Rishikesh har erkänts som gudarnas land. Det är den ultimata platsen för fred, lugn och andlighet. Flodens lugnande och fromma vatten, de magnifika och vackra bergen och det lugna och ljumma vädret som omger det underbara läget har dragit tusentals besökare och turister från hela världen. Det är inte bara en av de bästa platserna att besöka i den norra delen av Indien, utan är också en idealisk destination för alla sportälskare. Om du planerar att åka på semester till Rishikesh föreslår vi att du utforskar följande destinationer. De är säkert inte värda att missa.

Rishikesh är ett utmärkt resmål att besöka om du letar efter lugn och ro från de nyfikna ögonen på daglig stress och frustration. Rishikesh är inte bara fylld med flera områden av meditation, men det har också bra turistattraktioner främst för att ha roligt och befria dig från den stress som pratar alla idag. Det finns gott om platser att se och massor av saker att göra vilket gör det till en av de bästa attraktionerna vid foten av Himalaya för människor i alla åldrar.

Fantastiska Rishikesh -turistplatser att besöka:

Rishikesh är ett av de mest kända turistmålen för turister. Denna artikel utarbetade en lista över 15 fantastiska turistorter att besöka i Rishikesh för din turnéplanering.

1. Ram Jhula:

Turistställen att besöka i Rishikesh

Ram Jhula ligger norr om Rishikesh vid Muni Ki Reti. Det byggdes 1986 och anses vara ett stort landmärke i Rishikesh. Här hittar du berömda hinduiska ashram och religiösa centra här som Swargashram och Sivananda ashram. Templen här är också ganska välkända och populära.

2. Neelkanth Mahadev -templet:

neelkanth-mahadev-temple_rishikesh-turist-platser

Neelkanth Mahadev -templet byggdes i Pauri Garhwal -distriktet i Rishikesh. Detta tempel är helt fantastiskt. Stilen och arkitekturen är värda att notera. De representerar hinduernas rika kultur, seder och traditioner. Det är tillägnat Lord Shiva och bör definitivt besökas en gång av alla hans hängivna och anhängare. detta tempel är en av de mest kända turistorterna att besöka i Rishikesh.

3. Lakshman Jhula:

lakshman-jhula_rishikesh-turist-platser

Lakshman Jhula i Rishikesh är ett utmärkt och spektakulärt resmål för alla utländska turister och besökare. Den starka järnbron som byggdes över den fridfulla Ganges är helt anmärkningsvärd och vacker. En lugn promenad här med en kär kommer säkert att göra din dag minnesvärd och nostalgisk.

4. Rajaji nationalpark:

Rajaji National Park är en indisk nationalpark som ligger nära foten av Himalaya, i Rishikesh. Det täcker cirka tre distrikt Uttarakhand är en idealisk destination för alla vilda djur och djurälskare. Den stora och unika djursamlingen kommer säkert att glädja dig positivt och safariresan kommer att göra resan minnesvärd.

5. Jumpin Heights:

jumpin-heights_rishikesh-turist-platser

Om du är en sportälskare eller en äventyrsintresserad, missa inte Jumping Heights i Rishikesh. Att hoppa nerför en stenig klippa kan säkert verka skrämmande men visst är det väldigt roligt. Håll dock ögonen öppna om du är höjdrädd. Att hålla dem öppna kan besegra syftet med att få dig att bli av med denna irrationella rädsla. Detta är mycket äventyr turist plats runt Rishikesh.

6. Triveni Ghat:

triveni-ghat_rishikesh-turist-platser

Triveni Ghat är Rishikeshs heligaste plats. Om du vill ta ett dopp i det heliga vattnet och spendera lite tid i absolut tystnad, är Triveni Ghat platsen du borde vara på. Du kan också delta i bönesessionerna som hålls här. Synen är verkligen fantastisk och magisk att titta på när tusentals människor kommer med upplysta diyor i händerna. Du kommer säkert att uppleva något nytt och vackert här.

7. Bharat Mandir:

bharat-mandir_rishikesh-turist-platser

Bharat Mandir byggdes på 1100 -talet och är verkligen ett mycket gammalt tempel. Det rymmer några stora historiska utgrävningar som statyer, krukor och gamla mynt. Det är tillägnat Lord Shiva och dyrkas av tusentals indiska lokalbefolkningen och utländska besökare.

8. Geeta Bhawan:

geeta-bhawan_rishikesh-turist-platser

Som indisk turist, tveka inte att besöka detta äldsta resmål i Rishikesh om du vill lära dig mer om Mahabharata eller Ramayana. Det kommer att hjälpa dig att återupptäcka gammal hinduistisk filosofi och mytologi och hjälpa dig att lära dig mycket.

9. Rishi Kund:

rishi-kund_rishikesh-turist-platser

Den berömda och vackra gudinnan Yamuna som fyller denna tank med vatten efter att ha varit nöjd med heliga Kubz böner är verkligen en mystifierande syn. Rishi Kund är en av de vackraste och bästa turistorterna att besöka i Rishikesh.

10. Haridwar:

haridwar_rishikesh-turist-platser

En av de bästa platserna att besöka i Rishikesh för att uppnå en känsla av lugn, haridwar är inte bara ett favorit turistmål utan är också hem för många människor som har antagit en mycket lugn och fredlig livsstil. Omgiven av frodig grönska utbredd öppen yta och en perfekt plats att vila ett antal av dina problem, haridwar lika många andra är den perfekta turistmål för stressade sinnet.

11. Shivpuri:

shivpuri_rishikesh-turist-platser

Beläget mycket nära Rajasthan i Gwalior -distriktet är återigen ett bra turistmål med hela sitt område täckt av religiösa tempel, grönska, kulturarv och mycket mer. Shivpuri -distriktet täcker ett område på över 10 000 km och är en mycket välkänd kulturarvsstad i landet som lockar tusentals människor varje år. Shiv -templet på Chhatari Road är stadens huvudattraktion följt av turistbyn och segelklubben, vilket gör den till en av de mest kända besöksplatserna i Rishikesh.

12. The Beatles Ashram:

beatles-ashram_rishikesh-turist-platser

Omdöpt efter att Beatles besökte ashramen 1958 under en av deras mest produktiva perioder för att bevittna läran om Maharishi Mahesh Yogi, är Beatles Ashram en utmärkt turistplats om du är ett hardcore Beatles -fan. The Beatles besökte platsen i Rishikesh efter att ha lärt sig om de mer modernistiska synpunkterna på maharishis läror när det gäller indisk spiritualism. Rishis läror upprätthålls även idag och platsen är den perfekta miljön för människor som vill ta en belastning från axlarna genom att välja platser att besöka i Rishikesh.

13. Neer Garh vattenfall:

neer-garh-waterfall_rishikesh-turist-platser

Vattenfall har alltid varit en stor turistattraktion, särskilt när dessa platser är täckta av grönskande grönska och lugna platser. Det nyare garh vattenfallet är en sådan plats som har en utmärkt miljö med färskt vatten som ligger 2 km norr om lakshman jhula och kan nås efter en 2 km vandring genom frodig djungelgrönska vilket gör det till en av de mest gynnsamma turistorterna i rishikesh.

14. Swarg Ashram:

swarg-ashram_rishikesh-turist-platser

Beläget vid foten av Himalaya i de vackra områdena i Rishikesh är swarg ashram en pittoresk plats för den stressade själen. Den har en idealisk installation av många meditationsstugor så att du kan möta ditt inre jag i lugn och ro. The Beatles -galleriet är en plats att besöka i ashramen för att hedra Beatles besök 1958.

15. Narendra Nagar:

narendra-nagar_rishikesh-turist-platser

Är en liten backstation som är extremt känd för sina yoga- och meditationsimplementeringar som gör att du kan ta lite ledigt för att bekanta dig med inre lugn. Det är en mycket berömd yogameditationsort följt av strålande landskap och friskt väder under hela året, vilket gör det till en av de mest bekväma platserna att se i Rishikesh.

När du letar efter den perfekta platsen att luta dig tillbaka och koppla av och njuta av den perfekta dagen från soluppgång till solnedgång bort från vardagens frågor kan du alltid lita på några av de bästa turistorterna i Rishikesh, som är ett utbrett område vid foten av Himalaya.