Västbengalen är den östra regionen i Indien som är den fjärde folkrikaste staten. Kolkata, huvudstaden i staten, erbjuder många turistattraktioner och människor som besöker Västbengalen skulle först och främst vilja komma hit. Det hade varit den brittiska huvudstaden i Indien och strukturerna och monumenten har europeiska stilar införlivade i dem.

Turistställen i Västbengalen:

Här kommer vi med en lista över 15 olika vackra, kända och fantastiska turistorter i Västbengalen att besöka för alla åldrar människor med mycket njutning.

1. Kolkata:

kolkata_west-bengal-turist-platser

Kolkata ligger på östra sidan av floden Hooghly. Det finns över 4,5 miljoner människor som bor i staden och är en metropol i landet. Det är känt att vara “Glädjens stad och” Ljusets stad “på grund av dess skönhet och sina livliga invånare. Kolkata har det äldsta museet i Indien, Victory Memorial, vacker utsikt över floden, tempel och kyrkor som turister måste besöka. De flesta sa att det är det bästa turiststället i västra bengalen efter att ha besökt detta.

2. Darjeeling:

darjeeling_west-bengal-turist-platser

Darjeeling ligger nära kullstationen från huvudstaden. Motorbilar bokas från Siliguri och sedan går turisterna uppför och medan de har sin resa får de också den vackra utsikten över området vid backen. Darjeeling är känt för många blommor som magnolia och rododendron och turisterna kan inte missa tebodarna och silvergranen. Det finns ett känt leksakståg som tar turisterna genom några platser att besöka i kullen. Detta är de bästa turistplatserna i Darjeeling.

3. Hazarduari:

hazarduari_west-bengal-turist-platser

Hazarduari är ett palats är staden Murshidabad. Slottet är känt för att ha tusen dörrar och har en historia berättigad till det. Det finns 114 rum och 8 gallerier byggda i europeisk arkitekturstil. Det förvandlas till ett museum för närvarande och visar 2700 sorters vapen och rustning, målningar, elfenbensverk i Kina. Det finns också ett bibliotek, men inte öppet för allmänheten utan särskilt tillstånd. Det är en av de bästa och berömda turistplatserna nära västra bengalen som definitivt kan ge en underbar tid för er alla.

4. Purulia:

purulia_west-bengal-turist-platser

Purulia tar bort turisterna från liv och rörelse på den livliga gatan och tar dem till de grönskande landskapen och täta skogarna. Det gör det till en lämplig turistplats på grund av dess naturliga skönhet och tystnad. Det finns många gamla byggnader, tempel och arkeologiskt utgrävda områden att besöka här.

5. Sundarbans:

sundarbans_west-bengal-turist-platser

Sundarbans är ett område med mangroveskogar som nu har blivit ett tigerreservat. Detta område är endast tillgängligt med vatten och människor som vill ha en vild och äventyrlig semester skulle gärna komma hit. Den är bebodd av Royal Bengal Tiger, Spotted Deer, Barking Deer, Civet Cats, Monitor Lizards och många fler vilda djur. Sundarbans är en av de bästa turistorterna i västra bengalen.

6. Diamond Harbour:

diamond-harbor_west-bengal-turist-platser

Diamond Harbour är det närmaste semestermålet från Kolkata, bara 48 km bort. Folk kommer hit för att tillbringa helger med familj och nära och kära. Denna hamn är den punkt där floden Hooghly svänger mot söder och faller i Bengalsbukten.

7. Bakkhali:

bakkhali_west-bengal-turist-platser

Bakkhali är en ensam strand, cirka 132 km från Kolkata. Folk kommer till Namkhana och korsar sedan Hatania Doania -floden och tar sedan ytterligare en bussresa till Bakkhali. Resan arrangeras av turistavdelningar och ger turisterna en spännande och äventyrlig turné.

8. Malda:

malda_west-bengal-turist-platser

Det är en stad som var känd för att vara den engelska basaren, på grund av en engelsk fabrik som bildades här 1771. Malda är rik på arv och historia med många tempel och palats närvarande här. Gour-, Pandua- och Malda -museerna måste besöka för att slutföra din turné utan missnöje.

9. Shantiniketan:

shantiniketan_west-bengal-turist-platser

Shantiniketan räknas som en av de mest religiösa och kulturella platserna. Platsen utvecklades av Maharshi Debendranath Tagore och senare hade Rabindranath Tagore startat en friluftsskola och kallade den ‘Patha Bhavan’. University of Visva Bharati byggdes här 1921 som för närvarande är Central University och är känt för sin kulturella utbildning.

10. Science City i Kolkata:

science-city-in-kolkata_west-bengal-turist-platser

Kolkata, glädjestaden, rymmer en av de bästa platserna i Västbengalen, och i landet också, som är Science City. Inte bara vetenskapsnördarna går dit. Det är många människor som kommer för att besöka denna plats oavsett om de är intresserade av ämnena som visas eller predikas där. Man kommer att ha en rolig tid att besöka denna plats eftersom det finns många saker man kan göra här. Det finns repvägar och många andra aktiviteter för tonåringarna och barnen också. Många människor från andra stater och länder (turister) kommer också för att besöka denna plats. Det kan sägas vara en av de finaste platserna i Västbengalen och är en av de mest kända västbengaliska turistorterna.

11. Indiska museet:

indian-museum_west-bengal-turist-platser

En av de bästa turistplatserna i Västbengalen är Indian Museum. Detta är en ganska spännande plats och innehåller några av de vackraste och lärorikaste fakta som man kan utbilda sig med. Museet grundades på 1700 -talet och har från den tiden rankats som en av de mest besökta platserna i Västbengalen någonsin. Man kan inte bara ignorera den enorma skönheten och lockelsen på denna plats. Det finns massor av vackra arkitektoniska kopior och kulturella fakta om indiska som fascinerar besökarna och klistrar fast dem så mycket att de inte vill lämna det.

12. Tiger Hill:

tiger-hill_west-bengal-turist-platser

Detta är en av de bästa backstationerna i Västbengalen och ligger i Darjeeling. Platsen är fylld med fruktansvärda rykten men det verkar inte minska denna plats popularitet. Snarare kan det sägas att de hemsökta fakta om denna plats lockar fler besökare varje och gör det till en av de bästa platserna att se i Västbengalen. Förutom allt detta finns det ett antal andra vackra funktioner om denna plats som lockar turister som landskapet på denna plats. Från denna kulle får du också en vacker syn på Kanchenjunga, vilket är riktigt fascinerande och gör det också till en populär vandringsplats. Många människor klättrar upp på denna plats bara för att få en vacker utsikt över Kanchenjunga bergskedja.

13. Eden Gardens:

eden-gardens_west-bengal-turist-platser

En annan fantastisk turistplats i Västbengalen nära Kolkata är Eden Gardens. Detta är en av de bästa platserna att titta på en cricketmatch i Indien. Eftersom cricket är en av de mest populära sporterna bland bongarna, vill du inte missa en match i Eden Gardens när du kommer till Kolkata, Västbengalen. Atmosfären är så elektrifierande att bara glimten av stadionstoppen på långt håll gör folk upphetsade över denna plats.

14. Victoria Memorial:

victoria-memorial_west-bengal-turist-platser

Victoria Memorial är en annan vacker plats i Kolkata. Victoria Memorial är en av de vackraste platserna här och kan enkelt få människor att bli kär i det. Utlänningarna älskar att besöka den, särskilt på grund av att denna plats besöktes av hundratals och hundratals människor från Storbritannien. Utsikten över Victoria Memorial gör det unikt.

15. New Town Eco Park:

new-town-eco-park_west-bengal-turist-platser

Det finns ett antal underbara platser att besöka i Västbengalen och de flesta av de vackra platserna ligger bara i Kolkata. Den sista på denna lista är Eco Park som ligger i New Town, som är ett ganska känt område i denna stad Joy. Det finns många saker som denna Eco Park har att erbjuda sina besökare. Man kommer inte att bli uttråkad och kommer att ha massor av kul när de besöker denna plats.

Denna lista innehåller bara de 15 bästa turistorterna i Västbengalen. Men det finns också några hedervärda omnämnanden, till exempel Howrah Bridge, Darjeeling Himalayan Railway, etc och många fler. Se till att när du besöker västra Bengal, kommer du och besöker även dessa platser.