Å lide av tørr hud er ikke en lett oppgave. Det kan være ganske skremmende og kan fullstendig rote opp med flere hudproblemer og flekker. Tørr hud er når huden har mindre fuktighet og fuktighet. Talgproduksjonen i huden er ganske mindre i denne tilstanden og kan skyldes flere faktorer. Derfor er vi her med skjønnhetstips for tørr hud. Disse hudpleiemetodene vil hjelpe til med å behandle tørrhet i huden med letthet og bidra til å få huden din hydrert og fuktet. Selv om det ikke er lett å la denne bekymringen bli behandlet raskt, har vi også metoder for å oppnå raskere resultater hjemme alene. La oss se hvordan dette fungerer her.

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud i ansiktet

Skjønnhetstips for tørr hud hjemme:

Tørr hud kan enkelt behandles med flere metoder hjemme. Man trenger ikke å bekymre seg og ta alle ingrediensene som er lett tilgjengelige på kjøkkenet vårt for å behandle denne tilstanden. Disse skjønnhetstipsene for tørr hud vil hjelpe huden med å bli tonet, renset godt og fuktet. Her er våre naturlige og hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud hjemme.

1. Rensing av kroppen:

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud 1

Dette er et av de naturlige skjønnhetstipsene for tørr hud. De som lider av tørr hud, bør sørge for at de ikke bør forlenge dusjen i lengre perioder. I stedet bør man ta kortere dusjer med varmt vann i stedet for supervarmt vann. Videre bør kroppsoljen, fuktighetsgivende gjøres skikkelig uten feil. Påfør alltid eterisk olje før du bader, som ekstra jomfruoliven i ansiktet. Videre bruk bare ansiktsvask og kremer som er spesielt laget for tørr hud. Disse er kjent for å være milde og kan ha liten effekt på ytterligere tørking av huden din.

[Se mer: Hvordan bli kvitt tørr hud i ansiktet]

2. Etter rensing:

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud 2

Neste i hjemmet skjønnhetstips for tørr hud, bruk bare tørt håndkle. Bruk aldri et fuktig håndkle og tørk alltid for å fjerne overflødig vann. Unngå enhver form for sterk kontakt og hudirritasjon. Påfør en fuktighetskrem som er mild og aldri hoppe over dette trinnet for enhver pris. Alt huden din trenger på dette tidspunktet er god hydrering og næring, og huden skal kunne få alt dette. Man bør prøve å ikke tørke ut huden ytterligere, så umiddelbart etter et bad hjelper fuktighetsgivende.

3. Fuktighetskremer:

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud 3

Det første trinnet i skjønnhetsrutinen for tørr hud er fuktighetsgivende. Man kan ikke understreke nok om dette trinnet. Du må bruke kremer som er spesielt brukt for personer med tørr hud. Fuktighetskremer med en spesifikk silikon, kalt dimetikon, bidrar til å beholde fuktigheten. Andre ingredienser kan være mineralolje, vaselin, etc. Yoghurt fungerer som melkesyre og får ansiktet og halsen til å føles myk og glatt. Påfør forsiktig over ansikt og hender, hals for god fuktighet og næring.

[Se mer: Hjemmelagde skjønnhetstips for nakken]

4. Riktig barbering:

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud 4

Barbering er skadelig for mennesker med tørr hud, da det føles veldig tørt og irritert. Det gjør det øvre laget av huden ytterligere tørt. Du fjerner faktisk den naturlige oljen fra huden mens du barberer uønsket hår. Den beste tiden å barbere seg er etter dusj da håret er mykere og lett kan rengjøres. Bruk en skikkelig barberkrem eller gel til barbering og ikke såpe eller annet materiale som gjør huden tørr. Ikke barber deg uten godt utstyr egnet for huden din, da dette kan gjøre huden din mer hard.

5. Si nei til kremer mot aldring:

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud 5

Anti-aging produkter bør ikke påføres tørr hud. Denne typen krem ​​har en tendens til å gjøre huden din tørr og flassende. Huden kan også se rød ut, og noen får også kløe med disse kremene. Hvis det i det hele tatt er veldig nødvendig, må du sørge for at det ikke har retinol i det. Disse virker irriterende på tørr hud. For det beste rådet er det bedre å bare bruke kremer som er anbefalt av leger eller leger for de som har ekstremt tørr hud.

[Se mer: Hvilket ansikt er bra for tørr hud]

6. Hydrer leppene dine:

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud 6

Tørr hud refererer ikke bare til ansikt, hender eller ben, men også til lepper. Leppene er tilbøyelige til å revne og de eksfolierer. De kan se ekstremt flakete, tørre ut og noen ganger kan de til og med blø uten riktig fuktighet og næring. Du må gi næring til leppene dine regelmessig med riktige leppepomader. Det er godt å skrubbe leppene med sukker og sitron. Lepper bør beskyttes mot forurensning og vintervind. Du kan videre bruke hjemmelagde skrubber med honning, sukker og smør for nærede lepper.

7. La ansiktet ditt eksfoliere:

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud 7

Hjem skjønnhetstips for tørr hud kan aldri begynne eller slutte uten en god skrubbing. Å skrubbe to ganger i uken er bra nok. Hvis du har sensitiv hud, er det helt greit å skrubbe en gang i uken. La ansiktet ditt eksfoliere, la den døde huden skrelle av, da bare ny hud kommer til å se blank og pen ut. Eventuelle dårlige og døde hudceller, hudormer eller hvite hoder kan enkelt fjernes med skrubbing. Videre eksfolierer den huden din for godt og hjelper deg lett å se strålende og ung ut. Dette er et måsteg som mange tørre hudfolk ignorerer. Hvis du tror at eksfoliering vil få huden til å se ytterligere tørr ut, så er det en myte!

8. Solkremer:

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud 8

Tørr hud er veldig utsatt for rynker og aldring, og det verste er når solstrålene går sammen og skader huden mer. Du må bruke en skikkelig solkrem før du går ut. Det er også viktig å sørge for at du velger riktig SPF og søker legehjelp for å bruke den riktige. Hold kroppen din dekket så mye som mulig. Ved å bruke solkrem kan du beskytte huden mot solbrenthet, og du beskytter også huden din mot tung soleksponering. Påfør først fuktighetskrem på ansiktet og deretter solskjermen før du går ut av hjemmet ditt i solen.

Se mer: Såper for tørr hud

9. Fiskeoljepiller:

Skjønnhetstips for tørr hud 9

Sammen med et sunt kosthold, kan du til og med prøve noen oljer som holder kroppen din godt hydrert. Mange av oss har estimert nødvendigheten av essensielle oljer i ansiktet. Tørr hud skyldes hovedsakelig mangel på essensielle oljer og talg i ansiktet, som kan likestilles med god olje. Fiskeoljer som tran kan være myk og beroligende for tørr hud. Disse er ekstremt nyttige for å gi næring til huden, få den til å se strålende og ekstremt glatt ut. De som lider av tørr og flassende hud bør definitivt prøve denne oljen for de beste resultatene.

[Se mer: Hvordan bruke MultaniMitti for tørr hud]

10. Hjemmemedisiner:

Hjemmelagde skjønnhetstips for tørr hud 10

Det er flere hjemmemedisiner tilgjengelig for behandling av tørr hud uten store vanskeligheter og innsats. Disse kan gjøres med alle ingrediensene som er lett tilgjengelige. Disse vil gi den indre gløden og glansen fra huden. Prøv denne.

Aloe Vera -blanding kan være veldig fuktighetsgivende og nærende for mennesker med tørr hud. Slik kan den brukes:

  • Skjær først stammen fra en Aloe Vera -plante.
  • Bruk en skarp kniv til å skjære over og under stilken og fjern gelen som finnes inne i.
  • Ta en skje honning og ostemasse
  • Bland AloeVera -fruktkjøttet med en skje honning og hjemmelaget ostemasse til en jevn masse.
  • Påfør denne masken på ansiktet og hold den på i 10 til 15 minutter og skyll godt.
  • Du kan også bruke ansiktsmaske av papaya masse, da dette ville være effektivt og enkelt å forberede. Dette er det beste hjemmemedisinen for tørr hud.

Vi håper disse skjønnhetstipsene for tørr hud er ganske nyttige for deg. Hvis du er blant de som lider av ekstremt tørr hud, er dette definitivt noe for deg. Forsøm aldri dette problemet og bekymring for tørr hud. Dette er en ganske vanlig bekymring som mange har en tendens til å ignorere, men det er ekstremt farlig ettersom det tar bort all sebum og fuktighet fra huden. All hemmelighet og skjønnhet ligger i hvordan du best kan beholde fuktigheten i huden og hydrere den godt. Derfor ikke gå glipp av disse tipsene, og prøv dem. Du vil definitivt være vidne til underverker med ovennevnte hudpleie.