Vi drömmer alla om ett vackert hem som är värt att skryta med! Oavsett hur mycket vi investerar i inredningen är det taket som gör eller bryter utseendet på din interiör. Faktum är att dagens designers och husägare anser dekorativa hus falska takdesigner som en investering. Bortsett från att förstärka det vackra i ditt utrymme, kommer ett kvalitets sekundärt tak med en uppsjö av fördelar.

Senaste falska takdesigner

I den här artikeln kommer vi att vägleda dig om de grundläggande punkterna för falska takdesigner, som inkluderar typer, material och de senaste modellerna på marknaden. Så varför vänta? Läs med oss!

Vad är falska tak?

Falskt tak, som namnet antyder, är ett imiterande taklager placerat under själva takläggningen. Den består av paneler anordnade på metallramen i olika utföranden och mönster. Normalt hålls avståndet mellan det verkliga taket och det sekundära taket på minst 8 tum.

Fördelar med falska takdesigner:

Här är de främsta anledningarna till att falska taktak har fått dragkraft den senaste tiden:

 • Visuella intryck: Falska tak förvandlar utseendet på ditt rum och förbättrar den övergripande estetiken. De låter dig också leka med din kreativitet och stöder mycket konstnärliga mönster.
 • Concealer: Alla fula ledningar, stolpar och andra element är snyggt gömda bakom taket för att ge en rörig, slutlig finish.
 • Belysning: Du kan lägga till olika typer av lampor för att lysa upp interiören. De stöder också stämningsbelysning för att ge dig rätt miljö.
 • Energi sparande: Dessa tak kan absorbera värme och hålla en kontrollerad temperatur inuti. Effekten av luftkonditioneringsapparater eller värmare kan optimeras med dem.
 • Akustiskt skydd: Att välja rätt material och tjocklek kan minska yttre buller och behålla tystnad i rummet.

Olika typer av tak – baserat på material:

Beroende på din visualisering, syfte, plats och budget finns det många sorter av falskt takmaterial att välja mellan. Nedan följer en sammanfattning av var och en av dessa populärt tillgängliga på marknaden:

1. Pop Ceiling Design:

Pop står för Plaster of Paris, som är en pulverform av gips. Det är ekonomiskt, lätt att forma och ger rummet en överlägsen finish. Men hållbarhet är en viktig nackdel med detta material.

2. Falskt tak i gips:

Detta är ett slitstarkt, brandsäkert material som kommer i form av brädor av olika storlek. Taket med gips finns i en mängd olika färger och unika former.

3. PVC -takdesign:

Den är tillverkad med polyvinylklorid, vilket är ett kostnadseffektivt, syntetiskt material. Det har till och med en låg underhållskostnad på grund av dess fukt- och värmebeständiga egenskaper.

4. Trätakdesign:

Här består taket av paneler eller träremsor arrangerade på olika sätt. Även om det ser elegant och elegant ut, är kostnaderna och underhållet ganska höga.

5. Metall takdesign:

Det är nu en trend att använda äkta tenn- eller fauxmetallplattor i taket. De ger rummet ett charmigt utseende och finns i många nyanser i blanka eller matta ytor.

6. Takkonstruktion i aluminium:

I denna stil är metallramen med aluminium. Kakel eller plåtskivor sätts in i det för att täcka det primära taket. Det är en lätt och billig idé.

7. Takkonstruktion i stål:

Tak i korrugerat stål och rostfritt stål är trendigt i moderna hem. Metallplåtar är gjutna i olika utföranden för att dekorera taket.

8. Tygkonstruktion:

Här används ett tjockt, dekorativt tyg för att täcka upp taket. Tunna, genomskinliga ledningar löper längs rummets kant, varifrån tyget körs i olika stilar.

9. Glas falskt tak design:

Även om det är dyrt och svårt att underhålla, är glas ett annat populärt material som används i tak. De skapar konstnärliga mönster och reflekterande effekter i rummet.

10. Fiber Ceiling Design:

I denna typ av tak används plåtar av mineralfiber som undertak. De finns i olika färger och ger ett glänsande utseende med sina ljusreflekterande ytor.

11. Cement takkonstruktion:

Själva taket är helt enkelt putsat med cement. Det finns ingen färg, tapeter eller annat sekundärt material som täcker det. Det mörka, gotiska utseendet på detta tak är trendigt nuförtiden.

12. Thermocol Ceiling Design:

Vit termokula har ljudabsorberande egenskaper. Så de gör bra tak för hemmabio och musikrum. De har dock ett kort liv och svårt att underhålla.

13. Takplattor Design:

Ett annat sätt att försköna ditt rum är att använda designer takplattor. En speciell injekteringskemikalie används för att fixera dem på taket. Mosaik, målade eller väggmålningar gör ett bra val.

Bästa falska takdesigner i Indien:

Det är dags att utforska 50 enkla och moderna hustakdesigner tillsammans med kvalitetsbilder och detaljerade beskrivningar. Låt oss ta en titt på dem.

1. Pop Ceiling Design:

Pop Ceiling Design

Pop falska takdesigner är ganska populära av många skäl. För det första är de lätta att forma och installera och för det andra tar prisklassen emot alla budgetar. Oavsett storleken eller formen på ditt rum kan du gå blind på Plaster of Paris. Här är en sådan rund vardagsrumstakdesign, som ger en illusion av ett större område och ger en luftig känsla.

Läs mer: Pop Ceiling Designs

2. Takgipsdesign:

Takdesign i gips

Detta upphängda undertak för hallen är tillverkat av gipsmaterial förvandlar ditt hems utseende. Till skillnad från Pop som har en matt yta, är gipsskivor blanka och reflekterar ljus. Basen är med ett stort ark i vit färg, som rymmer benvita geometriska element. Ljusa LED -lampor läggs till för jämn fördelning av ljus i rummet.

Läs mer: Takdesigner av gips

3. PVC -takdesigner:

Takkonstruktioner i PVC

Om du letar efter ett kvalitets- men prisvärt tak är PVC ett perfekt alternativ. Här ses en idé för trätak som helt är gjord med PVC -paneler. Du kan välja mellan en mängd olika färgkombinationer för ett iögonfallande utseende. Inte bara ser denna PVC -takkonstruktion fantastiskt ut, den erbjuder också många fördelar när det gäller kostnad och underhåll.

Läs mer: Takkonstruktioner i PVC

4. Trä falskt tak mönster:

Trä falska takdesigner

Här är ett vackert exempel på hur trä kan förvandla skönheten i ett rum. Istället för att gå för ett massivt trätak kan du släppa loss din kreativitet för unikhet. Olika nyanser och storlekar på plywoodramar är placerade tillsammans med en metallram. Kombinationen av ljusa och mörka nyanser, stora och små former skapar en illusionär effekt på ögonen.

Läs mer: Takkonstruktioner i trä

5. Metall takdesigner:

Metall takdesigner

Metalltak är inte särskilt vanliga i bostadsfastigheter på grund av deras vikt och höga kostnad. Men i kommersiella utrymmen är de det främsta valet för hållbarhet och styrka de erbjuder. Här ses ett metalliskt perforerat tak installerat i en byggnads gångväg. Nätet filtrerar bort solstrålarna för att skapa denna bländande effekt med naturligt ljus.

6. Takkonstruktion i aluminium:

Takkonstruktion i aluminium

För kontor och kommersiella utrymmen föredras metalliska tak, särskilt de som är tillverkade med aluminium. Aluminium är ett rostfritt, lätt material och lätt att installera. Metallramen är upphängd från huvudtaket och små plattor av fiberark läggs in i den. På strategiska platser finns ventiler för luftkonditionering, branddetektorer och lampor.

7. Takkonstruktioner i stål:

Takkonstruktioner i stål

Detta högteknologiska ståltak är idealiskt för kontor och butiker. Den skarpa och rena designen av detta nedloppsloft ger rummet en unik dimension. Beroende på rummets storlek och mängden akustiskt skydd som krävs kan perforeringens djup bearbetas. Den största fördelen med ett falskt tak i stål är dess oöverträffade hållbarhet och höga luftfuktighet.

8. Tyg/tyg tak design:

Tyg/tyg tak design

Det kan låta som en udda idé att använda ett tyg i taket, men inte konstigt! Textiltak är trendiga i modern tid, främst för det oöverträffade akustiska skyddet de erbjuder. Tjockt filtmaterial används för att minska högt ljud i området. Trasiga undertak är en idealisk lösning för kontor, mötesrum eller lunchrum, där decibelnivåerna vanligtvis går mycket högt.

9. Glas falskt tak design:

Glas falskt tak design

Glas är ett transparent material som kan fungera som en bra taklösning för hem, kontor och hotell. Eftersom det är mycket sprött, tillsätts speciella tillsatser för att stärka det och göra dem “sprickskyddade”. Det bästa sättet att infoga glas i ditt tak är att använda det i kombination med gips, trä, pop eller andra robusta material. Du kan välja färgade, laminerade, mönstrade och dekorativa glasrutor för att höja skönheten i rummet.

10. Fiber Ceiling Design:

Fiber Ceiling Design

Om du vill skapa varaktiga intryck på dina gäster, utan att beskjuta en bomb, är mineralfiberark ett klokt val. De kallas också “akustiska plattor” för sina ljudisolerande egenskaper. Men den största nackdelen med dem är deras känslighet för vattenskador. Välj dem bara om du har en torr miljö.

11. Cement takkonstruktion:

Cement tak design

Dessa ödmjuka mönster kallas även betongtak och har blivit de mest eftertraktade livsstilstrenderna. Från lyxiga lägenheter till kaféer och till och med kontor, “exponerade tak” är extremt fashionabla, låga kostnader och värda att ta risken. Det härdade taket är täckt med puts av cement och kalksten för att skapa en rustik men jämn finish.

12. Thermocol Ceiling Designs:

Thermocol -takdesigner

För kontor, hemmabio och andra privata mötesrum är akustiskt skydd ett måste. Att använda Thermocol -skivor för ett undertak kan vara ett billigare alternativ. Thermocol är en biprodukt från petroleum och är mycket mottaglig för brandskador. Så det är viktigt att vidta lämpliga försiktighetsåtgärder innan du väljer det.

13. Takplattor Design:

Takplattor Design

Att dekorera dina tak med specialtillverkade plattor kan ge ditt hem ett överdådigt utseende. Till skillnad från vanliga väggplattor är takplattor extremt lätta, flexibla och går inte sönder eller smulas lätt. Huvudupphängningssystemet- som vanligtvis är ett metallramverk stöder dessa plattor eller så kan du till och med fästa dem direkt på taket med ett speciellt lim.

14. POP -takdesign för hall:

Takdesign för hall

Detta falska tak ger dig andan ett liv i ditt vardagsrum. Eftersom din hall är det första som dina gäster märker, är det viktigt att analysera de strukturella aspekterna av utrymmet, från vägg till vägg. Här ses ett Pop -undertak i en groovy struktur. Att lägga till ljus i utrymmen tar skönheten till en hel nivå!

Läs mer: POP -takdesigner för hall

15. Falska takdesigner för vardagsrum:

Falska takdesigner för vardagsrum

Kolla in detta framtidsinspirerade falska tak som även din nästa generation kommer att uppskatta! Den abstrakta strukturen tillför ett välbehövligt drama till dina interiörer och fungerar som ett speciellt tillbehör. De laminerade elementen rinner ner, hela vägen till golvet för att skapa en fantastisk effekt. Se till att denna idé görs mot en stängd vägg för att undvika blockering av utrymme.

Läs mer: Vardagsrums takdesigner

16. Falskt takdesign för indiskt sovrum:

Falsk takdesign för indiskt sovrum

Detta är en enkel, men ändå elegant falsk takdesign som passar alla indiska sovrum. Brickans tak har en lågkonjunktur i mitten för att ge illusionen av ett högt tak. Fixeringsljus inuti dessa spår fungerar som highlighters. Den återstående delen kan användas effektivt för att hålla läslampor eller andra dekorativa element.

Läs mer: Sovrum tak design

17. Takdesign i matsalen:

Matsal Tak Design

En matsal är det mest speciella området i ditt hem, som för samman hela familjen. Så det förtjänar en speciell behandling och naturligtvis ett vackert tak! Här är en minimalistisk idé gjord i en T-bar-stil. Kablarna till lamporna och fläkten är smart dolda och allt du märker är en fantastiskt fantastisk takdesign!

Läs mer: Matsalens takdesigner

18. Kök Tak Design:

Kök tak design

Ett kök är ett avgörande område i ditt hem och behöver dekoration för att anpassa det till resten av ditt hem. Men kvaliteten och typen av material gör skillnaden för ett kök. Du måste använda material som tål höga temperaturer, väderförändringar och luftfuktighet. Det är också värt att investera i brandsäkra rockar för nödsituationer.

Läs mer: Kök tak design

19. Falska takdesigner för salongen:

Falska takdesigner för salongen

Lägg till en lyxig känsla i ditt vardagsrum med denna innovativa takdesign. Det vanliga taket i T-stången får en designig touch i hur det är uppbyggt. De ihåliga utrymmena används smart för att rymma skräddarsydda fyrkantiga ljuskronor. Detta är ett perfekt exempel på utmärkt planering och genomförande av en idé.

Läs mer: Takrumsdesign för salongen

20. Kontors takdesign:

Kontors takdesign

Inspirera dina anställda och medarbetare att besöka kontoret varje dag med trendiga takdekorer. Särskilt i ett tråkigt område som mötes- eller konferensrummet kan ett snyggt utfört tak höja humöret och hålla oss motiverade. Denna “blixtnedslagna” design är en symbolisk framställning av lysande idéer som får oss att gå “Eureka!”.

Läs mer: Kontors takdesigner

21. Badrums takdesign:

Badrumstak Design

Ett badrum är det mest väsentliga och också det mest förbisedda området i ett hem. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till dess detaljer, vilket inkluderar att lägga till ett lämpligt undertak. Här är en sådan idé, där det sekundära taket är upphängt från huvudtaket och sträcker sig till motsatt vägg. Glänsande lampor lyser upp rummet och ger dig en trevlig upplevelse inuti.

Läs mer: Badrums takdesigner

22. Pooja Room False Ceiling:

Pooja -rum falskt tak

Om du är bland dem som finner tröst i att be Gud, är ett Puja -rum ett måste i ditt hus! För små lägenheter och kompakta villor, där rymdbegränsningar är vanliga, gör ett snyggt gjordt undertak tricket för dig. Detta ljusa, nedre tak har en starkt upplyst LED-armatur som ger rummet en luftig känsla!

Läs mer: Pooja rums takdesigner

23. Falskt tak för barnrum:

Barnrum Falskt tak

Det är alltid kul att inreda ett barnrum! Att skapa det perfekta utrymmet för ditt barn innebär också att du investerar i en häftig falsk takdesign som den här! Ta reda på ditt barns intressen och få liv i deras fantasi med dessa fantastiska idéer. Till exempel, om ditt barn är en drömmare, kommer det här grumliga illusionstaket säkert att få ett stort leende på läpparna.

Läs mer: Tak för barnrum

24. Väggtak Design för sovrum:

Väggtak Design För Sovrum

Få ett snyggt och smart sovrum med lite fokus på detaljerna. Ta en titt på detta fantastiska tak, gjort med ett vertikalt arrangemang av vitfärgade fiberark. Detta tema sträcker sig på bakväggen, men istället i ett chevronmönster. Välj resten av möbler och interiörer för att komplettera temat. Lägg till bruna, gråa och andra jordfärger för ett stiluttalande.

25. Balkongtak Design:

Balkongtak Design

Om den är utformad på rätt sätt kan även en liten balkong ge en härlig sittplats. Användningen av trä stockar i balkongen falskt tak ger en intressant yttre inredning idé. För att få utseendet hänger en mörkfärgad metallram uppifrån, i vilken panelerna sätts in. Resten av utrymmet kan antingen matcha eller kontrastera med den bruna nyansen.

Läs mer: Balkongtakdesigner

26. Takblommans design:

Takblomma Design

Att lägga till ett blommigt element i ditt tak kan förstärka utseendet på ditt rum. Istället för att gå för de konventionella T-stängerna, infällda eller undertak, kan du be din designer om en blommig gjutning istället. Behåll resten av taket slätt för att flytta fokus till det centrala motivet. Fyll hålet med en designlampa, fläkt eller en ljuskrona.

Läs mer: Blommatakdesigner

27. Round False Ceiling Design:

Rund falsk takdesign

Ett cirkulärt tak får ditt rum att se brett och rymligt ut. Oavsett ditt rums form kan du för denna design med lite analys och planering. Till exempel, här ses ett lådigt rum, som har en rundad kupolstruktur i mitten. Att lägga till dolda armaturer höjer skönheten och ger också ljusstyrka.

Läs mer: Runda takdesigner

28. Fyrkantig takdesign:

Fyrkantig takdesign

Det fyrkantiga taket är en vanlig design som används i många hem. Du kan antingen gå för en enkel design eller experimentera med olika element inuti. Här ses en grundidé, där ett infälld takkoncept används. Gränserna har LED-lampor och en fyrkantig ljuskrona som hänger upp från mitten för en samordnad look!

29. Rektangulär takkonstruktion:

Rektangulär takdesign

Ett rektangulärt tak är bara en långsträckt version av den fyrkantiga designen. Det vita undertaket som syns här är utformat enligt rummets mått. Det ihåliga utrymmet inuti lyser upp med en rad ljus. Det tappade elementet kan lämnas vanligt eller dekoreras med en 3D -tapet, trälaminat eller till och med en enkel hängande lampa.

30. Corridor Ceiling Design:

Corridor Ceiling Design

Förvandla dina tråkiga korridorer och korridorer till magiska vägar, med lysande undertak. Takläggningen kan vara en förlängd version av innertaken eller tillverkad med olika material. För inomhus är Pop, Gips och trä idealiska. För utomhus eller nära trapporna kan du prova metall eller PVC för ett bättre liv.

31. Duplex House Ceiling Designs:

Takhusdesign i 2 plan

Ett duplexhus har två våningar och vanligtvis ett högt tak. Det är därför många designers rekommenderar att du använder ett tjockt, nedhängt falltak för en varm och mysig känsla. Du kan justera höjden på taket beroende på höjden på översta våningen. Man kan gå så kreativt som möjligt för att dekorera området och lägga till storhet i huset.

32. Takrumsdesign för TV -rum:

Tv -rums takdesign

Här är en intressant falsk takdesign för ditt TV -rum. Det traditionella Pop -taket är dekorerat med en vacker, texturerad finish för ett anmärkningsvärt utseende. Denna effekt kan skapas med hjälp av färdiga ark eller speciella formar för att få formerna rätt. Ett tak som detta gör inte bara din tv -tid intressant, utan lämnar också varaktiga intryck på gästerna.

33. Sängtak:

Sängtak Design

Detta söta tak som ser ut som ett skydd för din säng är ganska imponerande! Det falska taket förlängs som en bakgrund av sängen och dekoreras med en speciellt skuren gipsskiva. Du kan lägga till olika ljusnivåer för att ställa in rätt stämning för din sömn. För en trevlig look, undvik garnering, mörka färger och håll dig till ljusare nyanser.

34. Takentréer i huvudentrén:

Tak med huvudingång

Välkomna dina gäster med stil med ett specialtillverkat tak för huvudentrén. För att skapa detta utseende, välj det smala området mellan din ytterdörr och det faktiska vardagsrummet. Beroende på måtten får du ett skräddarsytt tak i trä, gips eller annat material du väljer och fixar det. Se till att designen blandas med resten av interiören och inte ser konstig ut!

35. Hemma biograf falska takdesigner:

Hemmabio Falska takdesigner

Kolla in denna bländande takdesign som ser rakt ut ur en filmscen! Med en sådan idé, vem skulle vilja gå till de offentliga teatrarna? Det kupolformade taket förskönas med massor av små LED-lampor och färgade lampor. När lamporna slocknar rullar magin ut, inte bara på skärmen utan också i atmosfären.

36. Takkonstruktion:

Arch Ceiling Design

Välvda tak är tillbaka och nu populära än någonsin! Dessa vintagedesigner ger ditt rum karaktär och påminner dig om den kungliga eran! Om du är uttråkad av de boxiga strukturerna är ett kurvigt tak med ett lämpligt undertak precis vad du behöver! Här ses en just design för en bred valv som förbinder sovrummet med vardagsrummet.

37. Kyrkans takdesigner:

Kyrkans takdesigner

I gamla dagar gjordes kyrkor med högt i tak och dekorerades med vackra konstverk. Trenden fortsätter även idag, men med lägre komplexitetsnivåer. Här är ett inverterat V -format tak som är tillverkat med massiva träbjälkar för att hålla strukturen ihop. Att lägga till moderna element som LED -lampor och Pop -finish gör det ganska intressant att titta på!

38. Terrass takkonstruktioner:

Terrass tak design

Oavsett om det är för ditt hem eller en restaurang, sitter sittplatser på taket som de bästa platserna att varva ner! Istället för att lämna det helt “friluft” kan du välja att gå för en unik uteservering. Dessa är speciella “tak”, som är gjorda med grundläggande metallramar. För att använda för hårda väderförhållanden, helt enkelt använda en vacker baldakin för att täcka upp det.

39. 3D falska takdesigner:

3D falska takdesigner

3D -illusionära tak tapeter dominerar den aktuella scenen. Många husägare älskar tanken på en realistisk scen i taket, vilket är en helt annan uppfattning än konventionella idéer. För detta måste du beställa ett speciellt 3D -ark som fastnar på taket med lim. Dessa bilder kan anpassas utifrån kraven.

40. Samtida falska takdesigner:

Samtida falska takdesigner

Det här underbara taket är det bästa sättet att pigga upp ditt vardagsrums utseende. Den moderna känslan som det ger gör ditt hem ett framtidsklart! Lägg märke till hur flera stilar som infällda tak, cirkulära kupol- och lamelldesigner kombineras för att få ditt rum att se större och lyxigare ut.

41. Smyckesbutik Falskt takdesign:

Smyckesbutik Falsk takdesign

För att dina smycken ska se glänsande och imponerande ut är det ett måste att investera i ett starkt upplyst tak. Målet bör vara att hålla rummet rymligt och attraktivt på samma gång. Det ska inte vara för flashigt eller för enkelt, utan precis rätt mängd detaljer för att markera prydnaderna. Lämpliga lampor måste placeras för att tända väskorna.

42. Takdesign i köpcentret:

Takdesign för köpcentrum

Taket i köpcentret är extra stort och behöver mycket detaljer för att pryda det inre rummet. Det måste vara snyggt, men inte ge en klaustrofobisk känsla. Med kunder som lägger vikt vid visuella presentationer experimenterar köpdesigners med nyare tekniker för minnesvärda detaljhandelsupplevelser.

43. Showroom False Ceiling Design:

Showroom False Ceiling Design

Tak i detaljhandelsutställningar spelar en viktig roll för att attrahera kunderna och påverka deras beteendemässiga svar. Detta är anledningen till att designers måste vara uppmärksamma på att skapa rätt inre klimat med kvalitetsmaterial och akustiskt skydd. Att tillämpa kreativa koncept kan också driva shopparen in i din butik och få dem att vilja komma tillbaka!

44. Restaurangstakets design:

Restaurang tak design

Tillsammans med god mat och dryck är en kreativ inredning mycket viktig för en restaurang. Enligt kundpsykologi kan du få dina kunder att flockas till ditt hotell med en härlig atmosfär och ett vackert utfört tak. Konceptet måste återspegla personligheten och typen av mat som serveras för att ge dem en övergripande trevlig upplevelse än bara att äta.

45. Café Ceiling Design:

Cafttakdesign

Kaféer svampar i städer och städer. De är uber chica versioner av restauranger och tillgodoser främst tusenårsgenerationen. Så tyngdpunkten ligger på ett snyggt tak som lovar komfort och kantigt utseende. Här ses en minimalistisk inredning som ger en kreativ miljö med en eklektisk blandning av trä och metall.

46. ​​Salong False Ceiling Designs:

Salong False Ceiling Designs

En skönhetssalong måste ha en lugnande miljö för att locka kunder. Förutom att investera i bra inredning kan ett skräddarsytt tak förbättra den övergripande estetiken. Men om det primära taket är för lågt, undvik sedan en upphängd stil och istället gå till en infälld eller enkel plåtkonstruktion för en luftig känsla.

47. Bar -takdesign:

Bar tak design

För att skapa rätt stämning för fest måste pubar skapa den perfekta atmosfären med ett välgjordt undertak. Kunderna kommer inte bara dit för att njuta av en god drink, utan också för att gå vilse i en annan värld. Idén behöver inte vara särskilt dyr och kan innefatta enkla material som metall eller trä, som formas till innovativa former.

48. Gym False Ceiling Designs:

Gym False Ceiling Designs

För ett bekvämt men snyggt gym är det mycket viktigt att välja rätt takidé. Den ursprungliga planen måste innehålla vissa faktorer som ventilation, luktkontroll, luftcirkulation etc. AC -ventilationslägen, belysning och utrymningsventiler måste placeras noggrant på rätt platser. Att ta hand om dessa parametrar kan behålla dina kunder ganska länge.

49. Anpassad sovrums takkonstruktion:

Anpassad sovrums takdesign

Kolla in denna drömmande takidé för ditt sovrum. Den kombinerar metall och fiber för att skapa detta absolut magiska tak för rummet. Den metalliska ramen stöder strukturen och bidrar också till den övergripande visuella attraktionen. Texturarket ovanpå ger en rustik känsla i rummet och ger ett dramatiskt inslag, till skillnad från de konventionella POP -taken.

50. Elegant takkonstruktion i fack:

Elegant takdesign i fack

Detta pärlvita tak kan få ditt rum att se synligt ljust och vackert ut. Brickans tak ger en illusion av ett högre tak för en luftig känsla. Den använder träpaneler för att skapa denna konstnärliga design. Listerna är också gjorda av trä och målade i grått för ett nykter utseende. Lägg till en kreativ fläkt eller ljus i mitten och du kommer säkert att begränsa dig till rummet!

Trendiga takfärg/målningsidéer:

Är du fortfarande fast med det vanliga, vita taket? Undrar du vilken färg som är bäst för tak? Det är dags att gå vidare till nästa generations interiörer genom att byta till målade tak. Här är några tips och tricks för att dramatisera skönheten i ditt bostads- eller kommersiella utrymme:

 • Mörka tak: Om du vill skapa en varm och mysig atmosfär i huset, gå efter mörkare färger som svart, mörkgrått eller till och med marinblått. Använd en metallisk highlighter på gränserna för att neutralisera effekten.
 • Ljusa färgade tak: Du kan förvandla ett tråkigt rum till ett livligt utrymme med hjälp av ljusa färger som gult, orange, grönt etc. Dessa nyanser kan användas tillsammans med vitt eller grädde för ett perfekt kontrasterande utseende.
 • Pastellfärgtak: För en nykter och nedtonad miljö är pasteller en bra idé. Pulverrosa, persika, ljusblå sätter rätt ton i rummet och håller ditt sinne i ett avslappnat tillstånd.

Vi hoppas att du gillade att titta på dessa superkreativa takdesigner. Efter att ha utforskat dessa bilder måste du ha märkt hur ett enkelt element som ett tak kan förvandla vardagsrummet under det. För att få liknande utseende själv behöver du bara ett samråd med en expert inredningsarkitekt, planering och analys för att sätta upp din budget. Du kan ta dessa idéer som en referens och anpassa dem enligt dina krav.

Vanliga frågor:

1. Vad är det bästa materialet för taket?

Det finns inget definitivt svar på denna fråga! Det idealiska materialet för tak beror helt på klimatförhållanden, rumsspecifikationer, budget och förväntningar. Till exempel, i ett typiskt indiskt hus, Gips i Paris, Gips, PVC är populära. Dessa material har sina fördelar och nackdelar. Pop är prisvärd och enkel att installera men har hållbarhetsproblem. Gips är ett robust material och kan anpassas till alla former, men att reparera dem är en besvärlig fråga. Så tänk på dessa parametrar för att fatta rätt beslut för ditt hem.

2. Hur väljer jag en bra takfläkt?

I tropiska länder som Indien är takfläktar mycket viktiga för att hålla husets temperatur. Installation av en fläkt kan dock vara ett stort problem om rummet har ett undertak. För att undvika olyckor och olyckor på grund av låga taknivåer har experter några viktiga tips att dela med sig av.

 • Gå för huggerfästen eller fläktar med monteringsstänger om taket är mycket lågt.
 • För sluttande tak, infällda eller höga tak – välj en traditionell montering ner fläkten eller i fall som duplexhus, och förlängd dunstång kan också fixas.
 • Välj storlek på bladen, beroende på rummets yta. Minst 7 tum krävs för bra luft. För även kompakta rum, gå till väggmonterade fläktar.

3. Hur man väljer falska taklampor?

Först måste du bestämma armaturens position, storleken och mängden belysning du vill ha i rummet.

 • För funktionalitet och stil kan du välja infällda lampor och infällda lampor. Dessa erbjuds starkt ljus och smälter in i väggarna.
 • För design och glamour är ljuskronor, halvspolade lampor idealiska. De är upphängda från taket och måste fixeras i rätt höjd.
 • För läs- och användningsändamål kan hängande lampor väljas. Men kravet på minsta takhöjd för dem är över 10 fot.
 • För att markera en tavla eller inredning är spårljus fixerade i taket. Riktningen kan justeras för att placera ett objekt under rampljuset.