Oavsett hur många moderna material som har tagit sig in i taksegmentet, fortsätter takkonstruktioner i trä att dominera scenen. Anledningen- de är snygga, mångsidiga och kostnadseffektiva. Oavsett om det gäller en bostadsfastighet eller en kommersiell fastighet är trä enkelt att installera, erbjuder akustiskt skydd och till och med ökar de totala energibesparingarna.

Moderna trätakdesigner

Det är inte allt! Att använda träpaneler är mycket enkelt att installera på dina tak och räcker långt med lite skötsel och underhåll. De är också miljövänliga om de kommer från hållbara metoder. För att inte tala speciellt om elegansen och den eleganta känslan som de erbjuder för den övergripande inredningen! Så, om du vill lägga till en mysig och varm känsla i ditt hem, är det dags att ta en titt på dessa moderna tretakdesignidéer.

Senaste träfalsade takdesigner i Indien:

Läs med för att utforska de 12 enkla och bästa taktaken i trä med bilder och detaljer. Låt oss ta en titt på dem.

1. Trä Pop Ceiling Designs:

Takkonstruktioner i trä

Här är en av de bästa samtida trätakidéerna, som använder en eklektisk blandning av pop- och träpaneler. Stilen är inspirerad av de rustika hyddorna där taken är gjorda med starka stockar. Du kan märka hur resten av inredningen som sidopanelerna är samordnade med samma tema. Håll resten av taket i vitt för att markera detta koncept.

2. Trätakdesigner för vardagsrum:

Trätakdesigner för vardagsrum

Om hela ditt hus går på trätemat, varför lämna taket ifred? Designa den med kraftiga trästockar som täcker hela takytan. Starka träbjälkar används för att stödja mittpanelerna, samtidigt som de ger en vacker charm till ditt vardagsrum. Använd ljusa möbler för att komplettera strukturen.

3. Trätakdesign för hall:

Trä takdesign för hall

Dekorera din hall med ett vackert målat trätak. Genom att använda remsor av trä för att täcka upp taket kan du få ett överdådigt utseende på ditt hus som du har förbisett. Du kan planera i förväg för att markera lamporna för bättre synlighet i mörkret. Lägg till några färgglada accenter på väggen eller till och med placera lite grönska för att höja miljön.

4. Trätakdesigner för sovrum:

Trätakdesigner för sovrum

Ta en titt på denna fantastiska takdesign för ditt sovrum. En “håla” -art utseende skapas med en träram som löper längs sängens yta. Den är fäst i taket och har vita accenter. För att göra din lästid bekvämare är LED -justerbara glödlampor fästa på den. Du kan rotera dem enligt din önskan eller stänga av dem för en god natts sömn.

5. Träväggtak:

Trä väggtak design

Visste du att det nu är en trend att matcha sidoväggen med takmönstret? ja! Här är ett sådant exempel, där taket är täckt med en träram som är gjord med tunt skurna remsor. Det horisontellt placerade taket står i kontrast med ett vertikalt arrangemang på sidoväggen. Element som världsklockor, hyllor och till och med små växter för att väcka miljön till liv.

6. Trä kök tak design:

Takkonstruktioner i trä för kök

Även om många undviker att använda trä för kökstak, föreslår experter att det inte är en dålig idé alls! Att använda specialbehandlat trä som är brandsäkert och fuktbeständigt är ett bra sätt att dekorera din matlagningsplats. Här är ett sådant exempel där taket ovanför ön spis disk är prydda med vittrade trä för att lägga till en rustik touch.

7. Trätakdesign för kontoret:

Trä tak design för kontoret

Tillsammans med en bra arbetskultur spelar ett väl inrett kontor också en nyckelroll för att hålla dina anställda motiverade. Här ses en modern arbetsyta som har minimal interiör för att rymma ekpaneler. Taket och golvet hålls nakna och markeras bara med träramen. På så sätt kan du enkelt identifiera de viktigaste områdena på kontoret, till exempel lobbyn!

8. Trätakdesigner för matsal:

Trätakdesigner för matsal

Gör din mattid roligare genom att investera i en bra inredning. Här ses en typisk amerikansk matplats, som består av trägolv och ljus inredning. Men taket gör hela skillnaden här. Det vita falska taket accentueras med stora, rustika träbjälkar för att ge en pittoresk charm till den övergripande atmosfären.

9. Trätakdesigner för vardagsrum:

Trätakdesigner för vardagsrum

Om du vill skapa ett modernt vardagsrum, men använder trä samtidigt, är detta en fantastisk idé. Det vackert utformade falska taket markeras med trälaminat på sidoväggarna. Den rika bruna färgen fungerar som en slående kontrast till det helt vita temarummet. Lägg märke till hur golvet är samordnat med det starkt upplysta rummet!

10. Trätakdesign för butik:

Trä tak design för butik

Folk kommer till caféer och shoppingplatser, inte bara för mat och varor, utan också för unika interiörer. Om du vill locka människor till ditt centrum och få dem att komma tillbaka, måste du investera i ett bra tak. Här ses en sådan idé utformad för en matfog, som ser rakt ut ur en skönlitterär film. Den abstrakta designen huggen med trä kommer säkert att göra dig till en vinnare hos kunderna.

11. Takdesign i teak:

Takdesigner i teak

Teak är ett av de dyraste och mest hållbara träet någonsin! Särskilt i de äldre generationens hem var teak ett basmaterial för att göra fönster, dörrar och till och med tak. Detta är en sådan underbar design gjord med robust teak som ger inredningen en överlägsen finish. Takplattataket i drop -stil är definitivt för att ge dig massor av komplimanger för din unika smak!

12. Färdiggjorda träfalsade tak:

Färdiglagd trälång tak

Som nämnts tidigare är trätak ganska enkla att installera, särskilt om det är en färdiggjord modell. Ta en titt på taket i matsalen som har ett hängande träelement ovanför sittgruppen. Du kan beställa en sådan struktur för ditt rum genom att tillhandahålla rätt mått och krav. Baserat på vilken typ av material som används och storleken varierar prisklasserna. Allt du behöver göra är att fixa detta tillbehör på ditt tak och voila! se ditt rum ta en ny form!

Det är några av de bästa trätaken att se upp för! Innan du investerar i en rekommenderar vi dig att noggrant inspektera träkvaliteten och se till att det är kemiskt behandlat för att motstå insekter, fukt, väderförändringar och till och med eld. Skogar av billig kvalitet undviks bäst, eftersom de kan ta bort skönheten i rummet och till och med tenderar att bli bortskämda mycket snabbt. Gå efter betrodda varumärken och gör din investering värd det!