India er kjent for sitt rike mangfold og kultur. Fra nord til sør, øst til vest, har vi mange små og store, gamle og nye templer som tilbys av mange grunner. Noen av templene er kjent for sin historiske verdi og kultur. Et slikt sted hvor du må besøke templer er Tamil Nadu. Tamil Nadu er et land med templer. Selve strukturen gjør den unik da den har en lang trekant kjegleformet gopuram på 4 sider av kabinettet. Tamil Nadu kan skryte av mange tilbedelsessteder i dravidisk stil. Du kan se det eldste tempelet, så vel som det største tempelet i Tamil Nadu. Det er også et gyllent tempel i Tamil Nadu som er kjent som Golden Temple, Sripuram. La oss ta en titt på de 9 beste templene.

Topp 9 hinduistiske templer i Tamil Nadu med detaljer:

1. Meenakshi Amman -tempelet i Madurai:

templer i tamilnadu

Dette vakre tempelet ligger i tempelbyen Madurai, Tamil Nadu har 14 gopuramer med den høyeste 170 fot. Det er også kjent som Meenakshi Sundareswarar Temple som virkelig er alternative navn på henholdsvis Parvati og Shiva. Tempelbyen Madurai ble til for 2500 år siden med denne hellige strukturen. Det er to gyldne skulpturelle vimanas, helligdommene over helligdommene til hovedgudene. Ifølge statistikk besøker 15 000 besøkende om dagen og 25 000 på fredager Meenakshi Sundareswarar -tempelet. Et estimat på 30 000 skulpturer skryter av dette tempelet. I april og mai besøker en million besøkende templet for å feire den årlige 10 -dagers Meenakshi Tirukalyanam -festivalen.

 • Temple Timings: Åpent alle dager kl. 09.00 og stenger kl. 19.00
 • Tempeladresse: Madurai Main, Madurai, Tamil Nadu 625001
 • Kleskode: det er ingen spesifikk kleskode, men templet krever at hengivne bærer tradisjonelle klær. Kvinner bør ha saree, halv saree eller churidar. Menn bør bruke dhotis, pyjamas eller mundu med overklede.
 • Hvordan nå: Med fly kan du stoppe på Chennai flyplass og velge en taxi for å nå templet. Det tar 90 minutter å reise. Hvis du kommer med tog, slipp ned på Madurai jernbanestasjon som ligger 1,70 km fra Meenakshi Amman -tempelet. Med buss går det hyppige busser til Madurai. Gå ned på Mattuthavani bussholdeplass, som ligger 20 minutter unna templet.
 • Nærmeste attraksjoner: Aayiram Kaal Mandapam, St. Mary’s Cathedral Church, Gandhi Museum.

2. Thillai Natarajah -tempelet i Chidambaram:

templer i tamil nadu

Thillai Natarajah -tempelet i Chidambaram, Tamil Nadu er dedikert til Lord Shiva. Thillai Koothan eller Natarajh er guddommen som har president her siden 1100 -tallet. Dette tempelet var begynnelsen på alle templene for Saivites. Chidambaram representerer Aakash (eter), et av de fem klassiske elementene i de helligste av Shiva -templene kjent som Pancha Bootha Sthalams. Chidambaram-tempelet feirer forskjellige festivaler året rundt.

 • Temple Timings: Darshan -tiden er fra 6:00 til 12:00 og 17:00 til 22:00
 • Tempeladresse: Chidambaram, Tamil Nadu 608001
 • Kleskode: ingen spesifikk kleskode for kvinner, men foretrukket generelt tradisjonell slitasje. Menn skal fjerne skjorta mens de kommer inn i templet.
 • Hvordan nå: Templet ligger lett tilgjengelig. Det går hyppige busser til Chidambaram.
 • Nærmeste attraksjoner: Pichavaram mangroveskog, Thillai Kali Amman -tempelet, Pichavaram bakvann.

3. Kanchi Kailasanathar -tempelet i Kanchipuram:

templer i tamil nadu

Kanchi Kailasanathar -tempelet er den eldste strukturen i Kanchipuram, som er et hinduistisk tempel i dravidisk arkitektonisk stil. Dedikert til Lord Shiva, ble det bygget fra 685-705 e.Kr. av en hersker fra Pallava-dynastiet. Templet har 58 helligdommer dedikert til forskjellige former for Shiva. Tusenvis av hengivne ber sine bønner på kvelden til Maha Shivratri fra hele verden. Det er også en av de største turistattraksjonene i byen.

 • Temple Timings: Åpent alle dager – 5:30 til 12:00 og 16:00 til 21:00
 • Tempeladresse: Pillaiyarpalayam, Kanchipuram, Tamil Nadu 631501
 • Kleskode: ingen spesifikk kleskode for menn og kvinner.
 • Hvordan nå: nærmeste flyplass er Chennai. Fra Chennai kan du ta tog til Kanchipuram. Men det mer praktiske alternativet ville være å leie en buss og nå Kanchipuram. Fra Kanchipuram kan du velge taxi eller bil for å nå templet.
 • Nærmeste attraksjoner: Kamakshi Amman -tempelet, Kanchi Kamakoti Peetam, Anna -minnesmerke.

4. Huletempler i Mahabalipuram i Kanchipuram -distriktet:

templer i tamil nadu

Huletemplene i Mahabalipuram ligger på bakken av byen i Kanchipuram -distriktet. Det er elleve mandapas eller huler sett i Mahabalipuram, hvorav de viktigste er Krishna, Mahishasuramardini, Varaha, Trimurti, Kotikal, Tiger, Atirachandana, Panchapandava huletempler. Disse templene regnes som et mesterverk av indisk kunst. En av de beste tingene å se i Mahabalipuram er disse hulene som er kåret som “innskåringer” av UNESCO. Disse huletemplene har unike stiler som ikke kan sammenlignes med andre huletempler i India. Når du besøker Mahabalipuram -huletemplene, kan du se mange huletempler av forskjellige guddommer som Krishna -huletempelet, Mahishasuramardhini -huletempelet, Varaha -huletempelet, Trimurti -huletempelet, Kotikal -huletemplet, Tiger -huletempelet, Panchapadava -huletempelet og mange flere.

 • Temple Timings: Åpent alle dager fra 08.00 til 17.00
 • Tempeladresse: Mahabalipuram, Kanchipuram, Tamil Nadu
 • Kleskode: det er ingen spesifikk kleskode for å besøke Mahabalipuram -huletemplene.
 • Hvordan nå: Den mest praktiske transportformen for å nå huletempelet er å komme med tog. Den nærmeste stasjonen er Chengalpettu, som ligger 24 km fra templet.
 • Nærmeste attraksjoner: Strandtempel, Pancha Rathas, nedstigningen av Ganges

5. Ramanathswamy -tempelet i Rameshwaram:

templer i tamil nadu

Ramanathswamy -tempelet ligger i Rameshwaram er dedikert til Jyothirlinga, en form for Lord Shiva. Templet ble utvidet i løpet av 1100 -tallet. Det regnes som et hellig pilegrimssted for Shaivites, Vaishnavites og Smarthas. Den primære guddom er i form av en linga eller fallisk stein. Templet er et av de fire helligste hinduistiske Char Dham -stedene.

 • Temple Timings: Darshan -tiden begynner kl. 16.30 og stenger kl. 13.00 og åpner igjen kl. 15.00 og stenger kl. 20.30
 • Tempeladresse: Rameswaram, Tamil Nadu 623526
 • Kleskode: Vestlig slitasje er ikke tillatt i templet. Bare tradisjonell slitasje er tillatt som inkluderer saree, churidar, skjorter, dhotis, bukser. Menn skal fjerne skjortene mens de kommer inn i templet.
 • Hvordan nå: det går mange busser fra Tamil Nadu til Rameshwaram Ramanathaswamy -tempelet. Du kan ta en vanlig buss eller leie en taxi for å nå templet.
 • Nærmeste attraksjoner: Agni Tirtham, Ramar Patham, Hanuman -tempelet med 5 ansikter, Ariyaman -stranden, Dhanushkodi -stranden, Adams bro.

6. Brihadeeswarar -tempelet i Thanjavur:

templer i tamil nadu

Brihadeeswarar -tempelet i Thanjavur er et av de største templene i India bygget av keiser Raja Raja Chola I i 1010 e.Kr. Den viktigste guddom i Brihadeeswar -tempelet er Lord Shiva. Den har også avguder for Ashta-dipaalakas eller voktere av retningene som Indra, Agni, Yama, Nirrti, Varuna, Vayu, Kubera og Isana. En stor statue av Nandi eller hellig okse hugget ut av en enkelt stein er tilstede ved inngangen til templet.

 • Temple Timings: Åpent alle dager – 06.00 til 12.30 og 16.00 til 20.30
 • Tempeladresse: Membalam Rd, Balaganapathy Nagar, Thanjavur, Tamil Nadu 613007
 • Kleskode: det er nødvendig å ha tradisjonelle klær mens du besøker templene. Western bærer som miniskjørt, jeans er ikke tillatt. Menn som har på seg skjorte bør fjerne dem mens de kommer inn i tempellokalene.
 • Hvordan nå: Den mest praktiske transportmåten er jernbanene. nærmeste stasjon er Thanchavoor jernbanestasjon. Gå ned på denne stasjonen.
 • Nærmeste attraksjoner: Flotte levende Chola -templer, Thanjavur Maratha -palasset, Shiva Ganga Garden,

7. Perur Pateeswarar -tempelet i Perur, West Coimbatore:

templer i tamil nadu

Perur Pateeswarar -tempelet er dedikert til Lord Shiva og ligger i Perur i den vestlige delen av Coimbatore. Det ble bygget omtrent 2000 år tilbake av Raja Raja Chola I. Tempelet består av en gylden statue av Nataraja bortsett fra flere gopuramer og haller. Det er en helligdom dedikert til Shiva og Ganesha hver og flere andre statuer av Gajasamhara, Virabhadra, Saraswati og mer.

 • Temple Timings: Åpent alle dager – 5:30 til 13:00 og 16:00 til 21:00
 • Tempeladresse: Perur, Western Coimbatore, Tamil Nadu
 • Kleskode: ingen spesifikk kleskode
 • Hvordan nå: templet ligger på lett tilgjengelig sted. Det er 9 km fra Coimbatore. Så du kan falle ned på Coimbatore og ta en bil, buss eller taxi for å nå templet.
 • Nærmeste attraksjoner: Elephant Hills, Sengulam Lake

8. Ulagalanda Perumal -tempelet i Kanchipuram:

templer i tamil nadu

Ulagalanda Perumal -tempelet er viet til Lord Vishnu som ligger i Kanchipuram. Det er en arkitektur i dravidisk stil som er herliggjort i Divya Prabandha. Ulgalantha Perumal, en form for Lord Vishnu blir tilbedt som er en av de 108 Divyadesam dedikert til Vishnu. Templet utfører seks daglige ritualer og forskjellige årlige festivaler, blant annet er Chariot -festivalen den mest fremtredende feiret.

 • Temple timings: Åpent hver dag fra 06.00 til 12.00 og 16.00 til 20.00
 • Tempeladresse: Gandhimaa Nagar, Peelamedu, Coimbatore, Tamil Nadu 641006
 • Kleskode: Normalt foretrekker alle templer i Tamil Nadu tradisjonell slitasje. Vestlige antrekk er generelt ikke tillatt. Det er ingen spesifikk kleskode for dette tempelet, men det vil være bra å bruke etniske kjoler.
 • Hvordan nå: templet ligger på et lett tilgjengelig sted fra alle deler av Kanchipuram. Så du kan velge en taxi eller en buss for å nå templet.
 • Nærmeste attraksjoner: Kamakshi Amman -tempelet, Ekambareswarar -tempelet, Kailasnathar -tempelet, Vedanthangal fuglereservat

9. Aiyarappar -tempelet i Tiruvaiyaru:

templer i tamil nadu

Aiyarappar -tempelet ligger i landsbyen Tiruvaiyaru ved bredden av elven Kaveri og er viet til Lord Vishnu. Thevarams salmer er inkarnert på templet. Folk samles under Saphta Sthanam -festivalen som ble gjennomført i april hvert år og blir vitne til konvergensen mellom syv glasspalanquiner som bærer hovedgudder fra respektive templer fra syv steder. På elvenes bansk kan du se Samadhi (gravstedet) til helgenkomponisten Thyagararaja. Det er her den største musikalske festivalen i India finner sted årlig.

 • Temple Timings: Åpent fra 6:00 til 11:00 og 16:00 til 20:30 alle dager
 • Tempeladresse: SH 22, Thiruvaiyaru, Tamil Nadu 613204
 • Kleskode: det er ingen spesifikk kleskode for å komme inn i dette tempelet
 • Hvordan nå: Thiruvviayaru ligger i Thanjavur -distriktet. Det går busser fra Thanjavoor til Thiruvaiyaru ofte.
 • Nærmeste attraksjoner: Thenperambur -demningen, Rajagopalaswamy -tempelet, Thanjavur kongelige palass og kunstgalleri.

Planlegger du en tur for å besøke noen av de gamle templene i India? Da ville dette være det perfekte valget å gå for. Alle disse templene nevnt her er kjent for sine historiske bevis i gammel hinduistisk mytologi. Hvert år feirer disse templene festivaler ved spesielle anledninger som Maha Shivratri, Navaratri, Pongal etc. Hvis du er så heldig, kan du se dem hvis du besøker disse templene i løpet av festivalen. Neste gang du planlegger å besøke templene i India, gjør det til et besøk i Tamil Nadu.