicen er også kjent som magesaften er fylt med en sterk konsentrasjon av saltsyre, natriumklorid og kaliumklorid. Når maten kommer inn i magen, starter magesaften på jobb og roper til fordøyelsesenzymer for å øke seg selv og bryte ned maten til partikler, slik at riktig protein og næringsstoffer kan absorberes og brukes av kroppen vår.

Denne magesekken i magen huser seg på magesekken og er så konsentrert og tykk, sier forskere at hvis en dråpe måtte falle på tre, ville det brenne et hull rett gjennom den. Mens den bearbeidede maten blandet med magesekken passerer ned til tarmene, må tynntarmen skille ut en annen juice for å redusere konsentrasjonen av magesaften og nøytralisere den.

Magesaften, selv om den er ment å bli produsert i en viss mengde, kan til tider fungere feil. Dette er vanligvis i form av sår eller i verste fall kreftforhold. Vanligvis, når vi sier mage, mener vi vanligvis smerten som kan oppstå til tider. For andre kan magesekken være i form av sår eller kreft.

Årsaker og symptomer på mageproblem:

I denne artikkelen snakker vi imidlertid om problemer med magesmerter og symptomer. som er en av de vanligste formene for husholdningsmedisinsk dilemma der en skarp stikkende smerte enten opphevet eller pigget føles i øvre del av magen og kantet mot siden.

Årsaker til gass i magen (mageproblem):

Her er noen av årsakene til at mageproblemet kan oppstå:

1. Gallestein:

Ofte vises den krystallinske formen av steiner i galleblæren eller gallegangene som kan forårsake smerter i magesekken i magen. Imidlertid viser disse steinene ofte ingen symptomer, og når de gjør det, forårsaker de ekstreme smerter. Det er vanligvis blokkering av galleblæren eller gallegangen som virker opp smertene.

2. GERD:

Den fulle formen for dette er gastroøsofageal reflukssykdom, som er en medisinsk tilstand som kroppen står overfor. Denne GERD kan føre til smerter i magesekken. Symptomet er kronisk i den tilstanden hvor syrer og gallejuice produsert av magen ofte til tider tvinger seg opp i matrøret eller spiserøret.

3. Bakterielle eller virusinfeksjoner:

Ofte kan enkle saker ta en feil vending, og smerten varierer på ingen måte direkte proporsjonalt med alvorlighetsgraden av tilstanden. Det er ofte rapportert tilfeller der det på grunn av innsetting eller kontakt av visse bakterier eller virus kan føre til at magesmerter utløses. En situasjon som kalles gastritt, dannes der magesekken som inneholder magesaftutskillelsesområdet, brenner på grunn av bakteriell kontakt.

4. Sår:

Magesår er også kjent som magesår der det dannes sår. Vanligvis er magesekresjonen plassert på de indre foringene i magen der de fungerer og fungerer. Magesmerter kan oppstå når de ømme forholdene dannes på de indre foringene i magen. Magen fortsetter med tiden å produsere syrer, selv den magesyre, og da er det bare når denne syren berører de onde tilstandene, oppstår magesmerter.

5. Helicobacter Pylori:

Dette er en av de mange bakteriene som lever i slimhinnen i magen. Dette er en av de mest sannsynlige årsakene til gass i magen. Hvis den ikke behandles, kan den ha form av sår som også kan forårsake magekreft. Man bør være veldig forsiktig og forsiktig når de har mageproblemer. H. Pylori er en av de tingene du vil huske på når du har magesmerter. Noen mennesker kan være offer for magekreft

6. Perniciøs anemi:

Man kan lett bli offer for magesmerter hvis magen har blitt infisert med denne typen anemi. Hvis magen mangler et stoff som forekommer naturlig, og hvis det også er mangel på vitamin B12, kan skadelig anemi være en av årsakene til mageproblemer i magen. Perniciøs anemi er en av de mulige årsakene til gass. Du bør ta godt vare på deg selv hvis du går gjennom magesykdommer. Mage viser seg senere å være veldig skadelig for deg, og det er mange tilfeller der folk til og med er innlagt på sykehus på grunn av gassproblemer i magen.

7. Bakterier og virus:

Nesten alle er klar over denne årsaken til bakterier. Man vil oppleve mageproblemer hvis de er infisert med bakterier og virus. Disse mange kommer fra maten som har blitt forurenset tidligere. Av denne grunn bør man unngå å spise fra uhygieniske steder. Matboder på gaten smitter ofte kundene sine med denne typen infeksjoner som senere kan føre til mageproblemer. En av de vanligste metodene for å unngå magegassproblemer er å slutte å spise fritert gatemat ved å ha de mest smittsomme bakteriene og virusene siden de er tilberedt i et usunt miljø..

8. Kreftceller i mageslimhinnen:

En annen kjent årsak til magegassproblem er dannelsen av kreftceller i mageslimhinnen. Dette kan være svært skadelig, siden det senere kan føre til magekreftproblemer. De fleste er klar over denne skadelige årsaken til magesmerter i magen. Du bør gå til legen så snart som mulig. Man vil bli syk på grunn av disse kreftcellene på senere stadier. Du kan ikke bare ignorere denne spesielle årsaken til kreft.

9. Bearbeidet mat:

Å spise mye bearbeidet mat kan også føre til mageproblemer. Bearbeidet kjøtt er en av hovedårsakene bak gass i magen. Disse er ikke bra for deg. De har bier lagret som i evigheter og deretter servert til deg, og de er ikke engang ekte kjøtt. Hvis du har mye bearbeidet mat, slutter du å spise dem sakte, og en dag vil kroppen din være fri for mageproblemer.

10. Trener ikke:

Nok en årsak til mage gass kan være mangel på fysiske aktiviteter. Hvis du ikke trener regelmessig eller minst 4-5 ganger i uken, blir kroppen lat internt, og dette kan føre til dannelse av gass. Ikke vær sånn. Stå opp og begynn å trene. Dette er en av de beste måtene å behandle mageproblemer.

Hva er symptomene på gastriske problemer:

Ofte er det symptomer som oppstår, slike er oppført nedenfor:

1. Smerte:

Siden hele magesekken er oppsummert med dets fremgang av smerte, er hovedsymptomet som åpenbart selve smerten. Denne smerten er til tider med et bestemt mønster, vanligvis påvirker et bestemt område på en bestemt måte. Det generelle stedet for magesmerter er øvre del av magen. Smerten kan også vedvare eller komme med intervaller.

2. Fordøyelsesbesvær:

Fordøyelsesbesvær spiller en stor rolle i årsaken til magesmerter. På grunn av mages manglende evne til å produsere den nødvendige mengden magesaft, kan fordøyelsesfaktoren bli påvirket. Vanligvis tar magen seg av fordøyelsesenzymer ved å øke dem. For sår eller svulsttilstand i magesekken påvirkes deres arbeid. Når vi spiser mat, passerer det ned i spiserøret og inn i magen. Når den kommer inn i magen, begynner denne maten å bli bearbeidet og føler mangelen på riktige juicer fordøyelsesbesværet setter inn.

3. Hevelse:

Sammen med magesmerter kan området også gå gjennom fysiske endringer. Enten utsiden eller innsiden av kroppen, ofte på grunn av sår blir området betent. Som nevnt ovenfor forårsaker denne tilstanden også betennelse betennelse. Nå med betennelse, hovner området opp og blir oppblåst. Dette viser deretter på utsiden av huden hvor oppblåstheten er godt synlig. Dette er også et annet hovedsymptom som kan indikere et kommende angrep av smerte.

4. Halsbrann:

Her går vi igjen tilbake til årsaken til GERD der magesyrene og gallesaftene finner veien opp til spiserøret eller matrøret og deretter prøver å rømme via den kilden. Imidlertid når de aldri lenger enn den ekstreme baksiden av halsen som får dem til å falle tilbake eller sive ned til sin opprinnelige posisjon. Dette forårsaker et symptom som kalles halsbrann. Syrene på vei opp og tilbake kan gjøre området arr, og det er derfor det er en brennende følelse i halsen og nedover.

5. Opprørt mage:

Bortsett fra problemer med fordøyelsesbesvær, kan man finne ut at han eller hun lider av mageproblemer når de opplever en urolig mage. Dette betyr et hyppig besøk på badet uten tilstrekkelig resultat. En urolig mage er virkelig vanskelig å håndtere og kan dagen din fra ille til verre. Riktig forbruk av vann kan gi deg lindring fra magesmerter. Hvis du ikke får riktige resultater, kan du alltid besøke nettstedene som inneholder tips for å fikse en urolig mage.

6. Oppkast:

Oppkast er kraftig eliminering av innhold fra munnen. Dette innholdet er vanligvis matinnhold. Mange opplever dette oppkastsproblemet når de lider av mageproblemer. Oppkast kan gi farlige utfall hvis de fortsetter å forekomme uten grenser. Hvis du fortsetter å kaste opp uten en ukjent årsak, så ikke ta det for gitt. Du lider kanskje av mageproblemer.

7. Hikke:

Hikke uten noen spesiell grunn er et av de mest forsømte magesymptomene. Man bør ikke ignorere dette problemet. Gassdannelse i magen kan føre til dannelse av hikke, noe som har blitt bevist av leger. For denne tilstanden vil ikke vann være din frelser. Å holde pusten vil ikke redde deg også. Du må konsultere lege. Verste fall er at du vil bli innlagt på sykehus.

8. Oppblåsthet i magen:

Dette er tilstanden, der magen føles gassformet og ubehagelig. Magen vil føles hovent og du vil oppleve sterke smerter. Oppblåsthet er ganske vanlig blant både barn og voksne. Fordøyelsesbesvær som er et av symptomene på mage kan være en av årsakene eller årsaken til oppblåsthet. Oppblåsthet kan få deg til å føle deg veldig ubehagelig. En av hovedårsakene til oppblåsthet er overspising. Dette gjør magen full og mye mat blir ikke lett fordøyd, noe som forårsaker oppblåsthet. Å spise rik mat og mat med store mengder fett kan også forårsake gass i magen, noe som kan føre til oppblåsthet.

9. Mister matlysten:

Tap av matlyst et magesymptom. Hvis du ikke føler deg sulten i det hele tatt, spesielt når du skal spise, kan det bety at magen er full av gass, og dette er en indikasjon på at du er utsatt for mageproblemer i magen. Man kan lett bli smittet med en rekke mageproblemer, blant annet er det ganske populært å miste matlyst. Hvis du ikke har lyst til å spise noe i det hele tatt til bestemte tider, blir kroppen din, muskelgrupper, indre organer osv. Svak, noe som fører til et plutselig sammenbrudd. Scenariet kan være verre hvis du har problemer med lavt blodtrykk. Å spise ingenting vil gjøre deg meningsløs til tider.

10. Svart avføring:

La oss innse det. Vi vet alle at når vi har mageproblemer, ser det ut til at avføringen vår er litt annerledes. Dette symptomet er ganske grovt, men det er sant. Man vil oppleve ustabil avføring og dårlig utskillelse av avfall.

Dette er bare noen av årsakene og symptomene på mage. Over er imidlertid de beste årsakene og symptomene på mage. Forhåpentligvis vil disse hjelpe deg og hjelpe deg med å holde deg i form og unngå magesykdommer og også hjelpe deg med å identifisere dem.