Den enda platsen i ett hem som alla familjemedlemmar sitter och njuter av en fantastisk tid med varandra, är matsalen som alltid är favorit! Oavsett hur upptagna vi har i våra dagliga liv är det en ritual att lägga bort allt för att njuta av en utsökt måltid tillsammans. För att göra den här upplevelsen mer estetisk och minnesvärd rekommenderar experter att investera i en snygg takdesign i matsalen.

Senaste taket i matsalen

Till skillnad från resten av rummen, där taket är mer för inredningsändamål, tjänar takstilarna i en matsal många syften. De avgränsar tydligt “ätzonen” från huvudhallen, särskilt när det inte finns någon fysisk uppdelning. Den trevliga designen, de lugnande lamporna och den övergripande visuella attraktionen erbjuder också en mysig och bekväm känsla, så att du vill spendera mycket tid här!

Så varför vänta? Låt oss fånga några av de senaste idéerna om falska tak i matsalen som du kommer att älska helt.

Moderna falska takdesigner för matsal:

Här är våra 10 enkla och bästa takdesigner i matsalen med bilder att ta inspiration från. Låt oss ta en titt på det.

1. Enkel falsk takdesign för matsal:

Enkel falsk takdesign för matsal

Tapptak som detta är de mest valda takdesignerna för en matsal. Det hänger från det främsta taket och ser ut som en hängande bar. Detta är ett smart sätt att dölja de fula ledningarna och andra rör i rummet för att ge en ren och snygg finish. Att lägga till armaturer på sidorna förbättrar områdets estetik.

2. Takmall för liten matsal:

Liten design i taket för matsalen

I nuvarande generationshem, särskilt lägenheter, är det ganska vanligt att ha begränsningar i utrymmet. Om golvytan inte räcker till för ett exklusivt matrum kan du skapa ett genom att helt enkelt ändra takets design. Ta en titt på den här bilden. Korridoren omvandlas till en matplats, med en liten förändring i fackets takdesign. Lägg till några hörnljus och en fläkt och Viola! Du har en söt ny matsal!

3. Matsalens takdesign med fläkt:

Matsal Tak Design Med Fläkt

För dem som vill ha en skön känsla av en fläkt, utan att kompromissa med takstilen, här är ett exempel! Det infällda taket hålls helt vitt med starkt ljus som omger panelerna. Mittutrymmet hålls tillräckligt ombord för att rymma två takfläktar och en ljuskrona. Håll takets mått i linje med matbordets storlek för en perfekt passform!

4. Matsalstak med lampor:

Matsalstak med lampor

Påminner inte denna takdesign dig om barocktiden? Elementen som används i inredningen ger ett kungligt utseende i hela rummet. Undertaket är utsmyckat med ett marmorlaminat och markerat med små LED -lampor. En signaturcentrallampa hängs upp för att förvandla hela ditt utseende. Var uppmärksam på färgscheman och det övergripande interiörtemat.

5. Pop falska takdesigner för matsal:

Pop falska takdesigner för matsal

Ta en titt på den underbara takdesignen i Pop. Det sekundära taket ser ut som en förlängning av sidoväggen, som löper längs motsatt riktning. Det ger interiören en modern känsla och får ditt rum att se mer charmigt ut. Välj en snygg lampa i lågkonjunkturen och se hur den väcker liv i miljön.

6. Gips takdesigner för matsal:

Gips takdesigner för matsal

Gör dig redo att säga “Wow” till denna fantastiska i taket! Från det främsta taket används gipsskivor för att skapa denna fantastiska design. Takets hörn accentueras med ljusarmaturer på en kurvig panel. Rummets mitt är markerat med ett geometriskt mönster som kan fixa blicken ganska länge!

7. Trätakdesigner för matsal:

Trätakdesigner för matsal

Om du lägger till en antydan till elegans och rustik charm till ditt rum, är ett träelement ett måste! Här är en sådan design där det konventionella Pop- eller Gipsupphängda taket ersätts med en vacker träbit. Det är snyggt fixerat inuti takets lågkonjunktur och accentueras med stämningsbelysning. Det ihåliga utrymmet i mitten rymmer en hängande lampa efter eget val.

8. Inredning i taket i matsalen:

Matsal Tak interiördesigner

Om du har planerat för en jazzig inredning som den här, gå till minimalistisk takdesign. Temat här är en träfärgad look, som används generöst i rummet. För att komplettera denna effekt hålls taket enkelt, med bara en antydan av brun trä accent för att samordna med resten av utrymmet.

9. Matsalens takfärgdesign:

Matsal Takfärg Design

Ebony and Ivory är ett tidlöst färgschema som fungerar för alla typer av hem. Här ses en sådan idé, där väggarna är täckta med vacker tapet i vit färg. Möblerna förvaras i svart och brunt för en varm look. Det är taket som stjäl showen. Den är målad i kolsvart och ger en gåtfull effekt.

10. Takdekoration för matsal:

Takdekoration för matsal

Ät som en kung varje dag i ditt eget hus! Ta med en gammaldags men ändå kunglig charm in i interiören med detta trärum i vintagestil. Detaljerna som används på detta område är helt enkelt ur världen. Från den antika, rostiga ljuskronan till möblerna, inredningen och andra tillbehör, allt sätts ihop för att uppnå denna klassdeldesign!

Det är några av de bästa mattorna i taket att se upp för! Du kan ta ledtrådar från dessa mönster och få dem anpassade enligt dina krav. Att tala med en expert inredningsarkitekt om dina förväntningar kan också hjälpa dig att planera bättre, både vad gäller mönster och kvalitet, liksom den totala budgeten. Dags att äta med stil!