M.F. Hussain eller Maqbool Fida Hussain var en av de mest populære og kjente malerne i India som også fikk en stor takknemlighet for sitt arbeid på internasjonal grunn. Det er en rekke MF Hussain -malerier som har gjort India stolt. Nesten alle malerier av MF Hussain handlet om skjønnheten til indiske kvinner.

Han begynte med malerkarrieren i 1937. Han hadde en tøff tid i begynnelsen med arbeidet med å male hamstrene på indisk kino. Snart tok talentet til denne flotte artisten en vending da han fikk sjansen til å male landskap. Selv om han hadde mange malerier som ble verdsatt over hele verden, var det meste av karrieren også omgitt av mange kontroverser. Uansett hvordan omstendighetene hadde vært, har kunstneren noen flotte arbeider oppført i listen over berømte malerier i MF Hussain. La oss raskt se på noen av MF Hussain -maleriene med beskrivelser:

10 beste MF Hussain -malerier:

Her er de 10 beste MF Hussain beste maleriene som virkelig er et under for hele verden:

1. M.F. Hussain Mother Teresa Painting:

MF Hussain -malerier

Kunstneren ble ganske tiltrukket av det store arbeidet som mor Teresa hadde gjort for landet, og derfor tok han ikke tid til å lage et maleri dedikert til mor. Mother Teresa -maleriet av M.F. Hussain beskriver auraen til legenden på en nøyaktig måte. Selv om det var mange som ikke var fornøyd med måten kunstneren malte disse seriene på, var det mange som elsket arbeidet hans.

Maleriet ble populært på grunn av den levende presentasjonen av legenden med serien med malerier. Med det enkle og subtile i bruk gjorde disse malerierne stor innvirkning på seerne. Maleriets skjønnhet kan anslås ved at maleriet ble vist frem på Christies auksjon med en verdi på mer enn 1 crore.

2. M.F. Hussain hestemaleri:

mf-hussain Hestemaleri

Kunstner MF Hussain -malerier handlet ikke bare om landskapet, men var også glad i ville dyr. M.F. Hussain hestemaleri var det klare beviset på dette. De fleste av M.F. Hussain -malerier skildrer hans evige kjærlighet til hestene, da hester anses å være lik dynamisk og kraftig energi i henhold til den indiske mytologien. Dette maleriet av kunstnerne ble solgt på Sothebys auksjon for en enorm pris på 1,3 crores.

Maleriet fikk stor oppmerksomhet på grunn av fargevalget som ble brukt i dette. Dette maleriet ble populært med navnet “The Horse that Looked Back” hadde den typiske stilen for kunstnerens slag som gjorde maleriet også mer spesielt på det globale markedet.

3. M.F. Hussain Madhuri Dixit maleri:

mf-hussain Madhuri Dixit Painting

Madhuri Dixit var en av de få skuespillerne som imponerte artisten med sin stil og personlighet som artisten bestemte seg for å skildre henne på lerretet sitt. Han laget mange av bildene av skuespilleren som viste skjønnheten til skuespilleren på den beste måten. M.F. Hussain Madhuri Dixit -maleriet var også et av få som mottok like mye kritikk og kontroverser som det mottok takknemlighet.

Maleriet viste frem skuespillernes utallige stemninger, og det siste maleriet var ikke mindre enn en magi for publikum. Det er et av maleriene som alltid vil bli verdsatt for hans fantastiske arbeid og malestil.

4. M.F. Hussain hinduistiske guddomers malerier:

mf-hussain malerier fra hinduer

Hussain var en av de artistene som var mer kjent for kontroversene som omringet ham. Av de mange maleriene han laget, var det mest M.F. Hussain kontroversielle malerier var de på hinduistiske guddommer. Mange mennesker anklaget totalt maleren for å fremstille hinduistiske guddommer på en respektløs måte.

Kontroversene ble mer oppsiktsvekkende av bildene fra MF Hussain -maleriene. Bildene fremstilt av kunstneren vakte mye negativt øye til menneskene, og artisten fikk mye negativ respons på det samme.

5. Dukkedanserne:

mf-hussain Puppet Dancers maleri

På listen over topp 10 M.F. Hussain -malerier, ett maleri er også det av marionettdanserne. Ikke mange mennesker er klar over det faktum at kunstneren hadde en massiv kjærlighet til leker, og dermed savnet han aldri en mulighet til å skildre sin evige kjærlighet til dem i maleriene sine.

Maleriet hadde mange elementer som kvinnen, hesten, danseren, krigeren, etc. som gjorde maleriet til et av sine slag i hele verden. Strøkene var i typisk kunstnerstil med noen strålende fargekombinasjoner. Maleriet mottok et beløp på 1,5 crores på Sothebys auksjon.

6. Slaget ved Ganga og Jamuna:

mf hussains Battle of Ganga og Jamuna maleri

For alle som ikke forsto betydningen av dette maleriet, demonstrerte maleriet den vanlige krigen mellom rett og galt. Selv i vårt daglige liv står vi kontinuerlig overfor dilemmaet mellom riktige og gale valg, sier M.F. Hussain -maleriet inneholdt den samme følelsen.

Han brukte også forskjellige fargevarianter som mørke og lyse farger som rent skildrer kampen mellom de riktige og feil tingene. Maleriet var et ganske nyskapende stykke av kunstneren og mottok stor pris. Maleriet ble også solgt for 9 crores i Christie’s auksjon. Dette maleriet er et av kunstnerens fine verk som viser kunstnerens talent på best mulig måte.

7. Hyllest til Hashmi:

mf hussain Hyllest til Hashmi -maleriet

Hussain var artister som aldri fryktet å skildre virkeligheten i arbeidet sitt. Uansett hvor mye kritikk og kontroverser han mottok, klarte han aldri å bringe de nåværende situasjonene i arbeidet sitt. Hyllest til Hashmi var et av kunstnerens store verk der han markerte de faktiske hendelsene i samfunnet.

Maleriet ble sett på som den talende sannheten om det fatale angrepet, som senere forårsaket døden, av teaterartisten Safdar Hashmi. Selv dette maleriet er også regnet med i de kontroversielle maleriene av Hussain, men det klarte fremdeles å få stor takknemlighet fra publikum. Maleriet ble solgt for et beløp på 4,4 crores på en auksjon i Kolkata.

8. M.F. Hussain Saraswati maleri:

mf hussain Saraswati maleri

På samme måte som maleriene laget av kunstneren på hinduistiske guddommer, var dette Saraswati -maleriet av MF Hussain blant de øverste på listen over kontroverser. Mange hevdet at artisten målrettet mot hinduistiske guddommer og aldri gjorde noe med de muslimske. Dette fikk kunstneren til å få mange hatere sammen med noen alvorlige kontroverser lagt til i karrieren og til maleriene hans.

Bildene som ble brukt i maleriet ble også protestert av mange på grunn av måten de ble presentert på. Den nakne presentasjonen av gudinnen Saraswati tiltrukket mange hinduistiske tilhengere på en veldig negativ måte, og de motsatte seg sterkt kunstnerens arbeid.

9. M.F. Hussain Krishna maleri:

mf hussain Krishna Painting

Et annet maleri som gjorde kunstneren omgitt av kontroversene var det av Krishna – den hinduistiske guden. MF Hussain Krishna -maleriene viste mange upassende demonstrasjoner av den hinduistiske guden. Dette fikk igjen hinduistiske tilhengere til å stå imot artisten sammen med sterk kritikk.

Bruken av forskjellige farger og malestil fikk også maleriet til å se mer annerledes ut enn virkeligheten. Malerien hadde noen etterligninger som skadet og skadet følelsene til hinduistiske tilhengere. Den oppdaterte informasjonen om MF Hussain-malerier viser også disse maleriene som kunstnerens kontroversielle kreasjoner. Mange mennesker følte at maleriene presenterte sin hinduistiske gud på en veldig fornærmende og støtende måte.

10. M.F. Hussain Bharat Mata maleri:

mf hussain Bharat Mata Painting

Sist, men ikke minst, var MF Hussain -maleriene Bharat Mata også de som regnes med i de kontroversielle kreasjonene. Maleriene viste det indiske kartet i form av en naken dame sammen med mange andre kampanjer. Presentasjonen av maleriet ble neppe akseptert av noen, og dette fikk kritikk verden over.

Artisten fokuserte på å skildre motgangene i det indiske fedrelandet ved å bruke mørke farger som rødt og blått. Men det var opprettelsen av det samme i form av naken dame som fanget all oppmerksomhet og det også av alle feil grunner.

Det er mange M.F. Hussain berømte malerier som tydelig demonstrerer det fantastiske talentet som artisten hadde. Det har vært mange kunstnere, men ingen kan matche MF Hussain -maleristilen. Med alle de siste maleriene av MF Hussain ble verden kjent med den nye stilen og aspektet av maleriet hans. Gi oss beskjed om hvilket av maleriene hans som er din favoritt ved å kommentere nedenfor. Den indiske maleren MF Hussain malerier er intet mindre enn et varemerke for talentet som India har. Hva synes du om det samme? Del dine meninger.