Mussoorie har erkänts som “Queen of the Hills” och är en idealisk plats för semester och smekmånad. Det ligger på Garhwal Hills och är verkligen en förtrollande plats. Om du är en äventyrlig person och älskar att vandra, är Mussoorie det perfekta resmålet för dig. Om du planerar att åka på en resa till Mussoorie, bör du se följande lista över platser för din planering och utflykt.

Vackra turistattraktioner i Mussoorie med bilder:

Det finns så många fantastiska besöksmål i mussoorie för sightseeing. Nedan har vi gett en lista över 15 underbara turistorter i mussoorie tillsammans med foton som hjälper dig att ändra ditt humör från tråkigt att njuta.

1. Kempty Falls:

Sevärdheter i Mussoorie

Kempty Falls ligger 15 kilometer från Mussoorie. Det är öppet för allmänheten från mars till juli och är en av de mest pittoreska och underbara platserna du hittar i Mussoorie och runt det. Ursprungligen var det tepartier som genomfördes här under brittisk tid. Således blev namnet “Camp Tea” senare tomt. Denna plats är verkligen en skönhet!

2. Mussoorie Lake:

mussoorie-lake_mussoorie-turist-platser

Mussoorie -sjön ligger på Dehradun -vägen cirka 6 kilometer från Mussoorie. Det är inte bara en berömd picknickplats utan är också känd för sina pedalbåtar. Sjön erbjuder också några attraktiva vyer som den pittoreska och förtrollande Doon Valley. Att komma till Mussoorie Lake kommer säkert att vara en rolig upplevelse. Detta är en av de perfekta turistplatserna nära mussoorie som kan ge en underbar vattentur.

3. Mussoorie Christ Church:

mussoorie-christ-church_mussoorie-turist-platser

Christ Church of Mussoorie byggdes 1836 i gotisk stil. Det är en av de äldsta kyrkorna i Himalaya och har ett stort antal turister och besökare varje år. Interiören på denna plats är helt utsökt eftersom den har prydts av bidrag från andra kända personer. Din resa till Mussoorie kommer att vara meningsfull när du väl kommer hit.

4. Jharipani Fall:

jharipani-fall_mussoorie-turist-platser

Jharipani -fallet är ett av de berömda och stora vattenfallen i Jharipani som ligger runt mussoorie. Det ligger cirka 8 kilometer från Mussoorie och kan nås med fordon. Detta är en idealisk plats för bad, picknick och umgås med din familj och vänner. Du glömmer aldrig denna fantastiska turistplats i mussoorie när du besöker.

5. Depot Hill:

depå-hill_mussoorie-turist-platser

Depot Hill är Mussoories högsta topp. Denna plats erbjuder dig några av de mest fantastiska och underbara vyer. Det är det äldsta stället i hela Mussoorie och är känt för sitt ljumma väder, klar himmel och lugn natur. Din resa till Mussoorie kommer att vara ofullständig utan den här.

6. Kommunal trädgård:

kommunal-trädgård_mussoorie-turist-platser

Har du hört talas om den här bland de mest intressanta och underbara platserna att besöka i mussoorie. Municipal Gardens ligger cirka 3 kilometer från Mussoorie och kan nås med bilar, rickshaws eller en ponny. Den har en konstgjord sjö, exotiska blommor och växter som omger trädgården och till och med båtfaciliteter. Om du vill hitta lugn och ro bör du definitivt komma till Municipal Gardens.

7. Van Chetna Kendra:

van-chetna-kendra_mussoorie-turist-platser

Vat Chetna Kendra är ett vackert läge som har omges av vintergröna tallar och buskar. Det är en välkänd picknickplats och kan nås med bil eller till fots. Här hittar du också några av Mussoories unika vilda djur som Kankar och Himalaya Peacock.

8. Gun Hill:

gun-hill_mussoorie-turist-platser

Gun Hill är den näst högsta toppen i Himalaya och erbjuder dig några av de vackraste och mest fantastiska utsikterna över Himalaya. Du kan nå denna plats genom att gå och med fordon båda. Det kommer säkert att bli en underbar upplevelse här. Det är en av de mest spännande turistmålen att se nära mussoorie.

9. Kamelens rygg:

kameler-tillbaka_mussoorie-turist-platser

Denna väg fick sitt namn främst på grund av den stora berget som ligger på vägen här som liknar en kamelrygg. Du hittar tjocka deodarträd här och bevittnar också de underbara och rika solnedgångarna om du kommer i rätt tid. Vädret är ljummet och stämningen är lugn och fridfull.

10. Äventyrspark Mussoorie:

mussoorie-äventyrspark_mussoorie-turist-platser

Det är dags för ett äventyr på en av de mest kända turistorterna i Mussoorie. Denna plats är avsedd att ha kul och koppla av med vänner och familj. Mussoorie Adventure Park erbjuder en annorlunda spännande upplevelse för äventyrssökande, till exempel sky ride, dalgång, rappelling etc. tillsammans med några åkattraktioner för barn. Detta är det bästa stället för picknick och familjesammankomster.

11. Molnets slut:

clouds-end_mussoorie-turist-platser

“Avgift, Fi, Fo Fum”, ringer det någon klocka? Om ja, ta dina barn för att besöka jättepalatset ovanför molnen vid Cloud’s End. Namnet är perfekt för denna plats eftersom det är en plats baserad i slutet av Mussoorie och du kan faktiskt se molnen nedanför dig. Denna plats har en fantastisk atmosfär och atmosfär året runt, lukten av den våta leran och daggdropparna i ditt ansikte kommer att ge ditt hjärta en oförklarlig njutning och du kommer säkert att besöka denna plats igen. Som en av de extatiska platserna att besöka i Mussoorie kommer den här platsen att se till att du inte går besviken tillbaka. Även vägen för att besöka denna vackra plats är förtrollande och lite tröttsam eftersom den tar dig genom en vidsträckt tät skog och vara säker på att resan blir lika rolig som destinationen.

12. Happy Valley:

happy-valley_mussoorie-turist-platser

Ett besök i Happy Valley kommer säkert att ge ett nöjt leende på läpparna eftersom denna plats är omgiven av trädgårdar, gods och tempel. Denna plats erbjuder dig inget äventyr, det kommer inte heller att få en kyla i ryggen, snarare är den här platsen för människor som älskar att vara i ensamhet, som uppskattar den fridfulla och lugna auren på en plats. Att besöka denna plats får ditt sinne att tänka och kommer att skicka din fantasi till nya höjder. Av just denna anledning är denna plats den mest lämpliga för poeter, författare och målare.

13. Hathipaon And Park Estate:

hathipaon-and-park-estate_mussoorie-turist-platser

Hathipaon and Park Estate är ett bra ställe för vandrare och picknickbesökare. Det är omgivet av berg draperade i frodig grön vegetation och erbjuder en exotisk och exklusiv utsikt över Doon -dalen. När du besöker denna plats kommer det att bli en stor och berikande upplevelse och vara säker på att du kommer att gå vilse i naturens magiska skönhet.

14. Tiger View Jungle Camp:

tiger-view-jungle-camp_mussoorie-turist-platser

För djurälskare och skogsutforskare erbjuder Tiger View Jungle Camp dig en fantastisk chans att upptäcka tigrar och skjuta dem (från en kamera självklart). Du får se tigrar i sin egen naturliga miljö. Till skillnad från andra djurläger och fristäder erbjuder skogsavdelningen möjlighet för camping och även djungelsafari, så om du är säker på att du inte kommer att blöta dina byxor när du hör ett morrande mitt i natten medan du campar så är detta en av de bästa Mussoorie sevärdheter för dig.

15. Tapovan:

Min vackra bild

Enligt den hinduiska mytologin genomgick Guru Dronacharya bot på Tapovan. Så ett besök på Tapovan -destinationen kommer att likna ett besök på pilgrimscentret. Tapovan ligger i närheten av floden Ganges och är också omgiven av frodig grön vegetation och kommer att visa sig vara en bra plats för naturälskare.

Som en slutsats med tanke på alla ovan nämnda Mussoorie -turistorter och anledningarna till att besöka dem, är Mussoorie ett måstebesök för alla turister som ska till Uttarakhand. Även turistorterna nära Mussoorie är värda ett besök. I ett nötskal om du vill ha en väl tillbringad semester för det belopp du ska spendera, var noga med att besöka turistplatser i Mussoorie och se alla de härliga platserna den innehåller.