Falska tak har blivit viktiga element i ett modernt hem. De många fördelarna de erbjuder, när det gäller skönhet och funktionalitet, har ökat deras popularitet. Även om dessa takstilar finns i många material, är takdesigner av gips mycket efterfrågade av både husägare och inredare.

Moderna takdesigner av gips

Den glansiga ytan, mångsidiga design, prisvärdhet och lång livslängd på gips gör den till ett främsta val för bostäder och kommersiella undertak. I den här artikeln ska vi titta på några av de senaste gipsdekorationerna med falska tak med bilder för att bli inspirerade.

Vad är gipstak?

I ett undertak av gips fixeras stora gipsskivor med skruvar. Fogarna behandlas sedan med ett speciellt fogmaterial för att skapa ett enhetligt utseende och en ren finish. Till skillnad från ett poptak som innebär blandning av material och rörig process, är gipsloften enkla att installera och behöver inte mycket städning.

Senaste takdesigner av gips i Indien:

Vi vet att du väntar på ditt favoritavsnitt i artikeln! Låt oss utan ytterligare dröjsmål utforska de 15 enkla och bästa gipsskivorna i ditt hem:

1. Gips takdesigner för hall:

Gips takdesigner för hall

Ta en titt på detta snygga tak som säkert kommer att lämna dina gäster imponerade! Hela sekundärtaket är tillverkat med stora gipsskivor i naturlig vit färg. Istället för att lämna det vanligt och tråkigt kan du gå för tunna remsor av armaturer för att framhäva taket. Detta är ett perfekt exempel på enkel och stilren!

2. Takdesigner av gips för vardagsrum:

Gips takdesigner för vardagsrum

Vi tillbringar större delen av vår tid i vardagsrummet. Det är också ett område som gästerna märker när de anländer första gången. Så du kan helt enkelt inte chansa med vanliga interiörer. Här är ett vackert tak med gipsskivor som kan höja utseendet på din hall. Det vertikala arrangemanget av staplar och den strategiska placeringen av armaturer får ditt rum att se större ut än dess faktiska storlek.

3. Takgipsdesign för sovrum:

Gips takdesign för sovrum

Gör ditt sovrum till den ultimata lyxdestinationen. Istället för att gå för en konventionell, helt vit inredning kan du välja detta lugnande pastelltema. Genom att välja Gips kan du lägga till lite färg på taket också. Här är ett sådant exempel där det falska taket är gjort med gröna och vitfärgade gipsskivor som säkert kommer att få dig att gå “Wow”!

4. Gipstak för matsal:

Gipstak för matsal

Matsalen är den bästa platsen för familjebindning över en god måltid. Så varför förbise dess skönhet? Lägg till överdådigt utförda interiörer som detta T-bar gipstak i rummet. Lägg märke till hur baren är anpassad för att matcha måtten på matbordet för att skapa perfekt symmetri. Att lägga till dolda lampor i spåren kan skapa rätt stämning.

5. Kök Gips Tak Design:

Kök Gips Tak Design

Ta en titt på detta unikt designade kök-cum-matsal. Ett gipstak är speciellt utformat för detta område för att lysa upp omgivningen. Varför gips för kök? Gips är ett brandbeständigt material och kan till och med avvisa vatten och fukt. Du kan till och med skräddarsy den i olika storlekar för att passa måtten.

6. Takdesign i vardagsrumsgips:

Vardagsrumsgipsdesign i gips

Koppla av och njut av en fantastisk film eller sitcom i ditt eget vardagsrum. Gör din tittarupplevelse ännu minnesvärd med smakfullt utförd inredning. Här är en cool takdesign som ger rummet en konstnärlig känsla. Tillverkad med gips, det vågiga mönstret kommer säkert att lura dina ögon!

7. Corridor Gips Ceiling:

Korridor gips tak

Piffa upp utseendet på din korridor med ett kantigt tak som det här! Den smala vägen i gångutrymmet förbättras för att matcha med resten av din interiör. Du kan antingen välja ett centralt inredningselement eller dela upp utrymmet som visas. Att lägga till starka neonljus kan ge dig en känsla av säkerhet, tillsammans med bättre synlighet.

8. Kontorsdesign i gips:

Kontorsdesign i takgips

Imponera dina gäster och besökare med en detaljerad kontorsinredning som denna! Ett elegant brunt och vitt färgtema som det här speglar din smak och personlighet. Det udda formade rummet är optimerat väl utrymmesmässigt. Det cirkulära giptaket förskjuter hela fokuset på själva sittgruppen, där du kan möta och hälsa dina kunder med stil!

9. Gips takdesign för butik:

Gips takdesign för butik

Om du äger en butik och vill driva avundsjuk kundflöde måste du investera i speciella interiörer för att återspegla ditt varumärkesvärde. Taket kan utformas utifrån formen på din butik och placeringen av displayenheterna inuti den. Här är ett sådant exempel där runt gipselement läggs till precis ovanför smyckfelet för att förstärka deras skönhet.

10. Saint Gobain Gyproc Ceiling Design:

Saint Gobain Gyproc Ceiling Design

Oavsett om det gäller kommersiella eller bostadshus, erbjuder Saint Gobain Gyproc de perfekta gipsloftlösningarna. Dessa transformativa takkonstruktioner har oöverträffad kvalitet och designval. Ett expertteam kan erbjuda den bästa lösningen när det gäller färgschema och mönstermatchning. Här är ett sådant exempel som är specialtillverkat för en lila älskare!

11. Gips taket design:

Gips taket design

Om vanliga och tråkiga tak inte är av din typ, kommer detta designergipstak verkligen att locka dig! Undertaket kan prydas med kreativ gipsdekor för en surrealistisk visuell attraktion. Dölja ljusen inuti dessa strukturer och se hur det kommer till liv när mörkret tar över. Även i dagsljus kan de bidra till den övergripande estetiken.

12. Gips takblommönster:

Gips takblommönster

Den största fördelen med att använda Gips är dess flexibla karaktär, vilket gör det enkelt att böja och forma. Du kan släppa loss din kreativitet genom att experimentera med olika mönster, som den som ses här. 3D -blommönstret ger ett nyckfullt utseende till ditt rum. Att lägga till dolda lampor kan lysa upp ditt rum och skapa rätt miljö.

13. Gipstak med fläkt:

Gipstak med fläkt

Indiska hem kan helt enkelt inte klara sig utan en takfläkt i ett rum. Här ses ett sådant gipstak som är utformat för att rymma en central stor fläkt. T-stången upphängning har fyra hörn LED-lampor och en fläkt, som kan spridas ut i vingar för en luftig känsla. Du kan förlänga detta element till att täcka ett stort rum!

14. Takdesigner av gips och trä:

Gips- och trätakdesigner

Gips och trä är en tändstick i himlen. Gipsets vita, blanka konsistens fungerar som en utmärkt kontrast till träets mörka, texturerade yta. Här är ett sådant exempel där det sekundära gipstaket accentueras med en träväggsinredning som matchar golvet. Det ger en varm och skön känsla att njuta av en god natts sömn.

15. Gips takplattor Design:

Gips takplattor Design

Gipsplattor är gjorda i form av gips i pulverform, gjutna till dekorativa plattor. På grund av sina ljusreflekterande egenskaper minskar dessa plattor behovet av överflödig belysning i rummet. De är också mycket enkla att rengöra och underhålla, jämfört med de vanliga takplattorna. Du kan också använda dem för akustiskt skydd och värmeisolering.

Vi hoppas att du gillar den här samlingen av vackra gipstak och deras sorter. Innan du bestämmer dig för en av dem rekommenderas det starkt att tala med en expert inredningsarkitekt för att analysera de grundläggande parametrarna som pris, kvalitet etc. En annan viktig punkt att notera är att gipsskivor kan vara svåra att avinstallera och reparera, särskilt i fuktiga betingelser. I sådana fall, gå efter fuktresistenta ark för att göra en värdefull investering!