Hvis du er en ivrig reisende og eventyrjunkie, har du nå reist over bratte bakker, smale veier og farlige svinger for å se de flotte destinasjonene. Men har du noen gang gått gjennom disse farligste veiene i verden? Noen skumleste og mest utfordrende veier er merket som farligste og dødeligste! Men hei – hvordan kan vi se en regnbue uten torden, ikke sant?

I dag skal vi utforske alt om de farligste veiene i verden. Disse skumleste veiene er super utfordrende, og du må reise gjennom dem hvis du er en eventyrer.

De sprøeste veiene i hele verden hver reisende må oppleve:

Her går vi med listen over de farligste motorveiene i verden og noen av de tøffeste å krysse for å nå de vakreste stedene også! Disse veiene krever spesielt den tregeste reisen som mulig, og mange farer finner sted ofte rundt her. De er også verdt å utforske.

Disse 12 farligste veiene i verden med bilder er her.

1. Skippers Canyon Road – New Zealand:

Skippers Canyon Road

Vet du at Skippers Canyon Road i New Zealand fortsatt er blant de farligste veiene i verden, som strekker seg over flere tiår? Det krever hundrevis av liv hvert år. Denne veien eksisterte helt fra 1890, og likevel er den i samme stand som den ble konstruert, gitt utfordringene hele tiden står overfor. Dette har blitt et berømt gullgruveområde kjent for de vanvittige svingene, skarpe svingene, bratte klippene og vendinger overalt. Veien har flere åser og veier som ennå ikke er pent asfaltert. Turistbussoperatørene og bilene passerer fremdeles gjennom denne farlige stien. Ruten strekker seg til over 16,5 miles. Det er blant de dødeligste veiene i verden.

2.99 Bend Road to Heaven – Kina:

99 Bend Road To Heaven-den skumleste veien i verden

99 -bøyningsveien ligger i Tianmen Mountain National Park i Sentral -Kina, er blant farlige veier rundt om i verden. Som navnet antyder, har den 99 farlige og skumle hårnålssvinger som er konstruert i en høyde av 3855 fot. Lengden på veien strekker seg til rundt 7 miles. Regionen er også kjent for sine plutselige langvarige jordskjelv. Flere dødsfall hvert år skjer fortsatt rundt veiene! Vel, det er definitivt ikke for en svakhjertet å reise rundt her – det er en blant verdens farligste, krøllete hårnålsveier!

3. Karakoram Highway – Pakistan til Kina:

Karakoram Highway-galeste vei i verden

På hovedveien som går fra Pakistan til Kina, ligger begge landene denne vakre, men likevel farlige veien. Den strekker seg over hele 810 miles og er kjent for skumle klipper, flom, skred, land og steinskred. Den er bygget rundt 1966-1979, over 15000 fot havnivå, og har veldig tøffe og tøffe passasjer og forhold. Karakoram motorvei er kjent som den høyeste asfaltveien, og har likevel imponerende landskap og skjønnhet rundt. Det er faktisk en av de farligste veiene på jorden.

4. Kolyma Highway og Lena Highway – Russland:

Kolyma Highway og Lena Highway

Kolyma og Lena Highway strekker seg til rundt 2000 miles rundt, og er kjent for dårlig terreng, vanskelige veier, gjørmeveier, is og tøffe værforhold. Motorveien er koblet fra sibirsk vei til Magadan og er også kjent som Road of Bones. Det er blant de kaldeste områdene i verden, hvor man til og med støter på isfrosne veier. Mange ulykker og dødsfall skjer angivelig under reiser over disse motorveiene, hvor kjøretøy er kjent for å falle gjennom isen.

5. Pan American Highway – Alaska til Chile:

Pan American Highway-dødeligste vei i verden

Pan American Highway ligger rundt Nord-, Sentral- og Sør -Amerika. Vi har allerede gjettet at den er så stor: den spenner fra Nord til Sør -Amerika – den er rundt 30 000 miles. Pan American Highway er kjent for sitt vanskelige terreng å reise gjennom og veldig tøffe og uforutsigbare værforhold. Den farligste delen av veien med dødelig vind kommer over Mexico og mellomamerikanske ruter, og mange mener at narkotikakartell -terrorister og opprørere beveger seg rundt i området. Dette er blant de dødeligste motorveiene i verden.

6. Taroko Gorge Road – Taiwan:

Taroko Gorge Road-farligste veier på jorden

Hei, la oss ikke gå glipp av den spektakulære og nydelige skjønnheten som er omgitt av denne stien; det er rett og slett vakkert og fantastisk. Taroko Gorge Road er asfaltert og skåret midt i fjellet. Vi kan forestille oss undringen rundt den, men veien er også supergal med de farlige svingene. Den har også blinde hjørner og steinfall i veien. De store nedbørsmengdene og skred, og steinskred treffer ofte området, noe som gjør veien ytterligere skummel å passere. Til tross for at veien er skremmende og fryktinngytende, reiser mange eventyrere gjennom denne stien, og hvorfor ikke? Det er helt verdt det. Busser, biler, sykler og scootere kan passere gjennom denne, den ene etter den andre, gitt smale svinger. Veilengden er over 11,8 miles og er verdens skumleste veier å kjøre på.

7. James Dalton Highway – Alaska:

James Dalton Highway-tøffeste veier i verden

James Dalton Highway, som ligger i Alaska, også kjent som North Slope Hall Road, er kjent for veldig bratte bakker og klipper, dårlig sikt, vanskelige fortau og terreng og dyreliv rundt. Det meste av motorveien er ikke godt asfaltert og er ganske utfordrende og streng å reise. Mesteparten av tiden er det bare lastebilførere som bruker veien som reiser sammen med oljefeltene rundt motorveien og ofte er kjent for å sette seg fast på grunn av terrenget. Lengden på disse tøffeste veiene i verden er rundt 414 miles.

8. Killar til Pangi Road – India:

Killar To Pangi Road-verdens mest ekstreme vei

Veien ligger over 9000 fot, og ca 70 miles kjører helt gjennom fjellene uten skinner, asfaltert terreng, isolasjon og bratte klipper. Den kan bare passe én jeep eller bil om gangen. Det farlige steinete terrenget og henger gjør det ofte ytterligere utfordrende å kjøre gjennom det. Gitt vanskeligheten med selve stien, har veien ikke blitt reparert en gang etter at den ble asfaltert for hundrevis av år siden.

9. Guoliang Tunnel Road – Kina:

Guoliang Tunnel Road-fantastiske veier i verden

Vel, ja, Kina har virkelig mange farlige og utfordrende veier i det globale scenariet. Guoliang -tunnelveien ligger rundt Taiahang -fjellene i Henan; Det er en tunnel bygget av landsbyboere selv for å lette bevegelse. Bare 300 landsbyboere bor i og rundt nabolaget som bruker tunnelveien, og den er fylt med klipper, steinfall, gjørme og ingen skinner. Tunnelen er rundt 12 fot bred med 15 fot i lengde, og den har ikke plass til mer enn to biler og kjøretøy samtidig. Dette er blant de mest utfordrende og vanskelige veiene i verden.

10. Sichuan – Tibet Highway – Kina:

Sichuan - Tibet -tøffeste veier i verden

Denne farlige veien er en motorvei som ligger tvers over Kina og Tibet. Veien ble anlagt mellom 1950-54. Det er en langdistanse motorvei som forbinder Sichuan i Kina (som navnet antyder) til Lhasa i Tibet. Veien er kjent for de plutselige skredene, skredene, steinskredene, klipper, dårlige svinger, skarpe svinger og topper. Hvis du har reiselatert sykdom, kommer dette definitivt til å bli dødelig for deg! Ikke bare det, flere nyheter hevder at rundt 8000 dødsfall finner sted på veien for hver 100.000 sjåfører. Veilengden varierer omtrent 1330 miles med over 15400 fot høyde.

11. Zoji La Pass – India:

Zoji la passvei

De 6 miles som strekker seg over Zoji La Pass i India er kjent for en veldig smal vei med vanskelig terreng, asfaltert og fylt med bratte klipper. Det er ingen vaktregn i landskapet, og er ofte vitne til flere farer rundt stien. Grusmuddeveien er også kjent for skredene, ofte med vanvittige sikksakk. Den forbinder Sri Nagar og Leh nær det vestlige Himalaya og er åpen for publikum fra rundt 1947.

12. North Yugas Road – Bolivia:

North Yugas Road-de mest skremmende veiene i verden

Har du noen gang hørt om dødens vei? Hvis ja, er dette den samme! The Road of Death ligger i Bolivia, omtrent 50 miles og er fylt med skred, steinfall, smalt fortau og klipper. Den har over 200 hårnålssvinger også. Det er plutselige vertikale fall mellom, som faller til rundt 3000 fot. Hvert år er det kjent at over 500 reisende dør i disse farlige svingene og fallene, og bare de siste tiårene kom det en firefelts asfaltert, pen vei for kjøretøyer. Men de som ikke er besvimte prøver det fortsatt.

Vi er både begeistret og redd for å vite om disse farligste veiene i verden. Hva er dine tanker? Har du reist i noen av dem personlig? Gi oss beskjed i kommentarene; vi elsker å høre fra deg!

Ansvarsfraskrivelse:

All informasjon om de farligste veiene i verden er bare gitt fra kildene som finnes på internett og utdanningsnettsteder. Denne informasjonen skal kun brukes til kunnskapsformål. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle feil.