Har du någonsin hört talas om PVC? Det är en typ av syntetisk plast som används vid tillverkning av små verktyg och leksaker till dörrar och tak. På senare tid har PVC -takdesigner vunnit enorm popularitet på grund av deras inneboende fördelar jämfört med andra material. De är lämpliga för både kommersiella och bostadsändamål på grund av deras låga tillverknings- och installationskostnader.

De senaste PVC -takdesignerna

I den här artikeln kommer vi att diskutera mer om för- och nackdelar med detta material, tillsammans med en samling av de senaste PVC -takkonstruktionerna på marknaden.

Vad är PVC -tak?

PVC står för Polyvinylklorid, en form av plastpolymer, som finns i form av ark. Dessa skärs och utformas i erforderliga former och storlekar och installeras sedan i en trä- eller metallram, upphängd från huvudtaket. Resultatet är ett sekundärt eller falskt tak av PVC.

Eftersom PVC är ett massproducerat material kommer det till en relativt låg kostnad. Även installationsprocessen är enkel och ekonomisk. Som sagt och gjort, de associerade hälsoriskerna är också ganska höga. Industriell PVC innehåller ett antal farliga mjukgörare och andra tillsatser. Dessa har visat sig ha dåliga effekter på människokroppen i längden. Så det är mycket viktigt att överväga denna aspekt innan du investerar i PVC -takpaneler för ditt hem eller kontor.

Senaste PVC -takdesigner i Indien:

Här är våra 12 enkla och moderna PVC -plåttakdesignidéer att testa för bostäder och butiker. Låt oss ta en titt på dem.

1. PVC -takdesigner för sovrum:

PVC -takdesigner för sovrum

Den bästa delen med att använda en PVC är dess otroliga likhet med trä. Den kan utformas i vilken textur och finish som helst. Här är ett sådant exempel där PVC -ark har ersatt traditionella trä stockar. Att använda den i kombination med Pop -material är ett smart sätt att dekorera rummet med minimal användning av plast.

2. PVC -takdesigner för vardagsrum:

PVC -takdesigner för vardagsrum

Även om det är billigt, ger PVC ett lyxigt utseende till ditt rum och får det att sticka ut. Här ses ett sådant exempel där det sekundära taket och väggarna är täckta med remsor av PVC -ark. Det infällda taket har dold belysning i spåren för elegans. Du kan också planera att rymma ett hängande ljus och en fläkt.

3. PVC -takdesign för hall:

PVC -takdesign för hall

Här är en annan enkel undertakstanke för en liten hall. Istället för att täcka hela taket med PVC-panel kan du gå för dessa små upphängda T-stångelement. Dessa kan fungera som rumsaccenter och även som funktionella punkter för att hålla takfläktar eller dekorativa lampor. Beroende på rummets dimensioner kan antalet T-staplar bestämmas.

4. PVC -takdesign för kontor:

PVC -takdesign för kontoret

PVC -tak är idealiska för kontorsutrymmen, eftersom de är prisvärda och lätta att underhålla. Om du är osäker på om det ska användas i hela området kan du prova detta mötesrumskoncept. Det upphängda undertaket är täckt med ett lager PVC -remsor för att uppnå detta trendiga utseende. Att lägga till lampor på vardera sidan skapar den perfekta miljön för att diskutera nya idéer!

5. PVC -takdesign för salongen:

PVC -takdesign för salongen

Föredrar du ett helt trä-utseende minus den höga prislappen? Då måste du kolla in denna fantastiska design som säkert kommer att göra dig imponerad. För att replikera denna idé kan du be om träfärgade PVC -ark för att skapa ett robust sekundärt lager av taket. På utsidan ser allt sömlöst ut, eftersom lampans och fläktarnas fula ledningar är dolda bakom.

6. PVC -takdesigner för kök:

PVC -takdesigner för kök

Som ett plastmaterial kan PVC avvisa vatten och luftfuktighet. Detta gör det till ett idealiskt material för kök. Här är en sådan design, som har ett vitt PVC -paneltak. Vid fläckar eller fett kan du helt enkelt använda en våt trasa för att rengöra den. Konstant exponering för värme kan emellertid släppa ut skadliga gifter i rummet. Så det är viktigt att kontrollera säkerhetsaspekterna.

7. Rum PVC -tak:

Rum PVC -tak

PVC är ett underbart material som kan omvandlas till vilken textur och design du vill! Här ses ett modernt 3D -väggtak för att öka det visuella tilltalet i ditt rum. Att lägga till detta blad kan omedelbart förvandla en normal vägg till ett uttalande tillbehör. Lämna resten av inredningen för att markera detta element.

8. PVC -takdesign för butik:

PVC -takdesign för butik

I butiker och centra är en väldesignad inredning ett måste för att locka kunder. Tillsammans med att investera i bra inredning är det också viktigt att designa ett starkt upplyst tak. Här är ett sådant butiktak som helt är tillverkat med PVC -ark. Små öppningar borras för armaturer och ventiler. Den snabba installationsprocessen och det enkla underhållet gör PVC till ett främsta val för kommersiella områden.

9. PVC takplattor mönster:

Takplattor i PVC

Takplattor är de senaste trenderna inom inredning. Detta undertak är tillverkat med PVC -plattor som är gjutna för att skapa denna vackra geometri på taket. Installationsprocessen liknar mycket den för en vanlig kakel. Blocken fastnar på det primära taket med en speciell typ av lim, som kan hålla dem på plats.

10. PVC -väggtak:

PVC väggtak design

Denna vattentäta väggdekor är idealisk för hem, restauranger och mötesplatser. Den ljust utformade väggdekorationen kan fungera som ett tillbehör för att försköna interiören. Eftersom PVC är ett mångsidigt material kan det anpassas i valfri färg eller design du vill ha. Denna gula uttalandevägg är tillverkad av individuella PVC -väggplattor arrangerade på ett symmetriskt sätt.

11. PVC -takdesign för lobbyn:

PVC -takdesign för lobbyn

För stora kontor och kommersiella centra är lobbyn den första punkten som besökarna märker. För att inte låta någon sten stå i dekorationen kan du prova dessa skräddarsydda PVC -tak. Den futuristiska designen är gjord med delar av plastark och dolda armaturer inuti spåren. Eftersom du är ett vattentätt material behöver du inte oroa dig för läckage eller underhållsproblem.

12. PVC upphängt tak för hemmet:

PVC upphängd tak för hemmet

Om du är en fan av kombinationer av ebenholts och elfenben är detta tak definitivt något för dig! Den ofelbara kombinationen av brunt och vitt ger rummet ett elegant utseende, utan att gå för mycket. De färgade PVC -ramarna används omväxlande för att producera denna skönhet! Konceptet är idealiskt om du har höga tak eller duplexhus för att täcka det tomma utrymmet.

Det är några av de bästa PVC -takdesignerna att se upp för! Även om PVC verkligen har sin del av nackdelar, är försäljningsargumentet dess mångsidighet och tillgänglighet. Risken för skador eller brott är ganska låg med detta material och så är det eftervårdsprocessen. Att köpa medvetet tillverkat material från betrodda märken kan till och med minimera hälsorisker.