Kolkata, en integrerad del av Västbengalen, är en storstad, en moderniseringsstad, tidigt på morgonen, mot en flodbotten, ett liv och rörelse i vardagen som försöker tjäna hårt i denna livliga stad. Kolkata är en levande stad av kulturhistorier som håller fast vid de sista resterna, en stad av konstentusiaster som målar deras vardagliga kamp genom det livliga stadslivet.

Faktum är att själva namnet på Kolkata härleddes från ordet Kalighat, som var en ghat för gudinnan Kali. Det är också hem för en av de 51 Shaktipeethams i Indien där det sägs att delarna av den avskurna Satis kropp. Bland tekniken och urbaniseringen var en sak som förblev stillastående för alltid kärleken och hängivenheten för gud, vi välsignade under glädjestadens gudomliga stad. Ett rikt arv av etnicitet och kultur blandat med folk tror integrerade en djup hängivenhet i våra sinnen, anledningen till att Kolkata också är ett nav för många tempel, tempel är ett hus för hinduiska gudar. Även om våra gudar och gudinnor har en myriad grund, är templen, vare sig det är den gudomliga idolen eller den vackra inredningen verkligen värda ett besök. Denna artikel avslöjar listan över alla tempel i Kolkata.

12 måste besöka tempel i Kolkata med bilder:

1. Kalighat -templet:

tempel i Kolkata

Kalighat i södra Kolkata är ett rusande tempel mitt i en livlig stad, och är inte bara känt för den vardagliga folkmassan som flockar till templet, utan också för sitt livliga förflutna där man tror att gudinnan som bor inom idolen är en av den mest livliga och livfulla gudinnan genom tiderna. En hyllning till gudinnan Kali, Kalighat -templet lockar en stor publik varje dag.

2. Kalibarsjön:

Kalibari -sjön

En annan form av gudinnan Kali, gudinnan karunamoyee bor i detta tempel som ligger på södra avenyn i Kolkata. En intensiv tillbedjare och troende på gudinnan kali, Haripada Chakraborty grundade detta tempel. Munnen till mun kallar denna plats sjön Kalibari men det riktiga namnet är Sree Sree 108 Karunamoyee Kalimata Mandir.

3. Dakshineshwar Kali -templet:

Dakshineshwar Kali -templet

Dakshineshwar ligger vid floden Hooghly, ett av de mest kända templen i staden som lockar tusentals tillbedjare under hela månaden, och betar Joy City. Ett måste -besök för de religiösa buffarna när i Kolkata, Dakshineshwar är ett Kali -tempel, som förmodligen skyddar en av de mest lyhörda och levande gudarna genom tiderna som övervägt.

4. Belur Math:

Belur Math

Belur Math är ännu en plats som du måste besöka i Kolkata. Återigen ligger Belur Math, bredvid floden Hooghly, mittemot Dakshineshwar, som grundades av den hängivna Swami Vivekananda till minne av Ramkrishna Paramhansa. Om arkitekturen och det omgivande landskapet inte förvirrar dig, kommer den unika säkringen av islam, hinduiska och kristna motiv säkert att.

5. Birla Temple Kolkata:

Birla Temple Kolkata

Elegant uppbyggt i ljus vit marmor kan detta tempel ses som ligger på Ballygunge, Ashutosh Chowdhury Avenue byggd av den rika industrifamiljen, Birlas. Templet är konstruerat för att ge skydd åt Lord Krishna och hans fru Radha, ett klassiskt par från det indiska folket tror.

6. Pareshnath Jain Temple Kolkata:

Pareshnath Jain Temple Kolkata

En av de mest häpnadsväckande skönheter som fortfarande står högt och mäktigt är Pareshnath Jain -templet Kolkata. Den lugna omgivningen smälter in i den natursköna skönheten som inte bara skrämmer platsens arkitektur utan också de lysande trädgårdarna som omger den. en fridfull inkörsport från den livliga staden, är detta tempel byggt till minne av Pareshnath, den 23: e Jain Tirthankar.

7. Kinesiska Kali -templet:

Kinesiska Kali -templet

Gudinnan Kali betraktas huvudsakligen som en hinduisk gud, men detta ovanliga kinesiska Kolkata Kali -tempel är betydligt svalare än bara en gudinna kali -gudstjänst. Detta häpnadsväckande tempel är faktiskt byggt för kineserna där prästerna är kinesiskt orienterade och serverar typiska lördagsnattkinesiska take away som Prasad.

8. Agni Mandir:

Agni Mandir

Agni mandir i Kolkata är ett levande tempel målat i vermillionrött etablerat och dyrkat av Parsee -traditionerna här. Parsee religion tror att i den gudomliga kraften i eld och direkt från det konceptet är detta tempel för bedövande skönhet framkom.

9. Sai Baba Temple Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

Sai Baba -templet ligger på B.T. Road och har varit öppen för allmänheten från 2013. Med det ökande antalet Sai Baba -hängivna i Kolkata är detta tempel alltid trångt med människor och livligt med aktiviteter. Varje dag börjar med en Puja och Arti till Baba och varje vecka genomförs också bhajaner som är fulla av energi. Evening arti är ett måste -besök i templet.

10. Shiva -templet i Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

Tarakeshwar -templet i Kolkata är en av de mest populära gudomliga destinationerna. Detta tempel är Lord Shivas heliga bostad och grundades av kung Bharamalla år 1729. Templet ligger nära järnvägsstationen Tarakeshwar och det finns också ett kungspalats intill. Templet är vanligtvis mycket trångt och på Shivaratri finns det en enorm rad hängivna som väntar på att få en glimt av deras favoritgud.

11. Buddhisttempel i Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

Nipponzan Myohoji buddhisttempel är en av de mest besökta platserna i Kolkata. Detta är en vacker struktur och ligger i södra Kolkata. Den mjölkiga vita byggnaden konstruerades av Nichidatsu Fujii som var lärjunge till den vördade buddhistmunken Nichiren. Detta fantastiska tempel har gyllene gränser på den vita strukturen och har en gyllene stupa.

12. ISKCON Temple Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

ISKCON -templet i Kolkata är en av de mest lugna och saliga platserna i den livliga staden. Det erbjuder lugn och ro bland det kaotiska livet i Kolkata. Kolkata är födelseplatsen för Srila Swami Prabhupada, detta tempel är Indiens första ISKCON -centrum som grundades 1970. Hittills är templet alltid fyllt med sånger och bhajaner av massor av hängivna, som absorberas djupt av skönheten av templet.

Kolkata är Indiens en av de mest trafikerade städerna. Över befolkningen, livliga liv och föroreningar gör staden trist och kaotisk. Dessa tempel är en frälsare för stadsborna, som vill bryta monotonin i sitt vardagliga liv och vill få en stund av fred. Var och en av dessa tempel är betydande på sitt eget sätt och erbjuder en chans att spendera sin personliga tid med det gudomliga. Trots den stora folkmassan i templen kommer en glimt av idolen att fylla våra hjärtan med fred.