Nu har en dags design av tatueringar blivit en trend, men det viktigaste efter färgningen är att ta hand om och genomgå all förebyggande och botande metod så att tatueringarna ser lika vackra ut som det designades även efter år. Så det är mycket viktigt att följa instruktionerna för tatuering eftervård från konstnären så att du inte möter några problem efter färgning.

Tatuering eftervård

9 bästa tips för eftervård av tatueringar:

Här presenterar vi dig några av de 9 bästa stegen eller metoderna som säkert kan hjälpa dig att ta hand om din tatuering efter att designprocessen är över.

1. Följ instruktionerna från artisten:

Först och främst bör du lyssna och följa instruktionerna från din konstnär så att din tatuering stannar och ser bra ut som du vill. Kanske en annan artist har andra olika sätt, men du bör alltid lyssna på dina artistmetoder.

2. Bör inte lämna bandaget:

Efter processen med att designa genom artisten skulle rengöra och lägga några antibakteriella salva eller lotion och täcka området med bandaget. Skynda dig inte och försök ta ut omslaget eller bandaget så snart du lämnar studion eller når hem. Lämna bandaget i minst 4-6 timmar för efter tatuering, enligt instruktion från din konstnär.

3. Ta bort skyddet på ett säkert sätt:

När den angivna tiden är över, skynda inte att ta bort bandaget. Doppa först området långsamt och stadigt i det varma vattnet så att bandaget inte fastnar på din hud och det kommer ut smidigt så snart det har blivit blött.

4. Tvätta området stadigt:

Enligt din artistrekommendation använd varmt eller ljummet vatten och mild flytande tvål som Carex, DiaGold eller Tattoo Goo Deep rengöringstvål enligt ditt val. Försök att använda händerna försiktigt och ta bort blodfläckarna. Var försiktig och använd inte en loofah eller någon skrubber för att ta bort fläckar och lägg inte tatueringen direkt under rinnande vatten, försök att tvätta vatten på området med händerna.

5. Doppa området med mjuk trasa:

När du har rengjort området ordentligt, sedan långsamt med lätta händer och en lätt, ren handduk, klappa området så att överflödig fukt har blivit genomblöt av en handduk. Även av misstag, gnugga inte området eftersom det kan orsaka irritation. Försök att hålla platsen öppen i en timme, så att området blir helt torkat.

6. Applicera en fuktkräm på tatueringen:

När du känner att området är torkat, applicera oparfymerad fuktkräm som Bepanthen eller Bacitracin och se till att du applicerar ett tunt lager och gnuggar det långsamt tills det har absorberats i huden.

7. Säkerställ daglig rengöring av tatueringar:

Du bör använda både antibakteriell tvål och fuktkräm tills tatueringen är helt läkt. Se till att du rengör tatueringsområdet minst tre gånger om dagen och om dina kläder gnuggar på det området, täck sedan området med tunn gasväv eller medicinsk tejp.

8. Undvik exponering för solljus:

Om det inte är nödvändigt, utsätt inte tatueringen för solljus och särskilt om det är en färgad tatuering kan den bli blek. Om du har gått ut i solljus, applicera sedan solkräm eller kräm så att den skyddas från UV -strålarna. En lotion som Clarins solskyddsmedel eller Riemann -kräm kan appliceras innan du går ut i solen.

9. Klia inte och ha patienter:

När tatueringen torkar kan det orsaka viss klåda, våga inte klia direkt eftersom bläcket kan avlägsnas i det området eller några lappade kan istället bilda fukt varje dag för att hålla det fuktigt. Du måste ha tålamod nog eftersom läkningsprocessen tar lite tid beroende på din designstorlek. Följ bara instruktionerna från din konstnär så att tatueringen sticker ut som du vill. Slutligen bör du besöka studion för alla touch-ups krävs.

Tatueringar har alltid betraktats som en av de trendiga stilarna för att förmedla ditt budskap och idéer utan ett tal inblandat i det. Men det är mycket viktigt och obligatoriskt att följa tatueringsinstruktionerna efter vården som din artist gav så att tatueringen läker ordentligt och ser fantastisk ut som du ville att den skulle se ut.