De som tror på ordspråket ”Kontor är ett andra hem” förstår vikten av väldesignade kontorslokaler. Tillsammans med att investera i bra möbler och infrastruktur måste du också vara uppmärksam på taket! En bra Office Ceiling Design skapar en livlig miljö och bidrar till ökad medarbetares produktivitet.

Moderna kontortakdesigner

Om ditt arbetsområde fortfarande fastnar med ett gammalt, trist utseende i taket, är det dags att du visar dessa kreativa idéer för din arbetsgivare. Denna idé förbättrar inte bara kontors estetik, utan bidrar till övergripande varumärkesigenkänning av kunder och gäster. Så, låt oss börja utforska de senaste kontoretakdesignerna för att bli inspirerade av.

Hur man väljer rätt kontors takdesign?

Som nämnts tidigare spelar ett tak en nyckelroll för att uttrycka visionen om ditt företag och den typ av arbete du utför. Så det är värt att investera lite tid, pengar och ansträngning för att välja rätt typ för ditt kontorsutrymme. Här är några tips som kan hjälpa dig att gå i rätt riktning:

  • Tänk först på hallens storlek, takhöjd, ventilation och placering av fläktar eller luftkonditioneringar. Detta kan hjälpa till med en snygg inramning av grundstrukturen.
  • Om du har ett stort samarbetsutrymme är akustiska tak ett måste. De absorberar överskott av buller och balanserar volymnivåerna i rummet.
  • Tillsammans med att minska bullernivån, om du också vill ha snygga utseende, är undertak, T-tak i taket och tappade takdesigner idealiska.
  • För en typisk falsk taklook, fungerar Gips i Paris utmärkt. Du kan använda den tillsammans med träramar och träplankor i mötesrum för att ge isolering.
  • Gipsskivor är trendiga nuförtiden, eftersom de inte bara bidrar till energibesparingar utan också ger dig en elegant och blank finish. Några av dem erbjuder också skydd mot oavsiktlig brand.
  • Om du har en låg budget, men ändå vill ha ett snyggt tak, släta sedan ut din takvägg och klistra en färgglad tapet eller gå på en stencillerad färg. Dessa kan anpassas med dina varumärkeslogotyper, företagsbilder etc..,

Bästa idéer för kontortakdesign i Indien:

Ta en titt på dessa enkla och senaste kontorsdesigner som är noggrant utformade för att möta alla parametrar som design, energieffektivitet, isolering etc..,

1. Senaste falska takdesigner för kontoret:

Senaste falska takdesigner för kontor

Om du bygger en futuristisk produkt måste din kontorsatmosfär återspegla detsamma! Gå för denna imponerande falska takdesign som till och med täcker hallen. Det geometriska arrangemanget av paneler, med accentuerade ljuslinjer emellan skapar ett påkostat uttalande. Med ett sådant kontor, vem vill gå hem?

2. Falsk takdesign för små kontor:

Falsk takdesign för små kontor

Detta är ett exempel på ett undertak, som fungerar för ett litet kontor. Hela panelen är gjord av återvunnet material, som har speciella egenskaper. Det kan absorbera överskott av buller, ge dig den optimala belysningen, tillsammans med att skapa en smart miljö. Det är inte allt! All din fula tråd kan döljas ovanför den.

3. Office Reception False Ceiling Design:

Kontorsmottagning Falsk takdesign

Här är en ovanlig takdesign för ett front office -reception! Istället för ett vanligt tak hänger svarta färgade rör uppifrån för att skapa denna fantastiska skapelse. Ljus är ordnade inuti dessa hål för att lysa upp rummet utan att avvika från konceptet. Vi älskar den här idén! Inte du?

4. Popdesign för kontortak:

Popdesign för kontortak

Detta är återigen en mycket innovativ design, som kan användas för mötesrum eller cafeteria -fogar. Taket är tillverkat med ett akustiskt nät från vilket bikupa-formade poppar hängs upp. Detta ser inte bara bra ut, utan håller också rummet rent och elegant. Enkla idéer är ibland de ljusaste!

5. PVC -takdesign för kontorsstuga:

PVC -takdesign för kontoret

PVC eller polyvinylklorid är en typ av syntetiskt material som är kostnadseffektivt och mycket hållbart. Det är ett ekonomiskt alternativ till dyra träpaneler. Ta till exempel en titt på detta konferensrum med tak i kontorsstuga, som är accentuerat med PVC -stänger för att ge ett lyxigt utseende, samtidigt som du håller dig inom budgeten samtidigt!

6. Kontorsgips takdesign:

Kontorsdesign i takgips

Gipsskivor är ett av de mest föredragna takalternativen i hem och kommersiella utrymmen. Det ger ett glansigt utseende som inget annat takmaterial kan matcha med. Här är en sådan idé som använder sig av gipsblock arrangerade på ett oregelbundet sätt. Resultatet är denna spektakulära show som du helt enkelt inte kan ta bort ögonen på!

7. Trätakdesign för kontoret:

Trä tak design för kontoret

Denna sofistikerade trätakdesign är från det papperslösa postkontoret i New York! Mer än själva företagets aktiviteter är namnet populärt för sitt innovativt utformade kontor. Detta är det främre området, som skapas med tunna remsor av virke. Det som låter som en ödmjuk idé har förändrat hur företagsytor är utformade!

8. Kontorsöppet takdesign:

Kontorsöppet takdesign

New age -kontoren förespråkar minimalism och enkelhet. De tror inte på hi-fi-design och tar den smartaste vägen till framgång. Dessa principer återspeglas även i deras kontorsdesign, särskilt taket. Den är fri från utsmyckningar, flashiga lampor och dyra material. Istället är det öppna taket målat i svart och har ljus och luftreglage upphängda från det. Symboliserar inte detta också företagets tro på transparens?

9. Fyra takdesign för kontoret:

Fyra takdesign för kontoret

Med den ökande populariteten för samarbetsutrymmen i städer måste designers tillgodose de olika kraven i varje team. Det är här en design med fyra tak kan vara det bästa alternativet. I samma rum installeras fyra olika utformade takidéer för att tillgodose varje grupp. Detta är ett utmärkt sätt att skapa en integrerad känsla bland olika arbetslag!

10. Väggtak Design för Office:

Väggtak Design för Office

Vem säger att bara tak måste se bra ut? Du kan gå för detta olika koncept där taket hålls slätt och dess skönhet kompenseras med trädekorationen på väggen. Detta är ett bra trick för att välkomna dina besökare med stil och skapa ett uttalande vid ingången. Lägg till några knäppa lampor från toppen för synligt ljusa kontor!

11. Takkonstruktion för företagskontor:

Företagskontors takdesign

Det är nu möjligt att dela upp ditt kontorsgolv i sektioner genom att helt enkelt ändra takkonstruktionen! Lägg till exempel märke till hur arbetsområdet är täckt med ett vitt undertak och mötesplatsen med ett mörkt, målat tak. Denna teknik kan hjälpa till med ett optimalt utrymmeutnyttjande utan behov av fasta väggar!

12. Idéer för hemmakontor:

Hemkontor Takideer

Ta en titt på detta kompakta och eleganta hemmakontorsrum, som återspeglar din eleganta smak och personlighet. Den enkla, men ändå imponerande takkonstruktionen hålls fri från alla slags störningar. Det är fullt funktionellt för att rymma läslampor, luftkonditioneringsventiler och en mittlampa. Även kronformningen ökar rummets arkitektoniska skönhet.

Tycker du inte att dessa 12 kontortakdesigner är fantastiska? I modern tid, när en bok bedöms efter omslaget, blir det mycket viktigt för kontoren att investera i snygga arbetsytor. Tala bara med en designer som kan förstå dina unika behov och hjälpa dig att hitta den bästa inredningen. Har ditt kontor ännu bättre takideer? Om ja, skulle vi gärna vilja veta om dem!